Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, August 19, 2011

A mummy day care dengan ANAK KEMBAR LAPAN [this is based on the true story man =,=]

warning : entry yang penuh dengan gambar - dan gambar itu adalah makhluk yang belum cukup umur pun aduhainya. 







remember the entry that I tell you guys of me having 8 new kittens? alaaa yang 8 kittens from the same mum tu? HAHA. propa lah lebih padahaaaaaall.. kuikuikui. 




so selama ni, mak-mak buyung berdua tu are doing things with their own rules - by hiding their babies dekat tempat yang susah kitorang nak capai. uhukkhukk. from cats point of view, they are seen as  lovinggggg, protective mumssss. tapi from a human point of view they are actually annoying HAHAH. watafff macamlah aku nak makan anak mereka kan.  LOL LOL LOL





so what I did yesterday is to kidnap the babies hahaha - bukan aku yang nak ohkay, mak aku suruh maka haruslaah tidak menjadi anak derhaka.





so here they are - cuddling to each other in the same box. without knowing that they are not from the same mother hokhokhok. 




2 tabby
2 tabby without visible stripes
1 white with a big tabby tompok
1 black with white stockingssss, dan 
1 with 3 colour - white,black,orange (which selalunya betina)

1 orange which has bulu-tebal-gila! (suspected to become a mix persian bila dia dah besar nanti XD)






semuannya terdampar didamparkan di dalam kotak yang dulunya menjadi tempat si gembob berjimba 





favorite aku mestilah the one and only yang get extra limelight sebab warna dia lain macam sikit kan =,= this is what people call as double standard guysss BAHAH. 


sebenarnya kat rumah ni dah lama takde kucing warna macam ni. hehe





and this GUY here are the king of pose walaupun baru berumur dua minggu =,=


ketiak putih. dia pakai rexona LOL LOL LOL



OPPSSS sorry. lupa nal censoredkan lalalalalaa

ini gaya bila orang pergi konsert dengar lagu mendayu-dayu maka harus lambai-lambai tangan begitu




anyonyyooo cute gila awesome wei!



and this is how all of them will look like bila tak tido. - mata sempit. 



yang ni serupa gila macam gembob masa dia kekecik dulu
well, adik dia lah katekan. =,=



seronok kot aku main nursery-nursery. tolong jagakan the babies masa mak-mak buyung pergi berjimba-jimbaan dekat luar. and bila one of the mak buyung dah datang amek haruslah pulangkan kan. hokhokhok. terkantoi menculik anak beliau juga aduhainya.



lepas tu tinggallah another four. barulah nampak which are for which - yang ni anak siapa yang tu anak siapa.

bila king of pose dah terjaga dia pun tak nampak hensem dah. hmmm...






p/s : sorry! lotsss of bahasa rojak here^^
bila tengah bercerita ni memang aku suka sikit feeling omputih muahaha

47 comments:

einz miszmessy said...

omeynye kucing2 tu...bg makan apa??

Pyka Rahmat said...

weh lena nau mereka tido. haha aku nakkkk! aku nak yg stripey tuuuuuuuu geram doh lihat !

Mr.Thinker@Ali said...

comel jerk. kekeke. nak 1 boleh? nak tang king of pose. ia seksi. hahaha.








warning itu untuk saya juga. :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

au au..suka kucing!!

nk oren tu..heheh..

sifu im said...

eh ape ni gmbr berpeluk-peluk..mcm manusia yg berperangai bintang plak peluk2 ngn bukan mahram..haha

merahitujambu said...

comel je gaya tidur diorg..geram plak rasa nk gomol jee

muhamad hanif said...

banyaknya ank dia,


mana satu yang ikut muka emak dia ek ??




Err,

Danial Razak said...

kesian kucing2 kat atas ni dibuli oleh mak tiri mereka..hahaaa..=P
meh sini sekor..haha.

nur aminalia said...

alolololo tomey nyeee... (annoying x??) hahah... tp seriously cute la.. ekot tuan la muke dorang..:P

reenapple said...

mak aih lapan??? kita yang 3 pom tak terjaga.. heheh. by the way.. cute jugak baby tue.. nak sekor boleh??? hehhe

Lea IsNaw! said...

geli sikit tgk anak kucing yg baru lahir

yg besar sikit, ok la.

syufaa said...

tomey lah mereka.
tp syufa xleh ngn bulu kucen.
achummm!
hoooo.

schaze zainn said...

alegik sikit dengan kucing..

setakat bagi makan bleh la..

tapi bermanja-manja, the answer is NO..hihi

seriau tgk kucing2 kecik ni..hihi

sleeping_maniac90 said...

weh comeynye...
trutamanya y wrna oren..
sbb ak ska kucg wrna oren hahahahaha..
come to mummy meh.. erk????

