Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, August 27, 2011

Bunbun's All Time Favorite Blogs - [or it WILL BE all time fav BAHAH]


phuiiihhh tajuk entry tak nak kalah di situ. penuh ego dan kepura-puraan kononnya ahaaaks.



untuk mereka yang tak tahu, aku ni cerewet sikit orangnya. selain tu aku ni suka mengkritik dan menilai muahaha -tapi kritik dalam hati je lah kan. nak cakap yang aku ni sebenarnya susah nak suka dekat sesuatu blog. tapi once aku jatuh cinta memang aku akan setia ceh-cehhh-cewwaaaahh setiaku korbankaaaannn ohyeaaahh. *perasan fauziah latif =___=








AGS stands for ann green strawberry ohyeah babaaaayy! satu-satunya blog para ibu yang aku selalu usha-usha. dan aku dah follow blog ni since 2009! lama kan? dari tuan punya belog masih anak dara, masuk fasa bertunang, nikah, mengandung, sampai dah ada anak dah sekarang ni haa. Basically aku suka blog ni sebab dia ada cara penulisan tersendiri, bergaya lawak kering dan it is actually more like an online diary (dasar stalker aku nih -suka baca diary orang)






ohyeahh akhak ejmalija (read : sis ezmaliza). basically aku suka blog ni of courselah sebab cara penulisan tu best kan. dan dia pun ada hobi macam aku. photoshoot sambil modelling. (oh yeahh aku cita-cita nak jadi model sebenarnya tapi tak layak sebab gumuk -___-) walaupun dia memang layak untuk jadi model, aku ingat lagi dalam one of her entry dia pernah tulis "aku nak jadi photographer berjaya, bukan model berjaya". yeahhh you rawwkk sistaaaaa! 








sebagai pencinta alam kucing macam aku ni maka haruslah suka blog papa meow ni hew hew hew. yang ni pun aku dah baca since awal 2010. dan sepanjang masa ni, aku membaca dengan penuh emosi - ketawa dan menangis. serius! salah satu blog yang aku dah khatam dari pangkal sampai hujung. basically berkisarkan tentang kucing-kucing yang dia kutip dan bela. kadang-kadang aku boleh hafal nama kucing dia yang berkepuk tu. (my fav is the one called wewek - kucing yang pandai berenang. awwww comel kot gugugugu!)






ahh haruslah tulis ini senyap-senyap sebab nanti kalau kawan aku ni tahu mesti dia kembang har har. Rafidah or pidah (as I call her) is categorized as a blogger that have a different thinking level from me. ohyeahh tinggi kot. tak tercapai akalku. haha. asik layan blog lawak kering je, layan blog pidah ni kadang-kadang terbukak jugak kepala aku ni. no wonderlah kan, sebab personally, dia yang aku kenal pon jenis yang suka mencuba banyak benda. sebab tu dia tahu banyak dari aku kan hok hok.






blog berunsurkan lawak kering jugak ni. hak milik sis shima yang digilai menggilai Fahrin Ahmad. entah bila si fahrin ni nak masuk meminang dia pun tak tahulah hahaha. aku suka blog ni mestilah sebab ayat-ayat dia mencuit hati aku kan. kadang-kadang tu memang lawak yang tak pernah aku terfikir langsung =___= dan bila masuk masa jiwang, maka mendayulah entry beliau. senang cerita sebenarnya I  see myself when I read hers heeheeee.






A sabahan blogger - one point. she writes in english - second point. she's in deep loveeeeee with photography - never ending point! HAHAHH. tengokk aku dah terikut speaking lah pulak. selalu dia update pasal kamera-kamera dia, aku pon macam, whaaaaaaaaaaaaat berapa banyak kamera dia ada. (MODE : jealousy) blog Vivianne ni (or kaoru as her nickname) aku suka baca sebab kadang-kadang dia cerita jugak pasal culture dia, her point of view, stuff like that. *yan, yang ini boleh lawan kaw punya nda? BAHAH.*




so korang, what's yours? ^____^



25 comments:

Ezy Chiaki said...

