Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, July 25, 2011

sedihnyaaaaaa pakwe nak pergi belajar jauh jauhhh! [ehhhhh??]




It started with a regular spamming-on-other-people's-wall hobby of mine.



Kuku ibu jari patah pon haruslah tulis dekat wall orang kan?









Then suddenly I started to talk about memories… and blablablaaaa.. biasa, orang romantik memang biasa ingat kenangan manis. Ehhh?









And it went all the waaaaaaaaaaaaaayy to the end. BAHAH. Happy spamming day, noob!



Sorry for the evilicious devilious hobby wahai pakwe :P






Tak sangka pulak esok dia nak balas dendam kaaaaaaan. 















And then pakwe started to talk about “that thing”



I am sad though, tapi taknak cakap dekat dia. Or memang tak boleh cakap kot(?)









It goes on and on and yeaaaahhh.. sedih! Wuwuwuwuwuuuu *sila pujuk dengan sebakul tutti frutti hahaha tetiba*













The thing is, pakwe akan pergi belajar jaooooohhh jaoooooohhhh. Aku sedih kot. Sebab? Sebaaaabbbb… sebab tak dapat sama U dengan dia? Memang tak logikla kan kalau nak sedih pon HAR HAR HAR. Tapi sumpah aku sedih. Sedih sampai tak boleh bagitawu dia pon. Sobsob *alia, I know you’re reading this :’(





Puas aku bertanya pada diri

Mengapa dan mengapaaaa? *haa kan dah keluar ayat sajak ni hahaha







I have never met someone yang begitu compatible dengan aku macam dia. Mungkin sebab minat kitorang sama kot? I can always talk about ALMOST ANYTHING dengan dia. Nasyid, kucing, blablabla.. and dia sangat memahami lawak bodoh aku hahaha. You know, aku kan tayar loyar buruk sikit. Mana nak cari orang macam dia lagi? Manaaaaa????





I think I should find her yang versi lelaki and get married ASAP muahahaha *gatal*







Pernah satu masa tu, aku tak sengaja terhack facebook dia, ececeeyhh sok sok suci aku ni tak sengaja konon. Yes, dia marah. And she accepted my apologies within few minutes je. aku pon tanyalah kenapa senang sangat dia maafkan aku kaan.





Nak tahu dia cakap apa?



“because it’s you :)”




Maksudnya kalau orang lain yang buat mungkin lambat sikit nak maafkan. *sebak masa tulis ni hahaha tahan air mata! Tahaaaan!





And dia pernah tanya aku macam ni (kurang lebihlaa)




“kalau kawan kau suka dekat orang yang kau suka, apa reaksi kau?”



Ehh kenapa? Kau minat dia jugak ke? Haha siapa pulak dia ni =P





I don’t know how to tell mushy mushy things to her tapi yes, kalau kawan yang suka dekat orang yang aku suka tu adalah dia, I will walk away.. aku sanggup pon kalau nak bermadu dengan dia. HAHAHA eh apasal cerita pasal madu-madu pulak. Errrr.





Menurut sumber, Tahun ni memang ramai lepasan PASUM yang diserap masuk ke universiti-universiti yang baru nak membangun. Though aku dapat sambung dekat UM lagi, aku rasa nak tak nak je isi borang tawaran tu HAHAHAHA   ß OVER SENTIMENTAL XD *tapi siryesss, takde semangat pon . . .





Hohhh tulaaahh, dia pon dah cukup sedih, aku pon sedih jugak. Sebab dia dah cukup sedihlah I didn’t tell her . . .




Tapi kalau memang dah ditakdirkan dia belajar dekat sana, mungkin tu yang terbaik kan? Mungkin nanti dia jumpa soul mate dia kat sana pulak ke kan? Ehhh kenapa pergi sana nak cari soul mate pulak ahak ahak. Jangan pi kawen dekat golok dahlah muahahaha (oh lupa nak mention yang dia dapat UMK)






Sedih! Sedih!









Tapi tak boleh nak kuatkan diri!










Arghhhh!










Identity crisis lah pulaaak!











