Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, July 25, 2011

susah jugak jadi ORANG FAMOUS ni kan? [ whatthesponge punya tajuk =.= ]

kuno bukan?


sorry for the long silence. aku bukak blog ni hari-hari sebenarnya. check post baru yang aku tulis? memang tak laah. Habit, nak blogwalking lebih suka tengok bloglist dari dashboard. HAHAH. 




anyway, sebenarnya bukan saja-saja nak mendiamkan diri. Tapi dalam kepala otak aku fikir macam-macam kot. mungkin sebab dah lama tak apdet blog malam-malam buta maka jadi lali dengan habit tengok drama tamil pukul tiga pagi dan drama mandarin pukul tiga setengah pagi. celik-celik mata pulak cari princess hour walaupun cerita lama harhar. kesimpulannya, TV is better than blogging. ehhhhh?




fikir macam-macam sampai tak tertaip dekat kibod. first pasal betapa bengangnya dengan technician yang repair laptop ni. habis semua gambar-gambar gembob hilang. lagu-lagu nur one yang tengah 'in' dengan jiwa aku pon hilang jugak. sesob sesob. kalau boleh download takpe jugak. that is ripped from the original cd ohkay TT____TT 





lepas tu fikir pasal skendel-skendel aku yang tiba-tiba datang cari aku hakhak. stetmen bajet hotsetaaaf maka haruslah menyampah dengan diri sendiri kuikuikui. kejadah 142 mesej masuk serentak? sampai takde space nak masuk mesej baru -____-" *okay tipu dua saat je. bukan skendel pon =P




and then sejak kebelakangan ni terflashback pasal kes broken heart dolu dolu, alaaa yang masa zaman jahiliah tu. yang aku nangis kat tengah hujan tu. ERRRRRRRR. My philofobia is critical kot sebenarnya. hukhuk. takde hujan takde ribut entah kenapa terflashback. mungkin sebab dah tujuh bulan tak kontek langsung langsung lalalalalaaaaa




anyway,

what had happened to me in past 3 weeks is;




  • aku kehilangan bentuk badan ideal dek selalu makan untuk menghilangkan kebosanan. 

  • menjahit sampai my finger goes numb. halaaahh yang theory, the smaller the surface area, the bigger the pressure tu? so jarum-jarum halus tu telah memberi great pressure tu my fingers (apa motif tulis fakta saintifik kat sini? LOL)

  • Business planning dalam kepalaotak berkembang pesat. bisnes apaa? tunggueeeee

  • mengadap tibi sepanjang masa dan surprisingly, setiap movie ke drama ke, bila dah sampai ending dia mesti aku menangis -____-" I have gain more sensitivity lately, ohhhhh!

  • menjadikan buku nota sebagai pengganti blog kah kah kah. my bad my bad =P

  • pada hari perhimpunan bersih dan patriot berlaku, aku telah tido seperti seorang baby bukan babi. Dan bila terjaga pada pukul ## petang, terasa macam Malaysia ni aman damai. BAHAH

  • sambung balik baca novel sherlock holmes sampai dah habis A study in scarlet. sekarang tengah proceed to The sign of four pulak. 

  • bilik aku dah jadi makin berseri-seri sebab tuan dia dah rajin kemaskan teeeeeeeeeeeeeetttt!

  • hampir setiap malam bergayut dengan cik alia sampai siap boleh berduet nyanyi lagu cerita cinta lagi kuangkuangkuang. kemudian menangis ketika dihadapkan di hadapan mak yang meradang apabila bil telefon rumah dihitung hagaga. 





hahah, sebenarnya takde siapa pun yang kesah aku apdet belog ke tak kan? hak hak (ayat merendah diri supaya tak dilabel bajet hotsetaaaf lagi)





oke guys, see ya!




p/s: sori tajuk takde kena mengena dengan entry.








28 comments:

Asyila Zainuddin said...

haha.. kite pun dh malas nk update blog.. :p

akoo pae said...

huiyoo banyak gile ms8 ko dapat..
mmg hott lah!
haha
sape bagi tu weii..
ehemm
=p

Lieyly ︱ Alia said...

kehh3 , femes gila neyh...

ILA SYAMILA ♥♥ said...

muahaha bun x bole blahhhhh. :D
dah! aku belogwalking ni ! ;D

sleeping_maniac90 said...

best ke bku sherlock holmes???? bnyk kali dgr nmanya.. cm tingin nk bca... tp buku tuh buku bi kan??? (sigh).. mls nk bkk kamus hak3..


p/s: bg la ptua nk dpt msj bnyk2 hehehe..

Irsyad Syah said...

btoi bunbun...papon..tgk tv mmg best..mcm2 ada.. :)
bunbun skrang...blajaq kt mna?? amek course apa??

bunbun said...

@Asyila Zainuddin


ehh, knapa dah malas pulk ni? hehehe

bunbun said...

@akoo pae skendel ohh :P

bunbun said...

@Lieyly ︱ Alia biasa, org femes mmg biasa mcm ni. harhar

bunbun said...

@ILA SYAMILA ♥♥

eh tader bos dah ke?

bunbun said...

@sleeping_maniac90

best2. tu yg macam lambat sikit nak baconyer. sambil baca sambil tgok kamus. hakhak

bunbun said...

@Irsyad Syah


blom blajaq agi. insyaAllah pi UM dalam applied geology :)

Scya Lollita said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaa , xpena bace SH , tp tringin nk bace . hukhuk

muhamad hanif said...

Err,

taknak cakap apa-apa lah..


AHAHHAHAHAHAHAH

tiefazatie said...

byk btol msg!pengsan..T_T

[sutera kasih] said...

fuyoooo byknya mesej received!!!hehe

sy pun, kdg2 khusyuk BW smpai lupa nkcek komen d blog hehe

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha. bengang jugak pasal laptop ya?

*btw, bukan bubun tau. hahaha
babun la.. :P

jgn kecik ati oke?

bunbun said...

@Scya Lollita

belilah, bunbun beli bantam classic je. kat MPH. heeee~

bunbun said...

@muhamad hanif


ceh kemain suh aku apdet haaaaa. geget kang! hahaha

bunbun said...

@tiefazatie


pengsan yer ahahaha, rilek2

bunbun said...

@[sutera kasih]


sampai macam tu yek, bunbun sebuk nak apdet smpai lupe cek komen -___-"

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin

hahaha tawww, tak kecik ati pon lah. hehehe

nur aminalia said...

wallaweyh kantoi pulak slalu bgayut ngn aq plus siap karok ag dalam fon.. hahahhaa.. eyh tp tu waktu call free kan...

sarah mohamad said...

baru tahu habit budak ni, lebih suka bw dari updoate blog sendiri yek. hehe :D

bunbun said...

@nur aminalia

yelah, then kan I guna tepon umah pulak hehehehe. haihh sapolah nak bagi duit jatuh dari langit wat topap boleh call ari2 lalalalalalalalalala

bunbun said...

@sarah mohamad


bila sampai angin malas je la kan hohohohoo

Irsyad Syah said...

geology??
tu slah satu bidang utama dlm sbjek geografi kan??
psai batu-batuan kan??
syokk course ni??

bunbun said...

@Irsyad Syah

tsk. blum blaja agi laaah "_____"