Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, May 1, 2012

April – musim bercinta yang berlalu pergi. Mei – bulan menjaga dan memelihara hati [and here’re the new resolutions]


Ahh aku tahu. Sejak kebelakangan ni aku update belog macam nak tak nak je kan kuehkuehkueh *gelak KUEH stail baru bulan mei ini* hmm tapi itulah hakikatnya. Yang update entry gila-gila tu aku, yang update entry jiwang tu pun aku. Yang update entry macam nak islamik tapi takdelah islamik sangat pun, tu pun aku jugak. Kuehkuehkueh.



Anyway!




Bulan april kesayangan aku dah pun berlalu dengan selamatnya.

April = musim bunga

Musim bunga = musim bercinta

Musim bercinta = musim hati berbunga-bunga

*geddit geddit? Kuehkuehkueh.



And you can say this april is the best april ever. Motif? Sebab setiap hari berbunga-bunga je dalam hati kuehkuehh. Suka naaaauu tang hati berbunga tu ==”. Bukan sebab tu je lah. But lots of thing has happened in April and it’s the experiences that help me grow and enhance me are those that I would want to embrace. Haaaa tengok tu, tulis dalam gelish gelish tu nak nampak matang la tu. Puiihh bunbun! Kuehkuehhh XD



Hmmm, and this May – hopefully more good things will come. If obstacles are to come to bring me down, come here babeeeh, I won’t easily go down down because I am very seteroongg you knowww buahahahahhh. inshaAllah.




>And here’re the new resolutions: 
[they’re those which I wrote in the diary so kalau tak faham sila angguk buat-buat faham je. Harasso?]


> SATU : belajar bersungguh-sungguh. Dapatkan first class degree, buat pHd, graduate dengan high demand.
  • As if Siti khadijah yang meminang rasulullah when she is a successful entrepreneur.


>DUA : at the same time, jangan kacau dia lagi. Lagi-lagi dekat chat. Saya kena ingat;
  • Saya tak boleh jadi penghalang untuk dia berjaya
  • Saya tak boleh fikir mahu berjaya kerana ada dia. Saya lakukan itu untuk diri sendiri, kerana Tuhan.


>TIGA : mantapkan iman, tambahkan amal.
  • Do it slowly. Selo selo. Pelan pelan.
  • Istiqamah and tambah sikit-sikit
  • Doa agar tak dipesongkan hati


>EMPAT : kurangkan untuk melihat dia dari jauh, mengharap dia tiba dan pelbagai lagi perangai yang tak berfaedah.
  • Saya kena  ingat yang apa yang saya buat ini adalah satu persediaan untuk %^&*%. Menjaga pandangan mata, menjaga hati.
  • Oleh itu, saya mungkin takkan pedulikan dia lagi. boleh terima? Sila terima kenyataan ini.


>LIMA : kalau dia tegur saya, buat saya gembira;
  • Simpan dalam hati. Buat motivasi untuk %^&*% satu hari nanti.
  • Senyum saja. Jangan layan lebih-lebih semata-mata kerana dia istimewa - Jauhi ikhtilat. Ingat tu. Saya kena usaha ke arah itu.




Dengan ini suka citanya dimaklumkan bahawa, bulan Mei 2012 dan bulan seterus dan seterusnya bagi seorang bunbun, adalah bulan untuk memelihara dan menjaga hati. Sekian terima kasih.






Qalbi milku rabbi
Wa rabbi habibu qalbi

Hatiku milik Tuhanku
Dan Tuhanku kekasih hatiku
*rindu zaman belajar nahu sorof dulu :')




Saya masih mahu Kamu, Tuhan, di hati saya. - lebih daripada dia.
wallahua'lam.




5 comments:

[sutera kasih] said...

nampak beebunga2 hati kamu bun bun..oyeahhhh !! sy doakan kamu bahagia sntiasa

happy eim said...

jaga la hati walau payah mana pon...^^

si ngokngek said...

berbunga-bunga hati,melihat si dia dr jauh.haha

bulan mei dan seterusnya perlu struggle,nak exam!!

Cik Yatt said...

eheem3..

CaDLyNN said...

mari same2 kite menjaga hati :)