Asyila Zainuddin said...

yg king of pose tu siyes comel! hehe.. nk satu boley? ngee~

[sutera kasih] said...

org yg suka kucing ni penyayang tau..bunbun ni penyayang la kan?hehe

lilypelangi said...

comelnye kucing . mnta sekor ley? huhu

raihana latif said...

ushhh...bnyk nye kucing die nie..comey2 plak tu...nk sekor leh???hehehe...

bunbun said...

eheh comel kan :)kalau korang nak, kena tunggu lagi sebulan la kot. bagi besar sikit. tapi that oren is mine taw ahahahaha XD

Ema Razali said...

HAHAHAHA jom lambai tangan sama2 :D

ohmaiiiiii yg oren dgn belang2 tu cute gila seh!

Hanie_Dew said...

huhuhuhuu...comel gila ding dong ah.

geram je aku nengok. jaga lek lok tau. tunggu dorang dah besar sikit siap la dengan keaktifan berlari berkejaran..

nizamsani said...

nak.

Miss Epy said...

chomelnyer ank2 kucing 2..hehehehhehe..tp takot nk pegang..lalalallalala

ILA HonEyBuNNy said...

Ya Allah....geramnya tengok...

kelakar tengok yg tido tu...kuak lentang pun ada gaya..hehe...nak sekor boleh?hehe...

speacialnya...dia sekor ja oren...

akoo pae said...

nyenyaknyee tdo sekor2..hee

Bitter said...

mmg peminat kucing tegar lah cikbunbun nih..hihi :)
bagusnyaaa :D

Puteri Iqa Izyan said...

yang belang2 tu comel. mcm rimau. hehehe..


psst. ade jugak ke tumblr? do visit mine =))

http://puteriqaizyan.tumblr.com

Amna.Qadeeja said...

holohh holohh omeynye baby2 nih kehkehkeh bgla sekor xpun semua ahaha

[sutera kasih] said...

singgah sekali lg sebab nk tgk meow2 comel tu hehe

Far8 budak baik said...

nape kucing kau tido terkangkang
cam tu..teruk gakk cara dy
tido uh..ikut tua dy lahh tu..
hahahahaha =p lariikkkkk
comel2..kucing kat rumah ak besa2 dah..xde kecik

iMBobo said...

omg cecomel semuanye..nk satuuu..rindu kt kuceng.. hehe

adrinaqamarina said...

mama meow hebat! jaga 8 orang anak dye. heheh.


kte suka meow oren la bunbun :D

NuMeeQah said...

giler comel..!!!

merahitujambu said...

doodle dh siap.sila amik yaa

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/08/hutang-doodle-2.html

Siti Mashitah Saidin said...

comelnyaaaaaaaa!! nak sekoq~

Aida Effarina said...

owhh bunbun ni mama kucing rupanya.. sy suka gak kucing, tp tak rajin nak bela macam cik bunbun. :)

CIK PARO! said...

cik paro nak sekor!

::Cik Pija:: said...

comel mcm bunbun :P <-ayat bodek ni. hahaha

budakijaupendek said...

nk pakai rexona byk2 la nnti. haha
nk ketiak putih mcm tu

Jue said...

yg stripe2 tu comei sgt..rs nak picit2 je!!

dulu2 bela kucing-2 ekor. Tapi sorg xcident, pastu lg sorg kena 'bunuh' ngan bebdk kecik..wuwu

since that day, dah x bela kucing sebab takut nanti x tertanggung rs sedih kalau jd pe2 lg

Syue said...

Walaupun kite takut kucing, tapi...... kucing2 tu sema comel comel belaka. Ya Allah, geramnyaaaaa! :D

myhatiku said...

myhatiku nk yg garfield tuh..he

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..ade belang2....best ah...hehehe..=]

athirah said...

bunbun..comel giler..nak2 yang nmpak ketiak...hohohohho

Scya Lollita said...

ehh kita pun ade baby baru ! tp dah besar sikit !

NOOR FATIN said...

comelnya comelnya.!

Irsyad Syah said...

kecomelannya!!!!
geram tgk...
nak satu... :)