Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, August 10, 2011

inginkan hari raya anda dihujani coklat-coklat enak? ecehhcehhh [PROMOSI HARI RAYA 2011]

hagak-hagaknye manusia kat bumi ni ade tak yang tak suka coklat eyh? sebab aku belom pernah jumpa sekor sebab tu la aku tanya muehehehe. but I bet 9/10 manusia bumi ni suka coklat. tu belom kira lagi binatang-binatang  yang perut macam peti ais - semua boleh sumbat (kucing-kucing aku la tu hahaha)





so hari ni aku nak promot kat korang coklat dari ZZQAH COKLAT DAN BAKERI sempena promosi hari raya ni weuuhuuuu. sis zqah ni kawan blogger yang dah lamaaaaaaaa dah kenal tapi sekarang masih keep in touch lagi. oleh itu, disebabkan aku ni gila coklat maka tolong promote. *banjir keliuran* 




yang pertama adalah Coklat cluster (cornflakes bersalut coklat) nyamnyammnyaaaaaaamm!


50 biji = RM24
(normal price: RM28.00)


takyah lah terang detail. kalau tak tahu menatang apa ni mungkin korang tak pernah beraya. sesob sesob T__T. tapi haruslah tempah dari zzqah coklat dan bakeri. bukankah berbaloi baloi tueee 50 pcs for RM24 muehehehehe. dengan limpahan chocolate rice lagi tueeeeeee





seterusnya, ciptakan kelainan di hari raya anda dengan Doorgift utk hari raya kehkehkeh. mungkin ni boleh jadi taktik korang taknak bagi duit raya kat bebudak muahaha. bagi doorgift je boleh tak hahahaha. 



2pcs = RM1.50
(normal price: RM2.00) 



coklat ni coklat basic yang dibuat tanpa pewarna. (maksudnya bukan white chocolate la kot) Inti dia kacang badam yang dicincang weuhuuu! kalau korang tak tahu, kacang badam adalah antara kacang yang paling berkhasiat (boleh kurangkan serangan sakit jantung). usah penuhkan raya anda dengan kacang lembu mahupun kacang kuda. mari makan coklat berintikan kacang badam ohyeah!





dan yang terakhir ni yang paling aku terliooq sekali sebenaqnya muahahaha. Coklat praline ohmaaaigoaaatttt teruja habis nih. kalau tak tahu apa itu praline sila bukak kamuih memasing. bulan-bulan puasa ni semangat aku nak menggugel jatuh merudum hahaha.
 



50 biji RM30 
(normal price: RM35.00)




Coklat praline ada macam-macam bentuk yang korang boleh pilih. nak tengok sila klik sini  =) filling untuk praline tu pon boleh pilih sama ada nak milk choc atau dark choc dan boleh jugak kalau nak campur huehuehue






kalau kau orang duduk sekitar Kemaman boleh lah tempah sebelum 21/8 dan kalau rasa-rasa tak duduk kat kemaman tu cepat-cepat tempah ohkay! sebelum 15/8 je untuk pengeposan. cepat-cepat! hehe





tempahan boleh buat dekat fb page ZZQAH COKLAT DAN BAKERI (kalau tak silap nanti dia PM cara pembayaran. hehe)





p/s: tetiba aku feeling macam duta coklat. hahaha

21 comments:

sleeping_maniac90 said...

terliur plak tgk coklat tuh hahaha

PEAH said...

yummmy2..tp bunbun, I nak save duit skrg ni utk masuk U. x bole beli kuih tunjuk, kna buat sendiri spy save bajet :(

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3...

menarik la cokelat yg bentuk rose tu....sedappnya...ne mood nak raya neh..ehehe

Ezy Chiaki said...

krng kemampuan dr segi kewangan utk memilik coklat2 tersebot..
uwaaaaaaa~
mmpu tgok ngn mate kelip2 je..

Bitter said...

wahhh.promote promote..hihi..nampak sedap kot..doorgift tu yang tak menaham ganti duit raya kot..hihi

btw, packing nak balik raya lah cik bun bun lepas raya terus masuk study..dah takde mase dah..hihi :)

-ImanAzlan- said...

boleh delivery mesir ?

Asyila Zainuddin said...

coklat!! sedapnye!! huh.. terbeliak bijik mate nengok.. kekeke..

akoo pae said...

ko blanje lah akoo 50bijik..rm24 je..
muahaha =D

akoo tak pnah ag g umah org ade doorgift..umah ko ade ke wei??kalo gtu,konpem raye taon ni aku dtg..hahaha

* aku ade la bgtau aku nak doodle aritu..sob3

*ade kawan aku tak suke coklat..name wahida..kawan aminalia jugak..=p

sergeant keroro said...

bagi test satu balang dulu boleh??

gambar boleh menipu :P

haryani said...

boleh tak nak tempah untuk diri sendiri je, takmau kongsi dengan sesape? HAHAHA kacang badam bukan yang jenis mahal ke?

wahh sangat sedap okay. sobsobsobss kena kumpul duit beli kuih raya ni haha.

muhamad hanif said...

aku


















tak




























makan

























cokelat.






















ahahahaha

kAyShaari said...

bunbun! nnt kau tempah la doorgift tu. nnt raya aku dtg umah ko..haha.

semata nak doorgift :DD

reenapple said...

kalo hantar kat kelantan.. aci tak???hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

wah,,coklat,,,sedapnye.....=]ui2..pose2..

faiee said...

peh.meleleh tgk cornflakes coklat tu.haha :P

Ema Razali said...

waaa mcm best je coklat tu!!

btw ema masa kecik2 mmg tak sentuh coklat. ema lagi suka susu yg kwn2 ema dok geli na minum tu

tp bila dah besar ni, mende tu yang ema salu nak beli. hihi

sarah mohamad said...

Ya Allah, dugaan betul ni baca entry ni. dah la puasa tgk la makanan feveret ni! hehehe

Far8 budak baik said...

ingt kau promot2 tadi freee..
hahahahahahahaha...
mmg pasrah terus tadi..
ekekeke...
weh nak jugakk..
sedap je..tergugat iman..huh

ieqa said...

Mak oiiii terliurrrr *lap air liur

I'm a chocoholic! :3

schaze zainn said...

hoyeah! suruh gembob tu banje bleh? ekeke xP

[sutera kasih] said...

perghhh..sabo je la tgk cokelat tu T_________T