Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, August 9, 2011

Doodle PEREMPUAN MELAYU untuk bitter, chemay, sleeping_maniac daaaaaaan she [ takpe kan upload sekali harung ni lalalalalaaaa ]

sebenarnya nak letak tajuk tu "perempuan melayu TERAKHIR". tapi bila fikir-fikir balik, tak jadilaah kan. title perempuan melayu terakhir tu biar reserve untuk aku je muahahahahaha keji gilos perangai okebai! =')





Puan puan dan tuan tuan yang berpuasa semua gamaknya, maka doodle pertama hari ini adalah untuk cik-puan-sederhana-besar Bitter ekekeke. bila ditanya dekat formspring katanya dia suka warna merah, tu yang jadi gini tu hahaha. sekarang aku ni gila formspring mu tawu dop XD 



untuk cik puan BITTER =)


maafkan beta ye. Masa beta buat ni, beta belum terfikir nak guna stamp tool sebab tu coraknya simple je. tapi kalau nak sedapkan hati, korang bolehlah kata yang baju ni baju kurung moden hak hak hakkkk. *pitam*







yang kedua pulak untuk chemengggg (chemay). sebenarnya bila panggil dia chemeng lagi bunyi macam comel lalalalalalaaaa. chemeng suka karer purple tapi aku sebenarnya nak dekat mamphus dah sebab asik tengok karer purple. maka jadilah begini heeeeeeee~


untuk CHEMAY chemeng =)

yang chemay punya ni jenis baju kurung cotton yang hagak femes dalam tahun lepas. bila korang tengok ni ada tak rasa lembut-lembut macam cotton? HAHAHA!





yang ketiga adalah untuk mem besar sleeping_maniac heheheeeee. mungkin doodle ni bewarna kuning keemasan supaya beliau akan kurang untuk tidur (sebab pakai baju warna terang la derrr =,=) aku pon tak tahu ada kena mengena tak hahahahaaah

untuk SLEEPING_MANIAC =)
 dulu masa belajar ERT, baju bunga corak besar ni akan membuatkan pemakainya kelihatan gempal. tapi aku panggil ni baju kurung corak retro haahahahahh sukahati-akulah-nak-bagi-nama-apa-ni-kan-aku-yang-buat XD






dan yang terakhir hari ni adalah untuk adik manis SHE. aku dah takder idea nak buat karer apa corak apa maka terhasillah baju kurung yang tak semenggah mana. malah sudah outdated lagi har har.


untuk adik manis, SHE =)

haaa bukankah baju kurung yang kain dia plain baju dia bercorak ni dah cukup outdated? haha. aku rasa ni femes dalam tiga tahun lepas kalau tak silap. tapi aku tak pernah ada baju macam ni maka haruslah melukis dalam bentuk doodle sambil menangis teresak-esak dan menuturkan di dalam hati kekesalan yang amat nyata huahuahauaaa







so korang! dah ada idea belum untuk baju raya tahun ni? ke korang sama geng dengan aku, lepas habis je raya tahun lepas dah beli siap-siap untuk tahun ni HAHAHAHA deemmm =,=




p/s : bentuk doodle yang sama cuma placing mata je lain lain. masih fail nak buat mata yang simetri. sobs


32 comments:

Bitter said...

wahhhh..suka sukaaa! thanksss..nak buat dp lah kat fb..awww! mekacihh awak :))

syufaa said...

huwaaa.
nak sorang!
comey lahhh! :D

sifu im said...

mane doodle utk aku sekor??haha

Asyila Zainuddin said...

comel!! kreatif la bunbun ni.. :)

[sutera kasih] said...

perghhhh..bun bun..comel lahhh..
doodle sy tak comel hihi

muhamad hanif said...

waaahhhh,

aku ? ciss kau !!

~bUih-bUih ciNta~ said...

cantiklaaa...huhu

Rafidah Farhana said...

WEHEI, kau semakin hebat buat doodle! Jelesnya akuuuuuu.. Aku dah lama tak buat kegiatan ni.


Btw kau guna photoshop ke?

Scya Lollita said...

kekasih punya?
jom art trade :D

cik tehaa said...

ehehe..comel lah! ada orang buatkn doodle untuk teha jugak!

nway,teha memuji orang macam awk! sangat rajin tau :D

sleeping_maniac90 said...

terang bijik mata aku tgk doodle y comey n terang tuh ..
xjdik da nk tido ahaakzzz...
tq bunbun y comey kiut miut nih... (perghhh pndi sungguh ak bodek)

Izzaty Ishak said...

OMG! Pandai la buat doodle. Zaty tangan bangku, takreti nak lukis :O

Serioussssss semua cantik. Design baju kurung pun cun habisss! :D

Far8 budak baik said...

weehhhh aku nk jugakk!!
hahahahaha..

zety said...

catiknye doddle=)

sume pun suke

Green Apple said...

comel... cemana buat... boleh ajar ke...

CIK PARO! said...

bun bun! nak jugak!

ILA HonEyBuNNy said...

uwawawwa...

comel la...ayu gitu...

nak jugak..ehheh

she~ said...

comelnyaaaaaaaaa! :D

makaseh kak! comel sgt2...^.^

Siti Mashitah Saidin said...

knp ramai wat icon comel nih ar? trend eh.. *nampak sgt tak tau apa bnda..*

patong tuh comel.. nak satu!

Mr.Thinker@Ali said...

budak berbulu datang nak kata, semuanya COMEL BELAKA! :D

ciQu said...

wahhhhh pandai cik bunbun mendudel. dah boleh amek upah jahit baju pulak pas ni.

bunbun said...

@bitter; sesama ;D

@syufaa; okeh sayang!

@ sifu im; perghh mu pon nak jugak ke hahahaha


@asyila; mekasih ;)

@sutera kasih; eh taklaaa, comel je yg kat header tu hihi

bunbun said...

@anip; hahah ingt kau mintak 39 tu maen je hahahaha

@miss bubble; hehe mekasih


@pidah; ahaa asal stop weh. aku gune photoshop hehe

@scya; jooooooooooooooommm! art trade weuhuuu!

@cik tehaa; haha tak la rajin pon, tym bosan2 adelah mud hehe


@sleeping maniac; haha sesamaaaa;D

@izzaty ishak; kuikuikui mekasih :D

bunbun said...

@far8; hahahh! okeh!

@green apple; haha insyaAllah satu hari nnti

cik paro; okie dokie


@ilahoneybunny; ahahh, boleh je ;)

@she; sesamaa :)


@mashe; hahahahahahahaha, a'a lah trend :D

@mr thinker; mekasih ehehh


@ciqu; eh apasal jauh ke laut sampai amek upah menjahit plak hahahaha

sergeant keroro said...

untuk alien ada tak?? hehe XD

Pyka Rahmat said...

nampaknya doodle kau makin comel ni. haha

hana sudradjat said...

comel comel :)

♥ shiMawar ♥ said...

yang..akak nk jgk..nk jgk...... :)

Lieyly ︱ Alia said...

wahh3 , comeii kot yg kain cotten tuh..lawa corak..alia nk jgk..hehe , ngada2 kan alia ??

mizzura said...

lawa baju chemey...pandai bunbun adaptasi dr baju kurung cotton fofuler tu..

Liyana Zahim said...

Uih lawonye bju raya doodle ni.. Hahahah~

ieqa said...

COMEL GILA DOODLES TUUUU! Nak jugak! huhu