Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, July 6, 2011

DIARI : domo dah ada tangaaaaaaan! Dan first attempt buat pudding caramel menjadi huyeh huyeehh kebabooom! *tibatiba*


Owh yeaahh I’m not updating satu hari semalam.
Saja-saja menyibukkan diri hagagaga.














Sebenarnya aku buat kerja-kerja menjahit
Dan juga memasak.
Huyohhh boleh masuk rancangan isteri pilihan ni!
ERRR, ada ke rancangan tu =,=















Dan semalam was the day yang aku sangat lost masa memasak
Tangan aku kena periuk panas kot
Eh bukan tangan, hujung jari je muahahaha.
*tu pon nak cakap dekat blog*
Eh sukahatilaa! Ni kan segmen diari hue hue hue

















Errr, encik bakal suami . . .
Tak kisah kan kalau jari saya bughuk sikit.
Saya belajar masak ni untuk awak taaaaaaaaaaaaaw
Hik hik hik hikkkkkk
 - Sila lempang aku guna kaki

















Sebab masak pudding caramel je jari melecur. Tsk tsk
Naseb baik sodaaap haaaaa
Ini bukan kes naik escalator jalan sendiri tawwww





rupa tak penting. hagagagagaga XD








Anyway, resipi dapat kat sini
Thanks cik hassy chan aka sleeping maniac tehehehee
Resipi anda rock bebeeh!
Love it. Saranghaeeeeee *tiba tiba feeling jepun sebab nama dia hassy chan kehkeh*
Eh kejap saranghae tu bukan korea ke?
Ah sudah. Merepek diari aku ni har har.















Dan jugak domo dah ada tangan








Tetiba rasa domo lagi hensoom masa dia takde tangan.
Deeeeeemm!















Uh oh uh oh.
Will be updating macam biasa lah kot.
Ufufufuuu









Okebai!






20 comments:

~bUih-bUih ciNta~ said...

owh..domo kun sayang..hee.~ btol2 chantek msa xde tgn, mybe tgn die kurus kot..:))

ILA SYAMILA ♥♥ said...

ok bun sila kasi satu domo kun kat aku muahaha. bun, aku buat balik belog aku muahaha *gedik. sila lawati page saya yang boring. hik3.
http://ilagula.blogspot.com/

Cik Ezy said...

rupe xpnting jnji sodap..
kn kn kn..
hahakk

mummy_ayu said...

wah..rajin gak masak2 yer..best!!!!

sleeping_maniac90 said...

hahahaha.. len bonar bntuknye.. xpela.. bru 1st time wt.. tp rs sdap kan??? org kta dont judge a book by its cover.. so rupe luaran x pntg ngeh3... hehe..


***maybe msa bunbun kukus, api tbesar sgt kot.. puding bunbun nmpk cm pecah.. tp tgk karamel tak hangus pun.. cntik je wrna dia..

gud job bebeh!!!!! hak3..

sleeping_maniac90 said...

lupe plak nk bgtau... tuh lgu epik high.. 1 minute 1 second tjuknyer... best3..

nur aminalia said...

wuwuwu sedey la tgk current updates kat tepi tu... sorry yang...

fadwa daud said...

uii..nmpak sodap je puding tu..
review rasa dia cmne..hehehe:)

Cik Domo said...

comelnya domo tu..really hope its mine...
*pensan nampak domo tu..

dah ada tangan..so chomelll!!!!!!!

J.Syazwana said...

eh domo takde tangan eh ?
tetibe konpius huhu

bunbun said...

@~bUih-bUih ciNta~

oh noo jangan la cakap macam tueee hahahaha. ni yang nak jahit lagi satu ni. hahaha

bunbun said...

@ILA SYAMILA ♥♥ haha ila is baaaaaaacckk! :)

bunbun said...

@Cik Ezy haha btul tu =P


@mummy_ayu haha rajinlah kalau ada bahannye. hehe

bunbun said...

@sleeping_maniac90


hahaha tu kesilapan teknikal masa nak balikkan puding tu atas pinggan. dia takmo terbalik, instead dy slide naik betul2 atas pinggan HAHAHAHAHA. sebab tu pecah =,=

oh yeaah, abehtu camne nak taw rupe hangus? fobia nak buat lagi hahaha

bunbun said...

@nur aminalia alaa rilekla yayunk. aii oke jer :P


@fadwa daud sedaplaa. hehe. wlopun terlebih manis sebab tuan punye resipi sukat gula guna sudu bunbun gune snduk huahua


@Cik Domo seb bek ada yang kat comel. hahahahaha. pheeewww~



@J.Syazwana haha tang mane yg kompius tu? hehehe

sleeping_maniac90 said...

@bunbun
rupe hangus mak kta wrna hitam lerr.. aslkn perang, jadik lerr tuh.. hahahaha

PEAH said...

lama x buat benda ni...ngee rsa cm nak telan je laptop bg kenyang

bunbun said...

@sleeping_maniac90

oh camtu ek. wokeh2. tapi dy mmg akan keras atas loyang tu erk. huhu

bunbun said...

@PEAH

hoho salu buat yerk. ngehngeh. telan laptop sendiri takpe :P

Siti Mashitah Saidin said...

sedapnya! cepat post express!