Sori dekat hujung-hujung terpaksa merepek sebab taknak diri sendiri menangis. Errrr. (?)



















Bubaaaaaaaaaaaaaaaaii =(





Sooth me or I will easily break . . . 







27 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

owh. bff rupanya. sy pon bnyk bff yg suka menepek kat wall. tapi tak sebanyak bubun! hahaha

chemay said...

ololo.
sedih nak pisah ye?
chemay pon sedih gila bila kena pisah ngan bestie2 kat matrik dulu.
tapi life must go on kan sayang?
:)

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin


bubun yea? hahaha, alaaaa sape suh dapat kawan mereng macam ni kan hukhukhuk

bunbun said...

@chemay


betul jugak tu kan chemeng.. huhu

tiefazatie said...

hihi..rilek2..cool2..hihi

[sutera kasih] said...

alalala comelnya korang berkawan hehe bkn senang nk jumpa kwn yg sama persis mcm diri kita kan..

sleeping_maniac90 said...

hahahaha..
bese la bpisah ngn kwn2..
just make sure jgn trus lost contct suda..
kwn bek mmg ssh nk cri..
once da jmpa, make sure hbungan silaturrahim tuh bkekalan...

bunbun said...

@tiefazatie

cool lagi cool lagi. huhu

bunbun said...

@[sutera kasih]

tang mane yg comel tu? hahah

bunbun said...

@sleeping_maniac90

TSK TSK. sedih lorrrrr

✿ cikcimi said...

tarikkkk nafassssss dannnn hembussssss. fuh~ #tetibe

nur aminalia said...

sobsobsob.. bunn jgn la camni.. aq sebak kot bace.. adoi.. xpela.. ade jdoh kite jumpe la lg.. wuwuwuwuwuwu.. xtaw nak ckp pe da...

::Cik Pija:: said...

cik alia dapat u mana bun?

kAyShaari said...

aku mati2 igt ur bff tu further abroad. haha.


BunBun, be strong :)

nur aminalia said...

sedih plus terharu sampai lupe nak tekan like.. hehehehehehe

kesumaharyani said...

ehh jgn sedih sedih. bff i pun nk pi australia taun dpn. wuuwuuuuuu :(

bunbun said...

@✿ cikcimi


fuhfuhfuhhhh *tetibe jugak

bunbun said...

@nur aminalia


wuwuwuuu sedihlaaaa. :'(

bunbun said...

@::Cik Pija::

hekhek ni msti tak bace betul2. UMK la sayang :P

bunbun said...

@kAyShaari

kire abroad lah jugak tu. abroad sempadan negeri. boleh gitu?

bunbun said...

@kesumaharyani

australia lagi jaoh kan wuwuwuwuuuu

sarah mohamad said...

hehe kenapa setiap 5 minit sekali ke update status fb tuu hehe

missSenget said...

owh laa...

jgn sedih2..

ai kan ade..

*tetiba*

wakakkaa..

Liyana Zahim said...

Becoz its u.. How sweet.. Hahaha.. Dun wury dearly.. Dfrnt universities wil gve u guys dfrnt stories to tell n talk to.. Keep in touch, tats it.. Too many too obstacles u'l face later.. Frm now on u guys must to hve a treaty.. Written treaty.. Hahaha.. Akk dulu pnh wat agrement ngan dia tau? Sorg pgang stu copy.. N sukatilah nk tulis hape lam agrement tu rhsia kte ngan die je.. Lau gadih isu treaty akn berbangkit.. Suwit tau.. Eh, ni pujian utk kami ke ape? Hahahahahahah~

bunbun said...

@sarah mohamad

bukan apdet stetus la sis. spam dekat wall org. hehe

bunbun said...

@missSenget hahaha memang tetibe. nanti ape2 carik miss senget lah yek? wakakakaka

bunbun said...

@Liyana Zahim

hahaha yela akak ngan mr A kat suwit. kikiki. macam menarik je idea tuh. tapi tak bape paham sgtla konsep dy. hekhekk




anyway, thanx all =D