Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, May 14, 2012

Monologue #06 - PERGI [and the moment a duck becomes your stalker - not just your classmates]




ingin aku berlalu pergi
hapuskan segala kekeliruan ini
biar engkau jauh, tiada di sisi
cumalah tenang yang aku cari

ingin aku berlalu pergi
tinggalkan rindu dan cemburu di sini
tapi langkah kaki selalu terhenti
saat terlihat senyuman yang ku nanti

ingin aku berlalu pergi
namun tak bisa ku putuskan sendiri
gusar aku kan pernah menyesali
kalau ku pergi tanpa yang pasti

ingin aku berlalu pergi
jika kau benarkan aku nanti
kerana sudah ku pasrahkan hati
biar ku terima jawapanmu kini





* * *

semalam aku pergi jalan-jalan dekat tasik kolej.
tenangkan fikiran kononnya - tenang jugaklah. hm.
things are not the same as back in the Pasum day
when the tasik punya air is not like a teh tarik
when there are still fishes inside the tasik
and me and cik nana will sit at the bridge and look for our tommy and lily
tommy = the fish with the purple tail
lily = the fish with a white tummy
haha, yeah aku tau aku psycho - giving names to every fish with purple tail
sedangkan semua ikan dekat dalam tu ekor dia kaler purple hahaha. layankan jelah


and that was the first time aku tetiba rasa takut dengan itik.
itik ke angsa ke bedal je lah
bukannya masuk final je itik ke angsa ke bangau ke langau ke. ehhhh.


and here're some amateuuurr shots. again.


my stalker hihi


stalking me. oh yeah babayy.

still following me. grrrr!












did chu see what I see? subhanallah!


having a duck as your stalker is better, rite?
than having your classmates read your blog
and they make weird assumptions and speculations.
the blog yang aku pun tak faham apa yang tulis
ahhh sebab bahasa aku jiwang sangat ke?
salah aku ke?
tulis berkias sangat sampai orang perlu buat cerita mereka sendiri?
atau memang salah aku?
tulis in the blog pun too obvious that they can read me?
ahhhhh. 



the things that I wrote here
memang kadang-kadang lagi sincere dari apa yang keluar dekat mulut.
because I'm so bad at talking - say my feeling out loud
at least I can write it out kan?
betul tak betul takkk.



---------------------------

kata-kata semangat untuk diri sendiri;
u have done the rite thing Faherah
biar Allah buat kerja Dia
sebagai hamba, usaha tu memang kerja kita.


wallahua'lam