Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, June 7, 2011

Kadang-kadang terlalu banyak gosip artis tak bagus sangat pun. [GAMBIT SAIFULLAH VS AWI RAFAEL VS HAFIZ HAMIDUN]


Tiba-tiba ada entry macam ni dalam belog suchi aku bwehehehehh. Aku cuma tulis pendapat aku je okeh. No hard feeling and no crybabies please! =)





Isu gambit saifullah dan video tat tit tut.


Haaa yang ni memang HOT la kaaan. Aku tawu pasal ni pon sebelum aku balik kampung. Lepas seminggu kat kampung, balik sini balek, buat kerja kerja blogwalking, still isu ni belum habis lagi. Malah makin menjadi-jadi lagik. Huwaaaaaaa. Tak caya kau orang pergi bukak fan page dia, penuh wall post hentam menghentam. Aku tengok sekali lalu je la. Tak sanggup. Takut aku menangis pulak. Huakakaka.



Secara jujurnya la kan, aku ni peminat gambit saifullah. DULU LA. Oke dulu, sebelum isu kontroversi ni. Aku like facebook page dia pon betul betul sebelum isu ni kecoh. Dua tiga hari lepas like, terus kecoh.  kesobkesssoooobbb. Sekarang aku masih belum putuskan nak minat dia lagi ke tak HAHAHA boleh tak macam tu.




Sempat lagi aku komen dekat discussion board dia.






Aku tak suka kontroversi so gamba harus cemetot. Puipuipui.




Ah okey, aku takdela baik sangat nak hentam gambit ke. Ataw nak hentam balek penghentam dia tu ke kaaan. Dosa sendiri dengan Tuhan dah berlambak. Tak sanggup nak tambah dengan dosa sesame manusia dah. =_______=




Cuma satu je;


Kalau api yang membara dibalas dengan api, sampai bila pon takkan padam. Pernah tengok alat pemadam api yang keluarkan api? HAHA.  Belum lagi kan? Oke, semua orang buat salah. Yang pandai menegur,kena pandai memaafkan. Dan yang kena tegur, kenalah bukak hati terima betul taaaaaak?



Dah aku taknak cakap siapa yang salah dalam isu ni. TIBA TIBA BLOG AKU MASUK MODE SERIOUS XD






Isu lagu pulanglah, AWI RAFAEL.



Bagi aku kaaan, bagi aku la kaaaaaaaan, takde salah pon lagu tu ade selit bahasa inggeris ke ape ke. Hokaayyy jek aku layan lagu tu. Dan bagi aku lagu versi campur tu lagi best kot dari versi bahasa Melayu SAHAJA. Kau orang tengok je blog ni kekadang memang rerojak rerojak. Tapi takdela aku melupakan bahasa Melayu ke ape ke selalu je jadik best student untuk subjek karangan time sekolah rendah dulu. Hakhak maafkan maks ni bukan riak takabbur okeh. =P




Anyway lagu-lagu macam ni femes dekat Negara lain, contohnya JEPUN. Banyak lagu yang ada selit bahasa inggeris dan takde pon isu orang-orang jepun dah tak reti cakap jepun tetiba keluar salamulekom hahaha bahasa arab pulak kan adoii.




Haaa takut pulak aku nak teruskan, karang ada plak anonymous datang menghentam kata aku tak sayang bahasa pulak kan. TSK TSKK. *ampun*





Cuba layan lagu P. RAMLEE ni. Okey je ada campur-campur bahasa inggeris.









Takde pulak lagu ni kena banned dari main kat radio ke kan. Sebab aku baru dengar dekat radio tadi =,=







Isu hafiz hamidun kononnya bermulut jahat.


Haaa sumpah ni la kali pertama aku menangis sebab gosip artis okeh. Aku memang pantang sikit dengar gossip artis kesayangan aku. Hukhuk. Lagi-lagi kalau artis nasyid okehhh. Memang tak nangis la aku masa tengok Diva@1 hari ahad lepas. Naseb baek aku sorang-sorang depan TV kucing kucing pon sedang tidur so takde sape sempat nak sukat berapa banyak air mata aku HAHAHAHAHA oke tak lawak.




Gosip gosip camni selalunya akan buat kepercayaan peminat jadi kabur okeeh.  Macam pelik pulak ‘kabur’ kan  hukhuk sila translate kan FADE ke dalam bahasa Melayu masing-masing =,=  Aku pon tak tahu nak komen apa pasal isu ni sebab aku pon tak kenal hafiz hamidun in real life macam aku kenal artis nasyid lain ke. Tapi apa pun, kalau pun betul (which is I believe it is definitely not true) kenapa nak sebar-sebarkan cerita, tu namanya mengumpat. Kalau tak betul, tu fitnah namanya.




gambar curik dekat facebook beliau. bwehehehhh. 


"biarla apa orang nak kata saya tetap sukeeww bakat awak hikhikhik" waklu kau bunbun



Betulla aku rasa rancangan gosip artis ni patut kurangkan gosip gosip macam “NYAAAH SILA JAWAB KONTROVERSI NI” tak pon, “HANGAT BERSAMA DIN SERBU!” sebab seriously dia macam mengumpat jugak okeh. Lepas peminat dengar, peminat dah tak percaya artis tersebut blablabla tak ke sama je macam mengumpat?


Peminat macam aku ni, tengok rancangan macam tu bukan nak tengok kontroversi. Paling kurang pon setakat ada cerita encikartispujaan dah nak kahwin ke, nak bukak bisnes minyak wangi ke haaa kan best gitu. Setiap kali aku bukak rancangan macam tu, mesti doa-doa takde cerita kontroversi artis-artis yang aku minat.



Haihhh, apa nak jadi dengan dunia ni.






p/s : ni pendapat peribadi je. SILA JANGAN HENTAM AKU OKEH. Aku cepat menangis. Karang aku merajuk dah tak nak blogging dah camne? Haha jujur gitu.

p/s 2: sangat adore awi Rafael. Dan juga hafiz hamidun beserta lagu-lagu ciptaan beliau=) gambit pulak, aku belum putuskan lagi. Huahua.


Okebai=) 









6 comments:

::نور فيلزاتي:: said...

blom ada gosip liar pasal devotees. ^__^

cik bunbun said...

@::نور فيلزاتي::


doa2 takde sampai bila2 lah ye ^^

nanad said...

like ini entry ;)
dulu suka gambit jugak sebab dalam awan dania 2 beliau sangat hensem. tapi sekarang sudah tawar..huhu

cik bunbun said...

@nanad


yay! ade gaks geng. hahaa

Azro!e said...

x paham . HAHA

cik bunbun said...

@Azro!e


takpe
ko memang susah nak paham


HAHA