Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, April 15, 2012

Mari menggemukkan badan dengan selera Korea pulaaaa weuhuuuuu [berjimba with roomie at Ko Hyang - korean country delights eceehhh]



*shooting mode : portrait

**haruslah gambar bare face tanpa sebarang mekap kecuali hanyalah sunblock with 130+spf whattheyeccckk. sejak jadi student geology ni dah takde nafsu pong nak pakai tepung gomak pergi kelas. miau!




ahh entry yang ditunggu-tunggu. bukan kau orang yang tunggu tapi kalau kau orang tunggu pon tak dosa. aku yang tak sabar nak tulis sebab tengok gambar yang disnap pun dah cukup meliurkaaaaan. aaaaahhhhh~


anyway, time ni adalah hari rabu yang cuti pertabalan agong tu. aku pergi shopping groceries dengan rumet. kononnya pergi shopping groceries sebab nak buat sushi. belilahh beras sushi, dried seaweed, yadda yadda yadda. lepas dah habis shopping tu, terdengar dengar je kat telinga ni kaaaaaan, satu bisikan yang berbunyi begini;



"eh kita nak buat sushi malam nanti, sekarang baru pukul lima yawwwwww. JOM MAKAN"



maka, selera yang tak berapa nak melayu sejak kebelakangan ni pon memilih untuk makan kat sini.

fokus tak betul =.="

tempat ni dekat the garden kalau tak silap. *still confuse with the boundary between mid valley and the garden BAHAH* kalau nak senang cari, cari dekat sebelah cold storage okeh!





see, see, aku dah kataaaaaa. tengok gambaq pon terliuq okeeeeyyqqq. sluuurrrpppqqqq. *bunyi sedut air liur dalam slang kedah harap maklum.




yang ni aku punya! sotong-what-the-apa-entah-tak-khatam-lagi-kamus-bahasa-korea. okee foiiiiiinneeee bunbun XD yang penting rasa dia tak sama lah dengan sotong tumis sambal ke apa ke muehehehh. sedap wa cakap lu. tipu dosa mati seksa masuk neraka kan?



satu set sotong tu, dapat sekali dengan brown rice. 


aku : ni nasik apa eh? brown rice eh?
rumet : a'ah. brown rice yang banyak khasiat tu.
aku : are you sure this is not purple rice? *buat muka mintak tapak kasut*


haha, mana nak cari rumet sengal macam aku. comel pulak tu. bab puji diri sendiri pulak memang namber satu lalalalala.

no matter how you see it, it is purple.true story.

rumet aku pulak makan kimchi bokembap. bokembap = fried rice.




kimchi fried rice


untuk air pulak, citrus tea untuk aku dan peach tea untuk my rumet. selalunya aku tak minum air panas ni. ahhh ni semua kesalahan membaca menu. illiterate kononnya. puiiiihh. tulah mengada-ngada nak makan korea konon. *exxaggerate je ni padahal menu dia in english je kaaaan.

hot citrus tea and cold peach tea



lupa pulak nak include kan. setiap menu kat sini dalam set dia mesti ada seaweed soup nih. *if i'm not mistaken* haruslah ada seaweed soup baru boleh berangan korea kan. hikhikhik. paaaaaaaaaaanggg! kena pang sebab tak tahan diri sendiri gelak hikhikhik. paaaaaaaaaaaaannggg! hikhikhik. paaaaaaaaaaaaaangg!


and that will go on and on. grow up faherah!

seaweed soup

dan jugak akan dapat this three thing.

kimchi - fried anchovies with sesame - radishapaentahakungapngapngapjeaa.


see, muka happy sebelum makan. bahagia kerana tuntutan makan dipenuhkan.


kemudian muka tak larat nak habiskan HAHAHA!




muka gembira yang skema sebelum makan. haruslah guna sudu garfu sebab fail guna copsetik.



lepas tu nak buat muka kenyang tapi tak jadi. yang jadi cumalah muka mintak tapak selipar jamban.




licin tahap grandfather and grandmother. nak cakap 'bapak licin' tapi 'grandfather and grandmother' lagi besar dari 'bapak'. faham lawak bodoh ni?







tapi yang tak bestnya bila makan berdua duduk berdepan depan macam orang tengah bercinta ni, tak boleh nak bercamworm bohohohoohhh. *gelak secara gemuk sebab dah kenyang kaaaaaan



tapi terjadi jugaklah camworm syok sendiri macam ni, muahaha!
can i get a husband kalau macam ni XD


the best camworm of the day











































HAHAHAHA! bai~



7 comments:

ILA SYAMILA ♥♥ said...

lawak bodoh kau tak jadi pun bun tapi gambar kau last sekali tu lawak tahap grandfather kate kauuuuu hahak

Ina Nadia said...

saya kenal rumet cik bunbun.syazana zafirah kan?dulu satu matrik dengan ina. :)

bestnya makan kat sini.pergi sini naik apa?

[wani_mn] said...

tengok gambar atas2 aku tak de la nak gelak sakan, tapi gambar last rasa nak bagi penampar. annoying!! HAHAHAHAHAHA. tp nak puji sikit, anda nampak comel la bunbun!! HAHAHA :D

bunbun said...

ila, haha lawak kan. macam mana aku boleh tak malu upload gamba sengal :O

ina nadia; ehehhh taklaaah ni nama dia sya busuk muahaha. sya drive haritu ^^

wani; ahh tulaah ramai sangat orang puji macam tu. lepas tu bila dah perasan tu semua orang nak booo.HAHA :p

Cik Ca'ah said...

sedap ka korean food tu bunbun? ramai kekawan kata tak sedap. kuikui :P

Anonymous said...

kenapa roomate kau semuanya cantik? sejak dari PASUM lagi -_-

bunbun said...

cik ca'ah; maybe sebab selera kita tak sama kot. hehehe. bagi bunbun sedaaaaaaaaaaaaaappp!


anonymous; siapa kau? scary okeh. HAHA