Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, March 13, 2012

Bercintalah seperti kita tak pernah terluka.


Hye guys. Missing blogging and blog readers tapi komitmen to studies and all overtop semua kerinduan itu ~.~



Mesti ramai dah tahu kan result aku tiptop masa first semester hari tu nguehehehehhh ßperasan gila mamphus kuikui. Takdelah tetetop mana pon. Cukuplah nak buktikan tak sia-sia aku stop berblogging for good je lah kaaan. Phuuuuuuuiiihhh =,=




Senang cerita, life so far so good. Hidup tak sesosial macam kat Pasum dulu – lepak dengan kengkawan tengok midnight movie blablabla. Tapi paling sosial sekarang ni pon, pergi kelas pum pang pum pang dengan klasmet, balek kelas main masak-masak dengan rumet. Gila sosial tak hidup sekarang ni BAHAHAHHH. 




I feel good na na na na na na na~


sebab dah lama tak update belog, maka dah buntu nak letak gamba apa =,=



Anyway, bercintalah seperti kita tak pernah terluka.



Kalaulah ianya semudah nak menaip frasa tersebut di papan kekunci ini – Cewwaah – hagaknya sekarang ni aku dah pun kemaruk bercinta dengan monyet-monyet yang berderet nakkan aku tu (Tipu je ni. Hakikatnya, bukan setakat manusia, monyet pon tak terasa nak pikat aku sesobbbss)




Love is a good thing kan sebenarnya?




Kalau tiada cinta, dunia ni takkan jadi warna warni. Kalau tiada cinta, semua manusia buat hal masing-masing – tak peduli dah kiri kanan. kalau nak perumpamaan yang lebih dahsyat, Kalau tiada cinta, semua manusia saling berbunuhan. Phuiihhh sangat mendalam disitu.





Tapi cinta sesama manusia ni masih sangat complicated untuk ditafsirkan.



Tak kira berapa banyak irama dan lirik cinta yan kita dengar,
Tak kira berapa banyak novel cinta yang kita baca,
Tak kira berapa banyak filem dan drama cinta yang kita tonton,
Kita takkan faham selagi kita tak alami sendiri.




Aku pernah rasa yang;

tengok bintang dekat langit tu penting – walaupun sekejap
tatap wajah si dia tu penting – walaupun sekilas
dengar suara si dia tu penting – walaupun sesaat
sebab hakikatnya cinta tu memang membuatkan seseorang buat perkara bodoh-bodoh yang memang tak kan disedari.

Tapi benda bodoh macam ni la yang bagi kehangatan masa bercinta tu (cewwah macam berjuta je kan pengalaman aku ni KAH KAH KAH)



Itu dulu.
Masa zaman-zaman yang aku anggap cinta tu cukuplah kalau masing-masing saling bahagia dan membahagiakan.



Tapi sekarang;
kalau cakap pasal cinta, kena cakap pasal jodoh sekali.
Kalau cakap pasal cinta kena cakap pasal masa depan sekali.
Kalau cakap pasal cinta kena fikir pasal tanggungjawab dan keturunan sekali.
Makin besar pulak ‘cinta’ ni. Makin complicated pulak aduhainyee.




See see, Nampak tak sekarang aku dah matang sikit dah boleh fikir benda-benda macam ni kahkahkah. Okay, mungkin matang siiiiikit je dari bulan lepas.




Alkisahnya, ada lah sorang kawan sekolah aku ni dah selamat dah kawen (nama dirahsiakan BAHAHHH) Alhamdulillah, katanya suaminya tu ustaz ustaz gitu.  Sejok hati maks ni dengau haa. Ni telinga yang mendengar ni yang buat orang rasa gatal-gatal nak kawen jugak. Kononnya nak kembangkan keturunan, nak passkan gene dan DNA genius dan serba kreatif ni kepada anak-anak pui pui pui.




Tapi sekarang ni, angan-angan jelah dulu.



Solat pun masih tinggal-tinggal lagi. Baca Al-quran pun tajwid salah-salah lagi. Yang sunat-sunat tu pun malas nak buat lagi. Diri ni pun takde aura-aura keustazahan lagi, macam mana nak mimpi dapat bakal suami soleh macam ni BAHAHAHHH.



Lepas tu, nak kawen takde duit lagi. Nak cari duit, kerja pun belum lagi. Nak kerja, degree pun takde lagi. Takkan nak bagi anak-anak makan batu dengan fosil je nanti.





Thennnnnnnnnnnnnnnnnn, Off to study guys~nak korek dalam-dalam ilmu geologi ni.



p/s: doakan aku cepat-cepat jumpa jodoh aku okay *gatal* =P




Bercintalah seperti kita tak pernah terluka. Harapnya suatu hari nanti. Dengan the one and only. Amin ya rabbal alamin.


11 comments:

TeTerBanG said...

long time no seen, sis bunbun. really miss ur words. dont worry, sis. just wait for it. Allah swt dh tntukan sapa yg jadi jdoh kita. nak dpat pasangan yg baik, diri sendiri kena berusaha jd baik dulu. ok? hehe... then, wish u luck in ur studies. :)

Cheqna said...

cantik gambar :-)

nur aminalia said...

oh mannn akhirnye terapdet gak belog ni... huhuhu... doakan aq skali dpt jodoh yg soleh yep... :)

saya cello191 said...

sekarang tgh m'nunggu jodoh...


^^

CaDLyNN said...

amboi..dah matang ye skrg..hehe..bagus2 :p

bunbun said...

teterbang; hehehhh rindu jugakkkkk :D same2lah kita ^^


aminalia; elehhh alia :PPPPPPP


cadlynn; adelah tambah matang dalam dua inci setengah kuikuikui

Siti Mashitah Saidin said...

rindunya.

yep. aku stuju.

budakijaupendek said...

memang..
nak kahwin je duit kurang. haha!

Hanie Dew said...

study utamakan dulu bunbun..

hasil selepas lepaskan apa yg kurang penting tu sgt manis.

cinta. mmm..jgn taksub dah la. cinta pada Dia takpe.

jodoh, kalau dah sampai kawen jugok ko nnt. aku doakan yg terbaik.

Aida Effarina said...

jgn kerana masa silam awak tutup hati awak. open your heart. ada lg lelaki yg much better menanti. past is past. never give up! :)

Ini Kisah Tia said...

macam tak caye aku berjaya baca sampai habis entri ne :)