Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, September 4, 2011

Gambar passport cepat siap = tak lawa. Gambar passport tunggu-lama = cun gilaa! [statement perasan semata-mata harep meklum =,=]

aku baru setelkan borang-borang pendaftaran, gambar-gambar passport, medical check-up dan x-ray semalam. fuhfuhfuhh. bangga di situ sebab wanita berkaliber mampu buat kerja last minute kah kah kah. last minute veryverythelastminute I tell you, sebab masa kau orang baca entry ni aku mungkin dah siap daftar semua dah. 





mentang-mentang dapat kolej yang sama masa asasi dulu maka tahap kegusaran menurun. mentang-mentang dah pernah rasa minggu haluansiswa kat UM dulu maka kebimbangan hilang berkali ganda. mentang-mentang rumah dekat je pon, kalau tertinggal colgate boleh patah balik naik rapidkl je, maka semua benda nak buat last minute.begitulah gaya wanita berkaliber di mata bunbun HAHAHAHA. Okemerepek,bai!





anyway, aku rasa nilah kali pertama dalam seumur hidup aku dapat tangkap gambar passport yang hagak cun lah jugak HAHAHA. 



terpaksa-terpaksa. sebab yang bulan april dulu tu buruk yang amat. perbezaan yang ketara. warna kulit, bentuk muka, tahap kesegaran mata. HAHA. bilanglah apa saja. bilanglah yang kamera tu buat aku nampak fotogenik. tak kisah tak kisah. yang penting student card aku nanti cun lah gamaknya BAHAHAHAHAHA. <-- KESIAAAAAAANNNN XD







dan yang paling penting, setakat nak daftar kolej tu takdelah cuak
tapi nak jadi pelajar degree tulah yang cuak sebenarnya. HAHA










ahhhh. harap-harap betullah keputusan aku ni. doakan semua baik-baik saja. kalau ada yang dekat area kayhell tu nak ajak aku meronggeng tu roger-rogerlah ye HAHAHA. see ya later! ;D



p/s : mode : taksuka haluansiswa. taksuka taksuka taksuka

52 comments:

merahitujambu said...

napa muka buat cmtu...heheh...

ILA SYAMILA ♥♥ said...

eee comelnye bunbun C:

~bUih-bUih ciNta~ said...

amik course ape? hehe, slamat mnjalani student degree n minggu haluan siswa uh..hihi:P

Jue said...

Wah bestnye study blk. Dulu2 jue ngan hanie kepingin giler nak 'tawan' upm, jd top student utk degree

Tp harapan tinggal harapan wuwu mungkin suatu hari nanti

yg email bunbun tu kan, kitaorg free pas keja - weekdays la syg. Kekalau ko kuar merayap, terjalan ke klcc..roger kitaorg =)

ciK LyndaWawa igUana said...

tembamnye..hehe..papepun..selamat belajo ye dek..belajo rajin2....=]

budakijaupendek said...

ehh cntik la pic pasport tu.
klo sy macam haremmm je muka. hahaha

muhamad hanif said...

banyak gila modul kau doktor ?



LALALALALALA

::Cik Pija:: said...

tu diaaa apa hang belajaqq tu bunbun? pening chek tengok. ahakss!

Danial Razak said...

hahaa..tak der saper yang suka orientasi kan..kena suruh macam2 dan memang meletihkan..
UM panggil haluansiswa eyh.

Amna.Qadeeja said...

bunbun student pasum ea dulu?

haha gamba student card xpenah cantek sakit ati ble nengok kalo nk yg baru bt2 ilang jela keh3 ;D

saya cello191 said...

cun cun..

^____^

PEAH said...

geologi rupanya dya...

difficult easy. said...

GOOD LUCK dear! :)

Princess Feyqa said...

amek course geology ke? heee kolej ke-brpe eh?

Sarah Mohd Saleh said...

ahahha.klakar giler yg sebelahh kiri tuh.tawu lahh pkai photoscape..

aLyA_syGS said...

all the best! :)

Lea IsNaw! said...

biasanya utk kad matrik
pihak u akan amek gambor on da spot
x gune pun gambr pasport tu
tp xtaw la UM cmne

btw, selamat menempuh alam baru :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

slmt berstudy ea.. =)

p/s: cheese tu mmg dh byk tp ader lg yg len..ngeh3..

sleeping_maniac90 said...

ak stdy kt area chow kit..
jom ronggeng!! hahahahaha

Izzaty Ishak said...

