Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, July 1, 2011

Day 27 – A picture of your favourite band or artist [ sorry for answering with an answer yang ramai dah tahu dan now I'll tell you kenapa AKU HITAMKAN MATA dalam gambar keramat tu =,= ]



first of all, aku nak mintak mahap kalau ada yang dah bosan baca aku cerita pasal devotees je. sebab aku akan ulang balik benda yang aku pernah cerita dolu dolu =P



aku tahu nama devotees bersepah sepah dekat blog ni. dekat header nak taruk, dekat sidebar nak taruk, kalau boleh kaaaan, dekat IC pon aku ingat nak letak kat bawah nama aku tu, 'PEMINAT TANPA HENTI DEVOTEES', haha okey merepek XD Nak buat cemanaa, dah gila tu memang gila la kaaaan. BAHAH. 





14 JANUARI 2011.
pertama kali bertemu lapanbelas mata selepas bertahun meminati mereka
(lapan belas kalau kira sekali dengan spek huakakakakaka)



gambar ni laaah yang menjadi kontroversi sampai devotees semua ingat aku, sebab aku hitamkan mata tu. ramai yang tanya kenapa aku buat macam tu. tapi aku taknak cerita sebab aku rasa.. ermm rasa.. macam tak nak cerita. haha boleh?






THE REAL STORY:


tukang tangkap gambar ni, cik nana, katanya dia macam nervous sebab jejaka-jejaka kacak semua pandang kat dia. aku memang nak sepuuuuukk la nana ni kaaaan. dah tangkap gambar mestila pandang kat dia takkan pandang kat aku =,=



nak dijadikan cerita, aku TIDUR dalam gambar tersebut kuangkuangkuang. disebabkan nervous, cik nana cuma ambil sekali je. SO, NAK BUAT MACAM MANA? dahlaaah gambar berharga, ada satu copy je tu. tu pon watak utamanya tidur sambil tersenyum kat hujung hwakakaka. aku dahlah eksaited nak mamphus nak tayang kat facebook nak bagitahu seluruuuuuhhh dunia yang aku jumpa phoojaan hati ni kaaan.




sebab tu la aku hitamkan mata, lepas tu tag abe-abe devotees satu persatu. tak sangkaaaaaa pulaaaaaaaaaak sebab ni la diorang selalu mengumpat aku BAHAH. ßmacam suka pulak kena umpat XD








tiga bulan kemudian,


aku pergi lagi show devotees dekat UM. tehehehehehehehheeeeeee




lepas show tu kan ada sesi ambil gambar semua semua, masa tu halim devotees panggil aku macam ni, "Faherah Hidayah Ahmad Tamizi Bunbun!"



that's how I started to know yang rupanya diorang selalu mengata aku. sampai tahu nama penuh tu haaaa. melampau okeh! hwakaka. 




fail ambil gambar =,=

masa tu muhammad devotees melawak dengan aku, dia kata, "nanti dia hitamkan mata dia lagi"



=,=



sebab tula gambar aku blur sebab aku kalau gelak tu memangla hobi kan. tengok muka muhammad pun dia tengah sengih (sebenarnya nak tahan gelak tu kaaaan kannnnnnn *matik aku kalau dia baca ni haha*)






ada lagi satu gambar yang aku nampak better

tapi cik amoi pulak tidur. HAHA




SERIOUSLY?? TAK ADA KE GAMBAR AKU DENGAN DEVOTEES YANG ELOK SIKIT? -____-"







empat hari selepas itu,


aku pergi lagi show mereka walaupun dah nak dekat final sangat daaaaaah teheheheheeee




aku suka gambar ni entah kenapa. 




ada je gambar dengan diorang yang macam tak kendid sangat macam ni tapi aku nampak gemuk hahaha. dah gemuk tu tak nak mengaku pulak kan lalalalalala. and masa ni lah aku sambut birthday adi akmal devotees. hohoho. walaupun cuma makan kek jer =)




sebulan lepas tu ada jumpa lagi dekat bowling geng otai nasyid (GON) dan pesta buku PWTC. tapi tak ambil gambar sebab takut diorang meluat tengok muka aku. har har har.








sebulan kemudiannya pulak, 




aku telah dijemput khas untuk menghadiri majlis pelancaran album kedua diorang, 'BERJALAN TANPA HENTI'



halim dan syauqi pakat gelakkan skirt aku sama dengan pentas.
adi akmal dah tak boleh tahan nak gelak sangat dah. 




oke tipu, takde maknanya dijemput khas. aku tulis slogan best punya woooo sebab tu aku terpilih untuk pergi haha PERASAN. 










dan yang paling amat terbaru sekali hendaknya, 



19 Jun yang lepas



sambut birthday aku dengan muhammad devotees teheheheheee




ohoh seriously saya sayang sangat devotees! for their songs, for their voice, for their hospitality. hahahahahahaha.