ni yg nuff 2 kn?
yg blogday ke hape ntah..
ingt nk join gak..
tp malas jee..
wahaha..

bunbun said...

cik ezy; ahaaa dah ramai yang join. nak join jugaklerr. macam best je kan. hehehe

[sutera kasih] said...

ohhh blog the day ape ntah tu hari nuffnang kan?hehe

bila la blog sy nk kelakar kering gak ekk...kalo tak, bunbun tak minta T______T

KaoRu said...

homaiii!*pengsan duapuluhenamsaat*
i'm not dreaming?blog sy pilihan bunbun? waaaa *jaw dropped*
thank you thank you! *lambaian miss world*

Aida Effarina said...

ceettt kenapa mengapa bagaimana blog sy tak shortlisted? (ohh perahsantanlahdakudistuuuu! :P)

em kalau sy, antara blog wajib :

http://sepet88.blogspot.com
http://c33ram00n.blogspot.com
http://zackzukhairi.blogspot.com

sepet dgn ceera tu adik beradik. walaupun cara writing diorang biasa je, tp kenapa ntah i love the way they express their daily life. sempoi jee :)

bunbun said...

sutera kasih; ahaahh takpe. blog cik syaza penuh informasi. setiap orang ada minat masing2 kan? ;)



yan; hahaha yeaahh after i discover your blog! sapa suh folo senyap2 ja. hihi



aida; ehehehh! jangan lupa virus padu! adek beradik ceera dgn sepet jugak. hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

adeh..ila tertinggal dah semua neh..2 hari xberblog xtau pape dah..blurr...ramai gak terbaca blog pilihan tadi...ehheh

nanti ada msa nak terjah blog diorg..ehheh

muhamad hanif said...

ok,

kau tak suka blog aku.



(menghilangkan diri)

budakijaupendek said...

suka blog bunbun boleh takkk ??
hehe

bunbun said...

ila; haha yelahh. suma taknak ketinggalan kot. hehehe.


anip; hahaha apekedekukesah? HAHAHA


budak ijau; alaaaaaahaaaii *blushing* =*

Rafidah Farhana said...

Fatutlahhhh.. Afu tak ferasan entri kau yang ni. .. terselit celah entri blogger lain.

Tsk.tsk.kenapa pilih aku.terima kasih banyak-banyak kerana meletakkan saya dlm senarai. Anda telah banyak mengajar saya. gila blog, gila formspring. hahahaha!

Thank u bunbunbuntal. Ngahaha.
Tak terucap dah kasihnya XD

sifu im said...

lam bnyk2 tu aku penah terjah blog yg no 2 tu

iMBobo said...

iMBobo tade dlm senarai..baru sedar setakat mana perasaan bunbun trhadap blog iMBobo ehehehehe...

schaze zainn said...

=,="

name belog saya tak termasuk dlm listing..sobsob

p/s: kalo free nnt nak terjah blog2 ni..haha xP

syahirooAhmad said...

ntah bun, blog aku pun tak tersenarai.. sedih. sob sob sob. hahha..... gurau beb!

Izzaty Ishak said...

Nak suka blog bunbun la. Doodle bunbun comel :D

sleeping_maniac90 said...

bole terjah pas nih hhahahahaha..

adoyai bile la blog gue nk jdik blog y mnarik hti para pmbca huk3..

Far8 budak baik said...

kau ngan tia tak nk same lakkk
entry tuuuu..haha!
wehhhh aku mane..
pergi membawa hati yg lara..
hahahahaha!

hamzah ian said...

minat blog serius ler.. hehe

Daktechic said...

ske bl0g n0 3 tu,.besh!
tenkiu bun bun^-^

akoo pae said...

sume blog tu aku tak kenal.haha

yg no 3 tu mmg geng kau lah kannn.huhu

Amna.Qadeeja said...

err blog aii takde tacink ah camni

*menangis bawah katil*

Asyila Zainuddin said...

haha.. nak buat jugak, tapi tak tau nk pilih blog mnae.. ngee..

Jue said...

Xpnah lg terjah blog tu tp suke yg last tu sbb ade kaitan ngan photography =)

zety said...

mine is yours..

nak join tapi mls.