Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, June 9, 2011

Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is [cik bunbun is in a relationship with dot dot dot]

Hahaaa meet my pakwe, cik alia. Puipuipui



Masa ni aku alim lagi. Macam setazah dah puipuipui. 




Aihhh sekarang pon alim jugak. Nampak cincin kahwin kitorang kat jari aku? puipuipui




Bahagia kan kitorang kan kan kaaaaaaan. Puipuipui (eyebag aku pon bahagia gaaaak kemaaaain lagi besaunye =,=)





Tengah makan sekelim haruslah dengan muka tembam dan gigi-macam-apa-je puipuipui




Perasan tak pola tumbesaran lemak lemak aku? HAHAHAHAHAHAHA. Oke tak lawak =.=




NOW, THE TRUTH.




Ekceli kaan aku dengan bangganya have no official record as someone’s girlfriend and I’m soooo okaaay with that. Y’ know tapi aku ada la kaaan pengalaman so in love with the tut tut person when in the end rupanya dia hanyalah penipu bertauliah hahahaktuiiih. Sebab tu la kan nama belog ni dulu “being single is okayy” lepas tu tukar’, “being single is the best” and sekarang “aku philofobia”


They’re the same after all. Puipuipui




MY SINGLE LIFE AFTER one year and five months lepas ditipu.

Takbulehblahbahahaha.





1# kau tak payah habiskan duit untuk biaya telefon awam dan topap wajib sepuluhhengget untuk satu minggu tu pon kalau kau cuma guna fon tu dua hari dalam seminggu.



Maksud aku, kau cuma guna henset tu on weekend tapi sepuluhhengget pon tak cukup. Tengok aku sekarang, topap sebulan seringgit pon voleyy. Oke tipu. Dulu aku need a lot of duit syiling sebab nak call dia masa dekat asrama. Silafahambudakbaiktakbawakensetpegisekola hahaaa. Sebenarnya kalau aku kira la kaaaan adela dalam ratus-ratus jugak perabeh kat dia ja. Hell hell hell menyesal tak tulis bil dulu.








2# kau tak kan dapat dosa menipu ibu bapa.


Dulu masa aku keluar dengan dia aku tak cakap dekat mak aku yang aku pergi dengan dia. Hell hell. Raya kena mintak maap dekat mak kessssoobbb tsk tsk. Kalau keluar belanja aku takpe jugaaak, ni tak. Kekadang aku yang bayar tiket wayang dia. Dahla aku yang beratur beli tiket. YOU ARE sooo soooo soooo GOOD, for nothing.








3# kau tak payah JAY KAY nak tunggu dia mesej dulu ke call dulu ke hahahakktuiih


Kau orang tawu kan JAY KAY? Jiwa kacau (JK)? Haaaa yang ni la yang paling annoyink yink yink sekali kot. Kat mulut kata sayang la kaan. macam macam jenis tebu la kan dia dah tanam kat bibir dia. Tebu afrika tebu timur tengah tebu siam sume ada la kaaann. Tapi nak call sekali pon hagak hagak macam haram jadah ke ape taaaaah. aku pulak memang tengah suchi moochie masa tuh, tak cukup duit topap aku la kaan, talipon ghumah pon jadik jugak. Alalala masa tengah hangat bercinta la katekaaaaaaann kan kan kan.





4# kau tak payah gunakan perkataan perkataan yang %^&#$ dah.


Dulu kemain lagi laaah kan;

Honey baby my darling my jiwa my kacau aii miss yuuuuuuuuuuuu aii lap yuuuuuuu.



Haaa ini contoh je bukan aku yang buat ni. Kalau aku punya dulu lagi hell kalau tulis kat sini kompem tujuhpuluhduaorang muntah serentak bwehehehehh. Memenda camtu sume lagha lagha astaghfirullah aku memang nak muntah la kan bila aku ingat yang aku pernah buat tu dulu. Putuiiih! Ghase nak Clorox mulut ni. Hehhh.







DAH. TAK NAK TAMBAH DOSA MENGUMPAT DEKAT SINI. Hahaha.






Kesian bakal suami aku kan nanti. Kesssooob kessooob. Kalau boleh diputarkan waktu, aku memang tak nak ada memori macam ni la kan. But still, HARDSHIP AND BROKEN HEART TEACH US TO GROW BEAUTIFULLY. Ahurmhurm barang yang lepas jangan dikenang kan?


Oke bubaaaiii =)














6 comments:

zety said...

nice=)

truth for your deep hearth.

suke.

saya ade satu novel "rasuk" tajuknye.sangat best.ayat2 die memang mengigatkan saya pada zaman bercinta dengan my ex.ade satu ayat die

"buat apa kite jalin hubungan dengan seseorang yang belum tentu dapat bahagiakan kite,kalau sekarang pun dah duduk makan hati"

really like this book. pengarang zyra safiya

Puteri Iqa Izyan said...

HEHEHE.

single life is better even sometimes rasa sunyi gile nk matik. haha

cik bunbun said...

@zety


betul tu! setuju sangat! haha =D


novel cinta cinta ni kurang sikit baconye. haha

cik bunbun said...

@Puteri Iqa Izyan


takpe, sunyi pon kita still ade orang lain yang sayang kita.



eg, family, Allah



takkan tinggalkan kita =D

zety said...

@cik bunbun

eh bukan totally love story.ade pengajaran yang byk dlm novel tuh.

cik bunbun said...

@zety


haha yeke sorie. oke2 ^^