Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, July 20, 2011

DIARI : SEDIH. tak mampu kata apa-apa sedih! *sila nyanyi dengan nada lagu SENYUM* [penulis blog ini tiada lagi di dunia]




Miau miau miau gembob
Miau miau miau miau bunbun






Miau miau miau miau bunbun
Miau miau miau miau miau miau miau miau miau  miau miau
Miau miau miau miau miau miau 104 miau miau







*the previous two paraghraphs and the rest of this entry has been translated to human languange*










Hai, nama saya gembob.
Saya adalah kucing kepada bunbun.


















Saya masih merajuk dengan bunbun
Itupun adalah kerana beliau sering mengganggu saya semasa saya tidur.
Minggu ini saja sudah masuk yang ke seratus empat kali saya dibuli


















Telinga saya dicucuk-cucuk dengan lidi
Lalu dia menjalankan jari-jari beliau di atas perut saya sambil menjerit
“hoyeaaahh aku dah tawan gunung everest”
Kemudian beliau memberi saya makan makanan kucing
 itupun hanya lima bijik sekali makan.
Ape dia ingat ni panadol ke hape






















Ada juga beliau mengurung saya di dalam bilik air
Lalu ketawa seperti syaitonirrajim seperti ini;
“muahahahahaha inilah balasan kau sebab gigit tangan aku”
Dan beliau turut mencairkan ketulan ais diatas perut saya
=,=

































Hari ini paling teruk
Saya sedang lepak di luar rumah
Lalu beliau memaksa saya masuk sambil menangis-nangis
Kemudian beliau mengesat air  mata beliau di perut saya =,=
Saya rasa beliau memang sukakan perut saya.































Rupanya beliau sangat marah dengan technician yang merepair laptop beliau
Beliau tidak dihubungi walaupun setelah berhari-hari laptop beliau siap
Lalu file file yang diminta di back juga tidak di back up




































Saya sebagai kucing pon marah juga aduhai
Kerana gambar saya di dalam laptop itu adalah lebih banyak dari file file beliau pun
Saya marah beliau juga kerana menjadikan saya sebagai mangsa keadaan
Lalu saya mencakar tuan saya sampai mati.


























Beliau tidak boleh membuli saya lagi
Lalu saya pon menguasai laptop beliau ini.









































Penulis baru blog ini,
gembob





24 comments:

zety said...

alolo gembob comey..pandainye menaip=)

ngape tak deberi tahu awl2 dkt tchncn tu?

Irsyad Syah said...

hahhaaa....betapa lawaknya si gembob ngan bunbun...mmg sehati sejiwa... sejantung lagi...seperasaan lagi...adus..tak dapat dipisahkan... trlalu rapat serapatnya...haa..kirim salam Irsyad kat gembob yaa... hahhaa... :)

Siti Mashitah Saidin said...

hai gebob! comel gila...

aik, laptop tak oke2 lagi? lamanya?

nur aminalia said...

owh cik gembob nmpknye awak pun taw password blog cik bunbun ni.. ingtkan saye sorang jekk taw.. hehehe.. ad fb x cik gembob?? nak add.. nnt bole la saye tuka status 'in a relationship' saye dr ngn cik bunbun kepade dgn awk!! heyeay!!!!

sleeping_maniac90 said...

erk??? kucng jd pmbunuh hahaha
dasyt cakar tuan nye smpi mti lol.. hahaha

Pyka Rahmat said...

dah macam felix the cat aku tgk. haha

Cik Ezy said...

selamat berkenalan encik kucing!
kehkehkeh,.

bunbun said...

@zety


dah bagitaw daaah :(

bunbun said...

@Irsyad Syah


waalaikumsalam <-- gembob dah jawab dah. hahahaha

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin


baru je amik tadi wuwuwuwuu

Puteri Iqa Izyan said...

ololo2.comelnye =D

✿ cikcimi said...

hahahahaha. gelak takleh henti.

kertas80gsm said...

hahaha .. comel .. comel .. :)

muhamad hanif said...

amboi kau menaip, penat aku skrol mouse ni.

kAyShaari said...

hai gembob:D

gembob dah telan bunbun kot sbb tu boleh tau password sume.

bcoz there are bunbun in gembob.

oh kau paham ke komen aku ni?

kbai :)

[sutera kasih] said...

meow meow meow meow hehe
kucing pun dh pndai blogging

difficult easy. said...

hahaha. kesian gembob. :P meh tukar tuan meh. hehe.

schaze zainn said...

ekeke. gembob ni terer la bukak tenet nak update belog ni..hihi

patutle menghilang lama rupanya leptop osak ye..hihi

akoo said...

hahahaah haii gembob~~

tuan awak mmg kejam..
ekeke

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. omeynyee gembob tu.. nk peluk sikit la! :p

sarah mohamad said...

hahaha apa la si tuan kucing ni membeli saya yang cute ni hehe

syahira ariff said...

dia cairkan ais atas perut kau?
parah betul tuan kau ni gembob


=p

missSenget said...

malam ni nk culik gembob..


ko siap sedia tau..

Liyana Zahim said...

Gebob? Hahahahahaha.. Cair ats perot? Eh kucing berperangai selamba bgitu ek? Kucing akk wat cmtu kompem kne sebat pale.. Wakakak~