Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, September 3, 2011

Berjimba-jimba dengan PaintTool SAI [cubaan melukis doodle dengan SAI =,=]




berdoodle ni dah jadi macam hobi betul-betul pulak. hahahaha. sebab bosang-bosang je aku tenyeh doodle. tenyeh doodle je aku bosang-bosang. dan FKPI, raya kat rumah nenek adalah raya yang betul-betul di rumah nenek. tak pergi beraya ke mana melainkan rumah sedara (adik kepada atok) dan jugak rumah angah (makngah)




sebab rumah nenek tu macam transit jugak kekadang. ada je orang datang beraya HAHA. sampaikan bila nak keluar beraya pon terpaksa delay dan delay dan delay lagi sebab nak melayan tetamu yang tiba-tiba datang. 




okay! habis introdaksyen HAHAHA.



sebenarnya nak cakap yang pada waktu ramai orang datang tu, selalunya aku duduk kat penjuru penjuru. tenyeh benda ni lah! haha. baru tahu yang best jugak guna SAI ni ghupenye ye kuikuikui. kalau nak download, KAT SINI. (Credit to nanad)






yang best tentang SAI ni, kita boleh feeling-feeling wacam lukis guna watercolour sebenar. HAHAHA. dia tak macam paint yang biasa tueee. soooo-boring pfffftttt XD

see, see. macam watercolour kan? HAHAHA!



yang ni pulak aku lukis masa tengah layan bebudak yang datang beraya tue. tu yang bughuk sikit pokok tu. saja taknak tunjuk skill depan bebudak hahahakktuiihh.





macam ni pon boleh jugak. gunakan blur tool untuk sama ratakan warna dia. pfooohh jadilah rainbow pattern ecececeeehhh





yang ni pulak feeling-feeling buat lukisan abstract padahal cuma tulis 'bunbun' je pon -____-" Note perbezaan texture canvas yang aku guna tu okey. teehee!

yang ni kalau gantung dekat ruang tamu mesti best! HAHAHAHA XD



nak feeling macam guna oil paint pon voleeeyy agagaga. 

bunga sakura yang tak berapa nak sakura



kalau nak guna effect pen marker biasa macam ni pon boleh!





my all time faveret hahaha. A tree on a hill. cantik kan? cantik kan? admit it, kawan! BAHAH








TAPI KAN....






bila mendoodle, lain pulak jadinya
fail yang amat -____-"



that's why aku setia dengan photoshop jeaaaaaaa =,= BAHAH





p/s : aku ada buat 100 doodle with the same pattern jugak. ada sesiapa nak tak rasanya?


27 comments:

Ezy Chiaki said...

cantek2..
kalo lukisan betol tu mau ribu2 org nk beli..
ekeke

::Cik Pija:: said...

haippp! lawa laa pakai SAI pon dodol tu. bleh buat jual2 lagi mcm dulu. hehehe

Ema Razali said...

ema tak reti guna SAI. apatah lagi photoshop. hahaha

Caelum Benedictio said...

K ag suke pakai photoshop, huhu

puan bunbun, nk minx tunjuk ajar, cane nk femeskan blog kte yer? bdak baru nk blaja blogging, harap dapat tunjuk aja :(

ciK LyndaWawa igUana said...

walaupun amat buruk..tapi amat cantik..

Siti Mashitah Saidin said...

wow....! impress!

Jue said...

Wah mmg tangan sorg pelukis. Suke yg akura tu. Kalu den la ko soh lukia, plg koman den lukis umah, pokok klapa pastu ampaian baju ngan blkg umah ade bukit hehehe

Bitter said...

wahh..rajinnye akak kite nih..kreatip betol :D

sleeping_maniac90 said...

haha rjin benor ko bab lukis2 nih..
ak gna paint je wei...
boring!!!

teha said...

garang nyee muke doodle tu.. hahaha !

Amna.Qadeeja said...

haha org ckp SAI ni sng tp smpai skrg failed jgk wuuu T__T

cantekla doodle bunbun !

muhamad hanif said...

wooo,

tgn penuh kesenian.


HAHAHHAH

cikPija said...

ngehehe, nice post! berjaya buat aku nak try benda ni juga. btw, aku mention ko kat dalam post aku pasal benda ni. ^^

Cik Domo said...

wah..dah berjimba-jimba dengan PaintTool SAI..asfz dunload n install tp xleh guna..kah3x...

akoo pae said...

haha gile doodle btol kau ni..

cantek3 yg pokok ats bukit tuu..hee

cik Dil said...

picto yg 1st tu ohsemm..dil sukaa laa

Asyila Zainuddin said...

lawa dah tu.. kalo kite, satu pun tak reti buat.. hahaha..

Hanie_Dew said...

wei lukisan tu gantung kat dinding lawa kot. esp yang sakura ngan tree on a hill tu.

Danial Razak said...

tak pernah try pulak..banyak function ker..
biasa guna photoshop je lah..=)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

t nak download gak la..heheh..

Izzaty Ishak said...

Waah asal muka garang gila doodle kat bawah tu? :O

syahirooAhmad said...

hahha. macam susah jep.. sebelum aku blaja photshop. ada gak download soft nih... tapi dia lebih kepada anime...

Liyana Zahim said...

Bunbun ajar akk!!!! Tapi kalau nk ajar akk makan mase 3 bulan gak sebab kekdg akk bebal sket.. Hahahahha~

[sutera kasih] said...

bila la sy nk terer guna photoshop huhu

cik azeya said...

wah. kelihatan sangat cool. nak download jugaklah. ^^

[sutera kasih] said...

uwaaaaaaaaaaa rindu kot kt bunbun -_-"

bobotAZMI said...

lawa lawak.HAHAH.

Cube lagi dan lagi