Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, July 2, 2011

Day 28 – In this past month, what have you learned? [ lelaki tu macam kasut. Grrrrrrr =..= ]

too much that I can’t recall anything boleh? Yeaah gurauguraugurau. Tang mana yang gurau pon aku tak tahulah sebab aku rasa memang aku tak ingatla apa yang aku dah belajar dari hidup ni muahaha. Blame the short term memory (again) -___-“



anyway, This is what I can recall. Sebanyak sedikit. AGAGAGA




1# nak cari kasut yang sesuai adalah seperti mencari lelaki untuk sehidup semati.



Bleeeegghhh kalau masuk blog ni je mesti nampak aku membebel pasal kasut sesobsesoooobs. Aku tak tahu apa masalah aku atau apa masalah kaki aku yang sampai aku terlalu memilih bab-bab kasut. TSK TT___TT




Kasut tu cantik, tapi tak selesa. Macam lelaki jambu badan 6 pax tapi tak serasi dengan kita. Kasut tu lawa, tapi menyakitkan. Macam lelaki hensem yang perangai macam hantu. Kasut tu macam best, tapi aku tak minat kalau heels heels bagai. Macam lelaki yang got-it-all tapi bukan taste kita. Kasut tu dulu selesa, but it wears out somehow mengecut, lekang, blablabla. Macam lelaki yang dulu baik tapi akhirnya berubah. HA HA HA deeeemmmm!




Kan bagus kalau ada kasut yang takkan rosak so that I can ‘kahwin’ sekali je. Takde benda kat dunia ni yang kekal melainkan Tuhan kaan. =’)





grrrr je tengok kasut ni =..=




2# manusia dijadikan bermacam-macam ragam that I can learn from others haaa tetiba rasa dah macam isi karangan pulak ni.




Amende yang aku learn tu aku pon hengat har har har. Tapi tulah sedikit sebanyak bila involve dalam dunia blogging ni, bukan blogging je la, tapi when you read what other people wrote, baru terasa alaaah hidup kita ni bukan ada pape sangat pon la kan selagi belum boleh berkhidmat untuk Negara, agama, masyarakat dan keluarga – see memang macam karangan. Agagaga.



Yeaah I found a lot of inspiring bloggers yang buat aku rasa nak ulang alik dalam blog dia baca semua benda. Those who read this, yes, anda! Sila tulis more and more inspiring stories. Teheheheee :D






3# I learn a lot about myself jugak.


Hidup ni macam satu perjalanan - journey. A journey untuk kenal Tuhan la yang paling penting sebab more or less, kalau tak kenal memang takkan cinta. Sama macam diri sendiri, kena kenal baru then you can appreciate yourself.



I found that yang I’m better in writing dari bercakap dekat umum. Writing is a way to express myself. Bukan setakat blog entries, puisi, lirik, daaaaaaaaaaan karangan yang macam kau orang baca ni HAHAHA.



Then I found yang I’m a person yang sensitive, baik hati, peramah lagi kiut serta suka menilai dan menghargai seni (jiwa seni lah katakan hue hue hue) *waklu kau bunbun sekian babai!* tetiba aku rasa entry ni bertukar entry naik escalator jalan sendiri. Amende tah aku merepek







Heeeeeee Okebai!   






17 comments:

Liyana Zahim said...

Pehhh.. Kasut apakah camtu? Hahahaha~

kesumaharyani said...

haha first first dah okay dah, tetiba jadi cam escalator jalan sendiri kannnnnnn hahaha XD

bunbun said...

@Liyana Zahim


haha tula pasal. rasa nak bunuh diri je tengok XD

sleeping_maniac90 said...

tinggi nye ksut tuh.. (bole wt driku y pndek nih nmpk tnggi mwahahaahaha)

muhamad hanif said...

psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

nawal addina said...

haha , mcm anoy jee sal kasut tu XD

muhamad hanif said...

aku macam kasut NIKE,,sentiasa market tinggi..



AHHAHAHAHAHAH

bunbun said...

@kesumaharyani


dah jadi amalan harian lah katekaaaan muahahaha XD

bunbun said...

@nawal addina



hahaha mmg anoy pon bahaha

bunbun said...

@muhamad hanif


so,


ko somehow macam lelaki yg digilai lelaki laah? hahahaha


kasut NIKE kan laki je banyak suka. muahahahaha




XD

bunbun said...

@sleeping_maniac90


pendekkah anda? hehe

takpe biar pendek asal tulang belakang sihat. hoho

Siti Mashitah Saidin said...

saya sgt cerewet nak pilih kasut... means lelaki? keh keh keh

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin


nak pilih laki pon cerewet jugak harhar XD

lilypelangi said...

kasut yg hebat~~ :D



kasut itu penting bagi setiap insan . hehee

sifu im said...

giler kasut..pompuan msti rambang mata ni tngok kasut cmni..haha

kokser kokdam said...

ma aih.. tinggi bebenor kasut nye iye

fUzAhEeChUl~ said...

aku pun rasa dengan menulis...
aku akan express diri aku lebih bagus~~~ hahaha
tpi bile tulis karangan BI, mcm x express ape2 je time SPM dulu~~~ hahahaha