Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, November 9, 2011

SATU BULAN SETENGAH as the biggest-geology-punya-ulat-buku ever [boleh lawan tak tajuk LIMA TAHUN LIMA BULAN by hlovate pfffffttt XD]


Ohh here I am, forgetting that I once a blogger. Kuikuikui. Eh ada orang baca blog ni lagi tak eh? HAHA.



Anyway, the reason to not update this blog is because of a big commitment. Hell yeah I am committed to my studies. I studied really hard, you know, been in the library almost everyday. Making short notes, borrowed like every geology books in the library AHAHH not literally. Rarely got back to take a nap during the afternoon (I really did sleep in the library too), took my lunch nowhere but at ayam A1 near the library. HAHAHA. Cut the ‘bunbun mereng kepala teleng’, I am now the most nerdy girl ever kahkahkah okey korang boleh je taknak percaya introduction ni -,-



Haihhhh aku pun tak tahulah apa yang buat aku jadi zomba-kuat-belajar macam ni. Kadang-kadang rasa macam dah balik masa zaman-zaman skema tingkatan satu dulu. Kuikuikui. Tapi masa test batu haritu aku rasa macam takboleh jawab jugak. HAHA.



*TEST BATU : test di mana berketul-ketul batu di pass kepada semua pelajar di dalam kelas dan pelajar harus meneka nama batu itu. HAHA. Well siapa kata belajar geology ni senang. Batu pasir pun fail nak kenal memang haramla nak masuk oil and gas industry kan uhukkkk! ßtekanan perasaan




Ni lah sandstone yang aku salah jawab haritu.
Boleh pulak cakap menatang ni granite pulak. Sobssss -___-

SANDSTONE = BATU PASIR = SEDIMENTARY ROCK (batuan enapan)
GRANITE = GRANIT = IGNEOUS ROCK (batuan igneus)


I am kind of putting the translation there in case you guys might know nothing about it LOL. Walau macam mana pun aku marah dekat sandstone ni (like; bila aku tengah jalan-jalan kan, aku taknak terserempak ngan batu ni dekat jalan XD ) still, I’m in love with this new world of me. Hehhhehh. Kelas teori ke, kelas practical batu or practical mapping pon, I love them all equally that they makes the bigger meaning, which is, geology :)



Apart from that, I don’t really join any of college’s activity (mentang-mentang rumah dekat so macam dah ready nak off campus la bila masuk secondyear konon kan) and I don’t really step out of my room waktu malam. I pick up my dinner everytime after class, which means I don’t actually have ‘kawan rapat’ yang betul-betul rapat to talk to about boys and stuff. Hahahhh. Maybe sebab I am too study-centered. Haihlaaaaaaaa.



And that also doesn’t mean that I don’t have any friend ohkay. Menipu gila kalau manusia berdarah B susah nak dapat kawan hakhak. It’s just that we’re not staying in the same college so we kind of just meeting each other in class, messing with each other’s life in the mutual classes, getting crazy over some lecturers y’knowwwww HAHA. 




And so the picture of me beneath  a paper crown haha-sedih-gila with the queen milla who wore the real crown though it is super duper plastic LOL. Yeahh she won the title “queen of the class” during  the senior-junior interaction day. So it’s not a big deal pon kalau dia pakai tiara plastik dan aku punya cuma dari suratkhabar je pfftttttt tahcing weh wahahaha XD

Sorry milla that i found bliss in scratching throughout your notes 
selama kita duduk sebelah sebelah dalam lecture XD



Don’t even bother with the mess of pashmina hahaha. Sebab I was like FORCED to run all over the department of geology before getting that kind of new-way-to-wear-pashmina-with-oily-face-and-paint-all-over the face. Hikhik. Anyway, this is syu. The one that is easier to be dragged down to the library than milla. HAHAHHH.


Sorry syu that we kind of sitting at zero noise zone everytime we’re in the library 
(not the green zone where people are allowed to talk) 
just because I like it that way  ßwhat a selfish brat XD



And ummmm, lastly, the BOYS (jamak muzakkar salim gituu) in the class are awfully nice too me. (means that they are awful and nice at the same time, really =,=) BAHAH. But here I am, still philofobiac than ever. Kehkeh. Bak kata cik alia; yang lekat-lekat kat mata tu aderrlaaaaa, yang lekat kat hati belum ada lagi huk hak huk hakk hakk hakk hukk (gelak cara beruk XD)  



p/s : sape boleh kira berapa banyak perkataan ‘library’ dalam entry ni boleh mintak aku belanja makan okey. HAHA! Okebai! 

