Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, June 12, 2011

NASYID: Elhamz di hati cik bunbun ^^ - DUO NASYID INDIE




Ah okeyy entry pasal kumpulan nasyid lagi puipuipui. Kali ni adalah the one yang I adore disebabkan their beautiful voice =DDD I bet kau orang tak berapa kenal la kan kumpulan ni kecuali bagi mereka yang memang merupakan kipas tak mati mati industri nasyid ni bweheheehhhh.






Drum roll puhleeeeeez!











Jeng jeng jegejenggggg!








Hamzah + elty = HAMZEL ELHAMZ :)




Yep yeppp. Dua orang je. Kesayangan bunbun mereng kepala teleng ni bahahaha. Yang kiri tu hamzah hahaha aku tak tahu ape nama sebenar dia =,= yang penting dia ni etnik Murut la kaaaan. Yang kiri tu pulak elty. Nama sebenar; mazhair shahroz muhasip (facebook tells me) and he is a Dusun. Ngehngehhh. Aku tak tahu mana connection mazhair dengan elty so jangan tanya aku puipuipui.





I wonder kenapa orang Sabah Sarawak ni suara dia memang jegejeng jegejeng habesla kan uhuk uhuk. Elhamz ni, both got amazing vocals okeeehh. Aku suka dedua. Sila take note, aku suke DEDUA. Hahaha. Both boleh nyanyi high key and low key okeh. Tapi I am more into elty’s kot haha entahla kenapa. jangankataakuberatsebelahkangakusepukkang. Mungkin sebab masa first time aku jumpa elhamz secara live, elty je yang ada; buat persembahan solo walaupun dia tak ada suara malam tu puipuipui.




Oh ye dan dulu mereka ni student akademi pengajian islam UM. Dan sekarang dah pun bergelar ustaz-ustaz belaka walaupun baru praktikal je kan kuikuikui. Sebab tu dulu aku boleh rajin pergi show-show diorang bwehehehhh.







Ce tengok ni kalau tak percaya suara mereka ni memang terbaek.
Lagu ni lagu hit kumpulan elhamz taaaaaaaaaaaawwwww




Wonderful voice + great lyrics + nice music arrangement = best ;D



Lagu ni memang nostalgia la dengan cik rumet aku dulu. Dia tawu aku suka lagu ni lepas tu nanti dia pasang lepas tu jeling jeling kat aku hahahaha takpahamlaaku. Dan setiap kali aku pasang lagu ni mesti aku tak boleh nak stop mesti nak replay seplohribukali jugak bwehehehh.





Yang penting bila sampai part ni ;



“duhai kekasihku sudikah dirimu


jadi permaisuriku”




mesti aku jawab macam ni,


“YAAA! SAYAA SUDIEEEEEE!!!”




Cam bengek tak bengek la kan aku ni huahuahua. Haruslah perasan yang lagu ni ditujukan untuk aku kuangkuangkuangXD






Ada lagi satu lagu yang aku suka






Tapi yang ni elty nyanyi sorang sorang. Aku pun tak tahu la nanti dalam album nyanyi sesama ke tidak kaaaan. Dan memang layanla kaan suara elty ni haha tak sabar nak tunggu lagu ni versi full punya =D Tak lama lagi keluarla album first mereka ohhh taksabartaksabar puipuipui.




Dalam lagu ni aku suka part ;


saatnya kita tersenyum
pasti ada peritnya
sampai kini kutahu itulah kenangan




saatnya kita bertemu
pasti ada penghujungnya
sedih kini hanya kerna perpisahan



*aku replay lagu ni berapa kali tah untuk dapatkan lirik yang tak tahu betuul ke tidak ni. Hafufufuuu =,=










Comel-comel je mereka ni kan =D puipuipui





Ce tengok yang ni pulak. Elty ni kelakauuu betul. Haha. Don’t mind the background voice and the bad quality video okeh =.=








Memang tak tahanla kan part yang “inilah yang kami cari!!!” hakhak. Memang geguling la kan tak kira berapa kali aku replay. Hahaha. =D








Here are their pages okeh




 (blog)

 (facebook page) – wajib like! =DDD

(reverbnation)







bunbun adores them very much much la kaaan teheheheheheeeee =D


oke bubaaaaiii =)

p/s : sumber info dan gambar : their pages







14 comments:

..!l..ya..n! said...

^_^v

::نور فيلزاتي:: said...

bun, pija sangat2 adore CERITA CINTA. hehehe

Ilyani said...

elhamz..yea..sgt ske..yea!! ^^

bunbun said...

@..!l..ya..n!


suka senyum ye dia =DDD

bunbun said...

@::نور فيلزاتي::


yeaaahh! hidup cinta benlandaskan syariah! apekaaaaaaahh

PEAH said...

bun2..saya ada tag awak. take note ya..hehe
=)

bunbun said...

@Ilyani


haha tak sgke dy ngaja kat skola ily dulu kan

bunbun said...

@PEAH


oke peah! noted! =D

M Fizan said...

wahhh..cik bunbun suka nasyid :D

#787..feel free to follow me too yer

amir aizat said...

okay layan !hehe

Jahidih Saili said...
This comment has been removed by the author.
bunbun said...

@M Fizan


ha'ah


suka sangat sangat sangat!


suka sangat!



sangat sangat!


*gedik*


haha

bunbun said...

@amir aizat


haha! layan jgn tak layan!

bunbun said...

@Jahidih Saili

ngehngeh kim la salam senirik =P