Nak gambar passport macam yang kiri tuh. Style woo! :D

Aida Effarina said...

all the best bunbun! belajar molek2. best laa dh further degree.. :)

sifu im said...

wahh..cntiknya pasport ko bulan april

schaze zainn said...

kayhell ye? haha xP

selalu schaze turun keyhell waktu end of year jek..ekeke xP

belajar rajin2 ye :)

Hanie_Dew said...

comel nya bunbun secomel bog ID nya. hehe..

bunbun amik kos ape. hadess ngeri baca satu satu subject tu. ishh..

tiba tiba rasa nak pening. hahaha

NOOR FATIN said...

cun!! hehe tgk pic passport sy pulak. hakhak. selamat hari raya!! sy start bw dh ni~

reenapple said...

good luck dalam kehidupan as "degree" student.. heheh

syahirooAhmad said...

bun, awat serius je bila snap pix passsport.. wat la annoyg sket.. :D

adeh.. aku tak dapat bayangkan kalau aku sambung blaja.. huru hara jadinya..

gudluck geng..

Liyana Zahim said...

Dear jike tertinggal colgate beli shje di UM.. Jgn pusing balik ok? Wakakakaka.. Neway tahniah smbung blaja.. Dun wury... Waktu degree adalah waktu yg sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat besssttt!!! Percayyeleh!

teha said...

hadoii ~ cian pic april tu... hahaha !

missSenget said...

Selamat berhaluan siswa..!

hahahahahah

[sutera kasih] said...

jelesnya mostly member blogger busy urus kemasukan kuliah hehe..

♥ shiMawar ♥ said...

wahahaha..siap senyum seh time bergambo pasport begitu..bleh ek..? len kali sis pun nk senyum jugak le.. :D

anta 1 pic kt sis le..nk letak dalam purse..awww...... ;)

k e y r i said...

gambar pasport ko yang april tu, paling pelik aku eprnah jumpa dalam sepanjang hidup aku. haha

apik pehe said...

hooo yeahhh..belajar lekolok tau

Hanie_Dew said...

cik bunbun. bz ke. senyap je.

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...nti roger2 la noh duk keyelll tu...ngeh3..

banyaknya sbjk..takoot tgk...hehe

all the best...;_0

syufaa said...

ahah!
sama lah kita.
selamat memerah otak kembali! :D

family of fur said...

amik course pe?? byk cm hmmm...science pon de. hehe.
otak power ni.. gudluck yew.. mehla sesme masuk u.. :)

kokser kokdam said...

slamat blaja terr

hana sudradjat said...

AIYOO...apasal gambar kiri tu garang semacam? ~takut.
LARIIIIIIIIII.haha

jangan risau,student ID anda pasti cun.hehehe

selamat menyambung pelajaran :)

zety said...

hope anda baik2 sajo=)

chemay said...

oreantasi ye cik bunbun nieee
:D
all the best bunbun

z a z a said...

dah comel la tu. ok ok

cik azeya said...

selamat menelaah pelajaran incik bun! :)

Hanie_Dew said...

bunbun, gembob belum balik eah.

Jue said...

my dear, aku pinjam nama ko utk new entry aku tau ^^

nur aminalia said...

akhirnye dapat gak aq komen.. wahahahaha

Ema Razali said...

sama la dgn kita, semua suka buat last minutes je! hahaha

J.Syazwana said...

jom meronggeng. budak2 degree mesti kaya2 kan :P

btw amik geology ke?
dulu pernah amik satu subjek geology makaih azab nak menghafal batu tuh. pehhh. sampai nama batu api pon ade. hehehe.

bebila boleh lah jumpa kan. rumah katne?

Siti Mashitah Saidin said...

gud luck bubun!

Hanie_Dew said...

wahai cik bunbun. dimanakah dikau. rindu giler.

Jue said...

bunbun, lama mhilang **sj nak kabo yg jue & hanie dah singgah blog ko byk kali smbl plan nak cubit pipi ko!haha