Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, April 5, 2012

Takasima Y-Vivaldi on a closer look [haruslah berlari bersungguh-sungguh hokaaaay!]



Ah okaaayy. Seperti yang kau orang tahu, treadmill pun dah sampai ke rumah dengan jayanya. Horeeeeeeeeeyy! *haruslah buat lompat bintang lapanpuluhlapan kali sambil menyebut horey ini.




Ramai jugak nak tahu berapa harga dia kan. Baguslah rakyat Malaysia semua ada kesedaran untuk jadi lebih sihat. Macam ni lah semangat satu Malaysia. *tibatibatiba



Anyway, jom kenal treadmill ni dengan lebih dekat dulu.




Y-Vivaldi

papepon, model Y-Vivaldi ni rasanya yang paling murahla. function dia pon adalah the most basic.




instruction pon senang nak faham okay!

  1. masukkan safety key
  2. masukkan blablabla, tekan mode.
  3. masukkan blablabla, tekan mode lagikk
  4. masukkan masa, tekan lahhh mode tu lagi
  5. lepas tu tekan start.

dalam kiraan tiga, treadmill pon akan mula beroperasi. senang kan?



operation button pon simple je. butang Mode, Start/Stop dan yang kelabu tu pulak arrow atas bawah untuk adjust level, time bagai bagai




untuk setkan program pun senang. ada 6 program; 1 manual dan 5 lagi auto. yang auto tu tak payah nak susah-susah fikir sangat laa kan. yang penting;


  1. program 1 - untuk lose weigt
  2. program 2 - untuk keeping fit
  3. yang 3, 4, 5 tu aku tak ingat HAHA. tapi yang pastinya, ada program untuk buat muscle la kan 





yang ni pulak handrail dia. kiranya tangan kena letak dekat sini sebab dia boleh kira kita punya pulse/heartbeat la kaaan. yang ni penting supaya jantung kita tak burdened dengan exercise yang kita buat. adela limit-limit yang tak boleh exceed dan limit tu pon ikut umur kita jugak.




yang warna merah ni pulak adalah safety key. penting ohhh benda ni. kalau takde, kau on lah mendalah ni beribu kali pon takkan jalan jugak.



kat hujung safety key tu ada penyepit. penyepit ni mestila kena sepit dekat baju semasa berlari. benda ni berfungsi untuk pastikan keselamatan kita semasa berlari. sebab apa? oke baca bawah lagi




bila safety key ni ditanggalkan, automatiknya treadmill ni akan berhenti. so faham kan apa fungsi penyepit dan safety key tu? HAHA. kalau tak faham buat-buatlah faham ohkay!


safety key ni jugak berfungsi sebagai child lock. so kalau tak nak ada budak-budak dok buat main treadmill ni, boleh cabut dan sorokkan safety key tersebut.





dan yang paling penting, letaklah treadmill anda di hadapan tv supaya anda tidak mati kebosanan berlari setempat dan memandang pemandangan yang sama. kalau jogging pon hadee jugak nak usha bangla-bangla hidung mancung kan. HUAKAKAKA.



anyway, semua benda-benda ni akan diajar bila kau orang masuk ke outlet takasima. yang ni aku beli dekat tesco extra, Shah Alam. akak yang tolong ajar tu pon macam sporting je kan. hikhik. kalau harga pulak, rasanya harga asal dia dalam RM3200 tapi disebabkan ada promosi kau orang boleh dapat dalam RM2500. kira okey la tu kaaaaaann. nak sihat ni kena ada pengorbanan sikit. hakhak.



Rakyat Malaysia, jom lebih sihat! hor hor hor horlick! *tibatibatibalagik



BAI!



8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

cash or bulanan ni?? hihi..

ok gak kan..

bunbun said...

cash hihihihi :D

Hanie Dew said...

errkk!! RM 2500...fuh fuh..nnt kumpul duit lagi. hahha.takde ruang nak letak kat rumah. pegi gym je la.

hassy chan said...

err awok, rm2500 tuh separuh duit biasswa kite.. *pengsan*..

athirah said...

hye bunbun

jom exersice!

Filzati @ Cik Pija said...

pergh! rm2K bun? hamagaddd *pengsan sampai lusa*. eh tp kata nak kurus kenalah b'korban sikit kan? drpd beli sematpong memahal tp tak sihat bakpe kang? hihik. k pija nak try seduce mak la beli benda ni. serius nak beli kofkofkof

bunbun said...

hanie dew; haha. nak pi gym tu satu hal la pulak kaaan. kikiki.


hassy chan; muahaha. agaklaaa. separuh duit biasiswa tpi ni tak guna duit sendiri pon hokhok

bunbun said...

athirah; HEHE jom :D

pija; hahahaha ingatkan amendelah sematpon tu muahaha. baguih2. lepas ni seduce kaw2 okeh. hakhak