Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, September 2, 2011

I am for the blame - EAT WELL, LIVE WELL BABY. wherever you are =') [move on bunbun, move on]




Yeahhh. I’m home. Without gembob of course. Sedih kan? Tak sedih?  Hmmmmmmmm… *nanges* camne ehh nak duduk dekat rumah ni tanpa teringat dekat dia? Tengok tv teringat yang dia selalu tido belakang tu. tengok halaman rumah, teringat yang hari tu photoshoot dengan dia kat laman rumah. Duduk dalam kereta teringat dia tido kat kaki aku dalam kereta hari tu.









Ehh chop choppp



Siapa gembob ni? Apa dah jadi ni? Tiba-tiba je. Orang lepas raya tulis entry raya. Pffffttt.





Siapa yang tak tahu siapa gembob, baca INI INI INI INI. Dan merujuk pada entry yang LEPAS LEPAS. Aku ada kata yang gembob tak ikut sekali kitorang balik kan? The fact is, aku pujuk mak aku untuk bawak dia sekali. And yeahhhh.. Dia ikut sekali.. kemain gembira aku sebab dapat raya dengan dia.








TAPI







Tak sempat dia masuk rumah nenek, dia dah lari entah ke mana. LARI. Yes, lari. Lari means lari dari kereta dan tak tahu dia lari ke mana. Lari means dia dah hilang. Tak sempat masuk rumah nenek means dia hilang dekat kampung. HILAAAAAAAANGGGG. Yeeeee HILAAAAAAAAAAANNNGG. Sedih kan?





the very last photo of him
dalam kereta. sleeping at my feet





Dia hilang hari ahad lepas. Ingat lagi tak? dua hari sebelum raya. Malam tu hujan lebat. Mak asik cakap macam ni , “hujan lebat ni.. mana abang kita ni tido” sedih tahu??



Raya ni paling meriah dan paling sedih yang aku rasa. Meriah sebab pakcik belah mak ni semua balik beraya kat sini dulu untuk raya pertama. Sedih sebab gembob takde lah kan? Bayangkan, malam raya aku nangis sebab kucing? Ohohohhh. He’s not an ordinary cat oke. He’s there and bring happiness into our life – he’s part of the family. And I am for the blame sebab aku yang pujuk mak bawak dia sekali.








For once let me say this;



KALAU AKU TAK BERKERAS NAK BAWAK DIA MESTI DIA TAK HILANG KAN?


Ahahaaa berdosa kan kalau kita kata “kalau tak ni… tak jadi macam ni..”





Kalau aku yang sedih sorang-sorang takpe lagi. Aku dah buat mak aku sedih sekali - tu yang tak best tu. Dia tak putus asa cari gembob tu keliling kampung. Aku? Teringatkan dia sepanjang masa. Hidupkah dia?Sihatkah dia? Makankah dia?  Dan bila memikirkan kemungkinan yang ada, tak sanggup rasanya. Hmmm dah takde dah gembob untuk temankan mak tido malam-malam. Dah takde dah gembob nak guling-gulingkan tedibear. Dah takde dah gembob untuk aku main cucuk-cucuk perut dia :’(





Mak : malam sebelum dia hilang tu, dia gelisah sangat nak tidur. Kejap pusing sana. Kejap pusing sini

Bunbun : hmmm dia dah tahu yang dia memang nak hilang kot mak

Mak: yelahh kot. Takpelah, mungkin dia dah kawen dengan orang sini kot.

Bunbun : hmmm mak besarkan lah anak-anak kucing tu macam gembob jugak…







tedibear yang penuh dengan bulu gembob
I cried as I smell this. It's his remaining living memories




Gembob.. we’ll be missing you. Live in our heart forever baby..

18 comments:

ILA SYAMILA ♥♥ said...

bun.. sabar ye. :'(

schaze zainn said...

laaa sampai mcm tu sekali..

mebi die pi jumpe awek lame die kot..

takmo sedeh2 k.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai..sedih lak..

yui pun pecinta kucing jge..

adoii..sedih tu!!

saya cello191 said...

rasa nak nanges plak..
T___T

saba ya~~

Irsyad Syah said...

sdihnya...
bunbun...sbaq yaa...
nnti gembob blik kat bunbun semula...
bunbun doa byk2...

Jue said...

ala..aku rs nak nanges lak ko wat entry camni beb

sbr ya..nak wat camne beb

Jue said...

ala..aku rs nak nanges lak ko wat entry camni beb

sbr ya..nak wat camne beb

mi2omar said...

sabar yer...

Asyila Zainuddin said...

huhu.. sedihnye bace ni.. adoi.. sabaar ye bunbun.. kite plak yg nak nanges ni.. huwaa!

merahitujambu said...

kemain comel dia..uhuk..sbr ok

bunbun said...

schaze : dy mane ade awek kat kg. dy lahir kat bandar. uhuk2 :')



irsyad : uhuhuu. mungkinkah? entahlaaa. kalau kampung dekat sebelah rumah ni takpe kot. doakan dia sihat2 je lah :')


thnx korang :)

hana sudradjat said...

doa lah banyak-banyak ye.manalah tahu dia balik rumah nenek. :)

insyaallah dia sihat.semoga kucing tu pandai jaga diri.

iMBobo said...

sedihnya kucing hilang, mesti die sesat tu sbb tak biasa dgn tempat baru..

chemay said...

sedihh.
tapi takpe lahh.
maybe dia dah kawen ngan kucen2 hot kat kampung tuh kot..
moga dia berbahagia..
takmau sedih2 tauu bun2
<3

sleeping_maniac90 said...

sob3 jgn bgitu wei...
ko kne move on ye..
huhuhu..
harp2 gembob slmt wlau di mana dia berada..
(tibe2 tingt kucg lama aku)..huhuhu

budakijaupendek said...

sy pun turut bersedih!
sob3 ~

Jue said...

Yes, my dior dah dpt doodle yg kiut miut tu =)

Tq vely muchy. Dpt x email yg jue reply?ni mesti x cek email kan hihi

Ingat nak ltk lam entry smlm, tp disebabkan entry serius *kononnya*, x jd ltk =)

nur aminalia said...

alalala bunnn so sorry to hear ur baby da ilang.. xpe2 nnt dtg la melawat abg itam kat umah ni ekk.. :)