Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, August 11, 2011

HARI INI. sudahkah mengucap syukur pada Tuhan? [mari lahirkan generasi Al-Quran! ^_____________^]


bukan ceramah, tapi tazkirah (peringatan) ;)







nak join? sini hehe.





hari ni jatuh longkang. Allah nak bagi kita ingat yang kita ada dosa.

Alhamdulillah =)






hari ni sakit kepala, migrain, hidung keluar hingus lendir-lendir. Allah nak bagi kifarah

Alhamdulillah =)





hari ni dompet hilang, henset kena curi. Allah nak bagi yang lebih baik.

Alhamdulillah =)





hari ni bukak puasa makan telur gorang dengan kicap. lebih baik dari takda apa-apa

Alhamdulillah =)





hari ni duduk rumah takdelah besar mana, guna kereta yang tak semenggah mana. 

Alhamdulillah =)





hari ni hidup lagi. sempat jugak berpuasa untuk hari yang kesebelas.

Alhamdulillah =)




segala yang kita dapat, baik atau buruk, pasti ada yang tersurat dan tersirat kan kan kannnnn ;D














tagged :

akoo pae muehehehhheheh





p/s : aku taktahu ni segmen ke apa tapi first time aku join. HAHA. thanks hassy chan sebab tag. 
moga bermanfaat ^^

24 comments:

akoo pae said...

hehee thanks bunbun tag akoo..
=)

insyaAllah akoo wat..

einz miszmessy said...

segmen ni cmne nak join???

Liyana Zahim said...

Laaa tragisnye.. Sume kne kat bunbun ke ni? Sabo2.. T ada gnjarannya utk org yg sabo.. Heheheh~

sergeant keroro said...

peringatan yang bagus =)

Siti Mashitah Saidin said...

alhamdullilah... :)

syahira ariff said...

hari ni boleh melukis doodle guna photoshop,lagi baik dr lukis guna 'paint' yg lgi sukar
hahaha
:P

bunbun said...

@einz miszmessy


klik je kat link tu la sayangss ;)

bunbun said...

@Liyana Zahim

ahgagagaga, bukanlah sis. ni contoh je muahaha. tapi walau apapun kene bersyukur jugak kan ;)

bunbun said...

@syahira ariff

haha tula. dulu masa kekecik ingtkan takde bakat melukis dalam kom sbb mmg fail la klo gune paint muahahah

muhamad hanif said...

tak tag aku pun..


err,

sleeping_maniac90 said...

tq bunbun share bnd nih hehehe..
alhmdulillah ngn sume kurniaan Allah pdku hehehe

lilypelangi said...

kita masih ada akal untuk berfikir .


alhamdulillah :)

myhatiku said...

terima kasih..nice sharing :)

Ezy Chiaki said...

bgos betol segmen ni..
ngehehe

Bitter said...

wahhh..bagusnya cik bunbun..suka baca bende nih.nampak simple tapi maksud die penuh mendalam kot..alhamdulillah :D

mi2omar said...

terima kasih sb join..perkongsian y bagus.=)

ILA HonEyBuNNy said...

semuanya kena ucap alhamdulillah kan...

baiklah...alhamdulillah...dah komen dan baca ilmu di sini..;-)

~eZmALiZa~ said...

says alhamdulillah for every lil thing that we had. :) insyaALLAH He will bless us.

ciK LyndaWawa igUana said...

semoga bertahan puasa sampai petang.huhu

Mr.Thinker@Ali said...

inilah yang dikatakan kifarah. :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

peringatan yg amat2 berguna =)

Far8 budak baik said...

whhh betol k kau jatuh longkang..
ahahahaha..jahat gile aku gelak..
tapi kene bersyukur kn..
selamat jugakk..
buat je warna pape..jgn lutsinar sudah..hahahaha

[sutera kasih] said...

Alhamdulillah...Innalillah..

Semua yg berlaku pasti ada hikmahnya

bunbun, tu favourite saya buka puasa makan telur goreng & kicap hehe

ILA HonEyBuNNy said...

petang neh insyaAllah nak join segmen ne ...hehe..