Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, July 26, 2011

FOOD : Cara-cara untuk menikmati TUTTI FRUTTI sambil berjimat! hor hor ho-yeah! - [ serius jimat punya tak tipu ]


Rabu
13 Julai 2011


Nora interframe kejap hor hor



apaaa? vidiyo personal?

kau hengat kau shelebghiti?




hahah, sorry. kebelakangan ni aku memang enjoy buat video walaupun merapu.



tak nak tengok?? takpeeeeeee

teruskan membaca. hehe =D







"it taste like mango!"

lawak bodoh of the day sampai nora terikut-ikut XD




gambar wajib tepek kalau tak, tak sah entry ni




oh ye, aku tahu aku lambat. orang lain dah berkurun kunyah kunyah tutti frutti sampai dalam mimpi pon boleh sebut tutti frutti tutti frutti. kejadah? 




kalau tak kerana terlihat slot tutti frutti dekat rancangan safiyya tv9 memang takdelah aku gigih datang naik bas turun bas naik monorail turun monorail pon semata-mata nak makan frozen yogurt ni huehuehue. biasa, budak-budak memang biasa terpengaruh dengan tv. ehhhhh?







mine! 



tak boleh buang favourite flavour tu; MANGO kehkeh. with chocolate chip, nips and chocolate syrup. haahhh kalau dah gila coklat tu gila jugakla kaaan. net weight = 290 grams (perlu ke tulis kat sini?) LOL





alia's


chocolate flavour + coco crunch. yang ni lagi laaah, memang tak layan flavour lain selain coklat 
-________-"







anyway, aku rase affordable lah kot RM 0.53 per 10 grams. sebab dia yoghurt kan, standard la yoghurt mahal. ceh ceh, gaya macam seminggu sekali makan yogurt aku ni. padahal harga yoghurt kat pasaran pon tak pernah tahu. ERRRR. 







Cuma lepas da makan tu, kitorang terfikirkan some ways untuk kurangkan harga tu hek hek. contohnye macam;




  • timbang tutti frutti tu dulu lepastu baru letak topping hek hek. dia pon takde cakap kan yang 53 sen per 10 grams tu kira dengan topping sekali ke tak wawawawaaa

  • amek topping yang ringan-ringan macam marshmallow keee haaa tak ringan taw. kalau amek chocolate chip gebu macam aku memang sah sah la berat

  • bawak topping dari rumah. alaaaa setakat coco crunch kot. hahaha aku rase harga coco crunch pon takdela 53 sen per 10 grams kan? 

  • tak yah letak topping langsung. nampak kental sikit kalau tak letak topping. Boleh macam ni?





ada cadangan lain? hahahaha, tak kena saman aku dengan syarikat naza buat suggestion macam ni agagaga =P what to do. aku memang jiwa tak kental sikit kalau bab-bab makan ni kena bayar lebih =..=





oh ya, tak nampak muka nora pon. tepek anak cina ni dekat sini

plushie untuk nora hek hek hek



I think I love tutti fruttieeeeeee!


oke bubaaaaaaaaaaaaii =)












30 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

lapar sudah , kehh3 !!

Cik Ezy said...

xprnh merase pon lagi mnde alah ni..
sobsssss

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

blom pernah try coz baru je bkk kat medan gopeng ipoh ni.. =)

tq sudi ke blog..juge first time sggh sni..

PinKy MoMMa said...

adik..sis pinky duduk sini ya..ur 952 follower :)

serius balik KL ni nak kena jejak gak benda alah ni huhu..teringin sudeh ;)

sleeping_maniac90 said...

nmpk sdp la tutti fruiti tuh...
siyes..
terliur r plak haha

nawal addina said...

to : speaky girl

why u r soo cute ? hahaha ;)

bunbun said...

@Cik Ezy


heheh, nnti2 try2 lah rase. heehehh

bunbun said...

@nawal addina


who??





me???





hahahaha. cute?




thnk you :P

akoo pae said...

aminalia =)
kawan akoo jugak..
hee

akoo tak penah makan lagi..
blanje bole?
=p

kAyShaari said...

heee.

aku.....

tak suka yogurt -.-

kalau amik topping je boley? hee ;p

nur aminalia said...

weyh cantek gile edit gamba.. wawawawwawawa...

einz miszmessy said...

lama tak komen kat entry bun bun....he...dap eh eskelim uh....bun bun jom tgk gambo einz kreatip ke keriok????

~eZmALiZa~ said...

hhahaha..bunbun! sgt terbaik la cara you! kalau buat mcm tu tak kene halau ke nanti? ekekeke =D

Ema Razali said...

HAHAHA bawak topping dari rumah eh? boleh ke gitu :DD

muhamad hanif said...

aku



















tak
















pernah
















mkan















lagi..
















AHAHAHHAHAHAHAHAHHA

mizzura said...

wah...bawak topping sendiri..? gile kedeks ni.haha..tapi betul jugakkan..takat nak letak koko krunch pastu byr memahal...tapi kalo bawak dari rumah..mau macam2 tabur..silap haribulan penuh mangkuk tutti fruiti tu..haha..

bunbun said...

@akoo pae


eh yeke? haha mula yg kat befday wish tu kan? hahahaha

bunbun said...

@kAyShaari\


hukkk. bek takya fikir pon ape tu TF. hahaha

bunbun said...

@nur aminalia


macam x caye tu kamera fon ko kan? wawawwawa

bunbun said...

@einz miszmessy


haahhh? kretip keriok? hahaha

bunbun said...

@~eZmALiZa~

hahahah cik ezma try lah dolu :P

bunbun said...

@Ema Razali


sure boleh punye XD

bunbun said...

@muhamad hanif

halohh. kesian kau. hahahaha

bunbun said...

@mizzura

hahaha memang berjuta lemon punya kedeks pon hwakakaka

missSenget said...

meh share eskrem ngan aku..

ko bole mkn byk2..

:D eskrem aku xminat..hahaha

[sutera kasih] said...

syarikat naza punya ke??hehe

wahh syoklah..kt sini tak ado hoho

Irsyad Syah said...

alaa!!! tutti fruitti laa!!!
aduss...
tringinnya nak mkn...
tau sedap...
tau psai tgk kt tv..
rncangan apa tah..
hmm..
bunbun blnja irsyad naeh nnti??
hehe.. :)

bunbun said...

@missSenget


haha ni bukan eskem la misnget, ni frozen yoghurt. hehehe

bunbun said...

@Irsyad Syah


hohoho. takmo ;P

Irsyad Syah said...

@bunbun
tak mao??alaa...
awat??
irsyad kan baik??
ala bunbun...
blanja laa... :)