Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, July 3, 2011

Day 29 – Something you could never get tired of doing [ seorang blogger sepatutnya tidak akan bosan berblogging ! Ada sebarang bantahan? bantahantidakakanditerimamuahahaha ]


Yeaah sepatutnya aku boleh jawab blogging kan? But it’s a NO NO NO. kadang-kadang aku pon rasa macam malas nak blogwalking, malas nak update, malas nak fikir entry apa yang patut ditulis, tapi sentiasa nak orang datang baca blog busuk ni huakaka. Menyimpang betol la.




Tapi kadang-kadang memang penat dan bosan. Sebab tu la kot kaaan ada banyak blogger yang aku suka baca blog dia dulu pon dah tak apdet dah. Contohnya macam blogger robinhood. Kau orang tak kenal kot. aku suka baca blog dia pon masa dua tahun dulu -___- lama gilaa dah. Masa tuh cik epal pon baru nak naik, follower baru tiga ratus lebih. Huhh, dah lama jugak eehh aku wujud kat dunia berbelog ni muahahaha.  




Eh entry ni makin menyimpang pulak har har.




Things I’ll never get tired of doing . . .



1# reading. what-a-lame-answer ffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuu XD






otak aku memang otak membaca sikit. mengira hampeh. kadang-kadang congak pon seploh minit BAHAH. and aku ni jenis maknusia yang takkan faham eyh-kenapa-budak-tu-tak-suka-baca-buku. sumpah aku tak faham. sorry! =__=


but I only read :
  • comic mostly
  • novel of certain author eg fatimah syarha, hilal asyraf, hlovate
  • buku-buku pelajaran (hobi pelajar cemerlang agagaga)
  • majalah berinformasi eg solusi, dara.com


majalah hiburan tak layan sangat. majalah manggis pon tak pernah baca. eh baik kan akueee kahkah XD





2# having a pet untuk bermanja dan dimanjakan





nampak gambar yang first sekali tueee? tulah mak kepada anak-anak kucing ni HA HA! nama dia 'ibu' ffffffuuuuuuuuuu XD berapa kali tah ibu tu mengandung. sekarang ni pon tengah mengandung agagaga. kucing aku tak bunting okeh, dia mengandung har har. tapi banyak-banyak yang ada ni gemok (alaa yang lari dari rumah hari tu tueeee) dengan mimi je yang masih hidup. 



dan yang dua ekor paling hujung, the piggies. sobbs. cookie monster and cappuchino. haihlaaaa, tunggu la aku sambung belajar balik nanti baru aku bela lagi kut. 






3# doing something yang akan buat orang berkata , "ehhh kreatifnya budak nieee, anak siapalah nieeee"



HAHAHAHAHA oke menggelabah gila. it's actualy doing something yang boleh tajamkan kemahiran berfikiran secara kreatif dan kritis aku muahaha. 





minat yang dipupuk dari kecik tehehehee. and aku selalu akan rasa sangat sangat sangat sangat sangat gembira bila masa pendidikan seni je aku mesti dapat A. kadang-kadang A- kadang-kadang A+ tapi memang selalu A laaa hahaha. ni sekolah rendah je. pffftt menggelabah punya stetmen huakakakakakaka! XD




sekolah menengah pulak, setiap tahun aku jugaklaaah yang kena hias kelas. SETIAP TAHUN. tapi takde jugak aku bosan fufufuuuu. ada jugak manusia macam aku ni kan. cuma satu yang aku tak boleh buat. aku tak reti lukis orang - real orang, real tangan, real mata, real rambut. tak reti uh oh uh ohh. orang lidi aku reti. TSK! hahaha.









benda-benda yang takkan buat kita bosan macam ni la yang made up 'ourselves'. I'll be a different person kalau aku tak suka buat mendalah ni tehehe =D sebab tu la everybody is unique and different and thus kita kena respect and appreciate semua orang. Tuhan dah jadikan everybody macam tu kan =)




fikir-fikirkan dan selamat beramal!~




okebubaaaaaaaaaaaaaaiii! =)





28 comments:

Pyka Rahmat said...

saya suka membebel di blog :)

nawal addina said...

ptut laa , gila hlovate rupanya :)

kokser kokdam said...

stuju ngan bace komik je utk buang boring.. yg len2 xley.. hahahahaha

bahiyahaziz ; said...

wah..yaya tak suka membaca..tp suka membacanetry org ^^

sleeping_maniac90 said...

sme la .. mnt komik gak.. almri 3 tgkt pnuh komik jew.. mak bising slalu.. tp kalo da hobby, mrh cm ne pun... xpdli jugak hahahahaha

schaze zainn said...

schaze tak suke kucing =,=" alegik la..hikhik

bab baca buku tu kurang sikit sbb schaze tu angka..agaga

tp baca la juga buku mcm novel @ komik =D

athirah said...

hye bunbun, sebenarnyer sy pom suker bce komik. time form 3 dolu, my ma ugut nk buang komik klu tak study..huks

Scya Lollita said...

awk mmg kreatif smpai sy jelos gilaa sobsobs

bunbun said...

@Pyka Rahmat

haha suci murni oh. kiki

bunbun said...

@nawal addina


hahahahahahahaha












takdela gila sangat pung

bunbun said...

@kokser kokdam


gapo cikgu pon tak suke membaca ni? hahaha

bunbun said...

@bahiyahaziz ;


eh tuka nama lagi?






bagus2. bacela entry kat sini selalu muahahaha

bunbun said...

@sleeping_maniac90



hahaha betul!


dulu mak marah la. skg dah tak da. hagagagagaaga

bunbun said...

@schaze zainn



haha kita ni berbeza betul ye -____-"

bunbun said...

@athirah



haha sampai macam tu hagaga

bunbun said...

@Scya Lollita











eleh dy pon kretip gak bab lukis2 n blog design. ceeeeeeeeeeett :P

missSenget said...

dulu dulu punya dulu..
aku suka baca novel..

tapi novel tu lama-lama aku rasa muak dengan jalan cerita dia..

isk.. bwk aku ke alam fantasi yg mcm xkan wujud.. (sbnrnya masih baca..tp abes satu novel, aku selalu rasa nyesal..) T__T


serius ko kretif tahap gaban...
jeles kot..

bunbun said...

@missSenget



haha sampai nyesal camtu skali ek. kikiki.






eh takdela. bese2 je :P

umarmarwan said...

yang kura2 tu ko bagi la eh?..waa..syukran eh..^^

muhamad hanif said...

rajin jugak kau ni yaaa..

bunbun said...

@umarmarwan


ohmaigoaaaaaaat! KANTOI













=________=

















HAHAHA. afwan ^__^

bunbun said...

@muhamad hanif


haha, ye ke?













ye la kot... hagaga

Siti Mashitah Saidin said...

weh, aku dulu suka










suka










suka









sangat buat kad2 kreatif macam tuh


















*ada macam gaya ko tak, selang bebanyak nih?






























hahaha... :)

Asyila Zainuddin said...

waahhh.. kreatifnye die! tangan berseni je kn.. x macam kite.. tgn kayu.. wuwuwuwu.. :ppp

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin


amboooooooooooooii






























































perli nampak hahahaha






























dekat blog sendiri pon nak buat camni hagagaga

bunbun said...

tangan kayu kalau comel takpeeeeeeeeee



















hahahaha

[sutera kasih] said...

ehhh sy pun suka baca buku fatimah syarha..best kan :)

bunbun said...

@[sutera kasih]


hahaha best best :)