19 comments:

reenapple said...

akhirnya... hahah

darah B ke?? Sama la kita.. =D

btw.. good luck in study... selamat pergi library..

p/s- tak tau kebenda stone3 tue.. haha. 7 words library?

akoo pae said...

hoiii..lame gleee ko tak update..
(ceh mgate org,aku pon same)hahah
tp aku pny reason, bukanla same cam ko..
aku bukan kaki study cam ko lah.hahhaha

kAyShaari said...

kemain speaking byk2 lam belog., teruja lah.ahaha.. nampak sgt bunbun komited ngan study kan. lameee tak jumpe entry bunbun :D

Aida Effarina said...

bunbun, lama nya menghilang! busy benor eh. hope dapat grab dean list selalu. all the best! :)

sleeping_maniac90 said...

wujud pun ko akhirnya!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahahahahaha

zety said...

welcome back dear!

seronoknye la baca blog u yang dah update=)

ya ur pashmina look so messy.haha.

*i pat my forehead when u said "just because I like it that way <-what a selfish brat XD" to ayu =P u so mean.hahaha

btw i got an entry for you.hope u can find it under october post.

bunbun said...

reenapple : hahahh, ntah bunbun pom tak kire :P nak mintak belanja la ni eh kuikui


pae : HAHA iyolah tue tak setadyyy. takpelah, kire blogging sakan baleklah bila dah cuti panjang sikit sobsobsob


kay : haha solieee. manyak tengok itu muvee inggelis sampai itu terikut-ikut haaa. HAHA

bunbun said...

aida; hahah, marilah sokmo dean list kehkehkeh XD tinggi benauu cita2 :P

sleeping maniac : ecehh rindu la tueee :P


zety; ohohh really. ni nak pi baca ni. zassssssssssssss~

::Cik Pija:: said...

kaji baru granit ye. :) batu nisan kaji x? huhaaaaa~

budak penjara said...

batu nisan ke?haha bunbun..ko x ingat aku da??aku..yg ko wt dodol kacak cam aku..sifu im..haha

Syue said...

Alaaaa kenapa pakai paper crown je? baru nak nengok bunbun with crown btol, rasa mcm queen gituuu, cewahhh ;p

♥ shiMawar ♥ said...

wawa..setelah lama tak update, terus masuk tentang batu2 bagai kan..pasni boleh biz jual batu ek..haha.. :D

library~ tempat yg paling sesuai utk dating..senang sebab tak payah risau nak keluar duit utk beli makanan waima pening2 kepala nak fikir ape topik nak cakap dengan pasangan..

semoga bunbunbunbunbun akan menjadi pengawas library pasni..boleh..?

bloghok said...

cute3

NOOR FATIN said...

patut la lama xnampak.. hee..

wahh bercat muka dah haa. kehkeh..

ari2 pegi library pun best XD

athirah said...

hye bunbun.
pehhhhhhh, bertapa kat library ea...hahahhaa.
samer laaaa, blom ader kawan yang rapat yg bleh kongsi luar dalam anddddd yang lekat kt mata byak, lekat kat hati...tettttttt.
klaaaa bunbun, i off to uni esok. eh, good luck tahuuuuuuuuuu!
bubyeeeeeeeeeeeeee, salam :)))

*giler pnjg komen*

Bitter said...

wahh..bun bun..busy study? hebat gilaaaa..*teruja* ni boleh jadi idola nihh..wahaha

Liyana Zahim said...

Peh lame gile xupdet bunbun? P mana? Kawen ke? Mana gambo kawen mane? Hahaha!

J.Syazwana said...

benci subjek biology. eh ape pulak biology geology lah. hehehe

paling benci kene hafal nama2 batu. grrrr. dah la lab dulu tiap2 minggu jumaat petang. potong stim betul. huhu

paling ingat sampai sekarang satu jenis batu je. batu api. kui kui :P

Far8 budak baik said...

cantik makeup tu bunbun..
hahahahahaha..
yeke kuat bljr..
ke kuat tido..
hahahahahaha..
aku rindu kau wehhh..
hak3