LOAAADS OF LOVE, (letak kaler pink macam ada unsur-unsur sayang tak?)



halim - for the great song, message undelivered, koleksi nasyid indie volume 1 and 2, for your garangness, HAHA anda ada aura bos garang, saya sangat takut anda. =P


syauqi - for the lawak-lawak yang kadang-kadang rasa macam nak sepuk je hohhh. anda suka mengusik saya. repot dekat cik ehem ehem baru taaw haaaaaaaaa


muhammad - for the celebration, for the escort, for the free cd, for the juara longkang HAHA, for the fruit tart yang anda order untuk hari pelancaran. hue hue hue. 


adi akmal - tehehee. for accepting my chocolate HAHA. for sembang masa jumpa kat tepi jalan walaupun anda adalah artis pujaan ramai dan saya hanya rakyat jelata. lagi apa yer, hurmmm for the great vocal masa baca berita kat tv al-hijrah boleh? 


tak dilupakan, DJ firdaus merangkap PA devotees yang membaca blog ni dengan sangat teliti kah kah kah. 


~saya anggap anda semua dah macam pakcik abang sendiri walaupun abang dekat rumah pon belum terjaga kuangkuangkuang.

















p/s: tetiba rasa macam nak curang dengan kumpulan nur one pulak. vokalis dia macam hensem je. HAHAHA

p/s 2: carik dekat sidebar je kalau nak baca cerita-cerita lain yang aku karang bagai nak rak macam karangan SPM pasal devotees tu muahaha=D










19 comments:

::Cik Pija:: said...

akhirnya entry psl devotees mncul kembali~

sleeping_maniac90 said...

kipas susah mati devoteesss hahaha

Scya Lollita said...

awak2
awak buat saya jelessssssssssssssssssssss gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

NOOR FATIN said...

whoaa. banyaknya gambar dengan dioranggggggggggg. bestnya! saya xpenah jumpa lagi. hehe.. best la..

Munifah♥ said...

kalau buleh tulis manyak2 psal devotees waakkakXDD ! apekah dalam setahun berapa kali ha nk jpa devotees??? haa JELES ! kahkah XDD

ibnubaba_04 said...

gmbr yg bnyak2 tu geng ape??nasyed ke??sory, xpenah tau sal geng nasyid..hoho

kAyShaari said...

bestnyaaa jadik bunbun. haha.. kay tak pernah la bercakap dgn artis.. ngahaha. jumpe pun senyumm je. :D

missSenget said...

diorang ada yg single lagi tak bunbun??


kem salam..yg single jee tau..!!

wakakka

J.Syazwana said...

wahh gila lah.
huhuhu

bunbun said...

@::Cik Pija::





bunyi macam meluat je pija? hahahaha XD

bunbun said...

@sleeping_maniac90


salah tueee. kipas tak mati mati sebenarnya. hagaga

bunbun said...

@Scya Lollita


awak jeles sbb saya dekat dengan dia ke sebab dia dekat dengan saya?







haha yg mana satu ni darling? kiki

bunbun said...

@NOOR FATIN


haha banyakla klo tak malu asik nak mintak bergambar je huehuehue

bunbun said...

@Munifah♥


amboi tasnim. suka yer. ahahaha entahlaa. rasa macam nak stop. tapi nnti ttbe dapat invitation lagi. huahuahua.















tahun depan la plak sambung. :')

bunbun said...

@ibnubaba_04

hagaga. takpaaa. dah paham dah norma kehidupan manusia ni. kuikui.



kalau cakap shaheizy sam semua orang kenai. perggghhh. tetiba cakap kedah haaa

bunbun said...

@kAyShaari


alalaa kekadang diorang ni sporting je. lenkali jumpa tegur2lahh. hoho

bunbun said...

@missSenget



macam takde je. semua suka buat status kawen2. hahahahaha <-- stetmen bergurau je. kiki

syue said...

Kipas susah mati Devotees? :)

bunbun said...

@syue


kipas tak mati mati lah syue :P