Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, June 29, 2011

Day 25 – Something you don’t leave the house without [ the reason kenapa perempuan PATUT bawak beg besaaaaaaaaaar punya ]


sebenarnya kan, aku pelik woaaah. macam mana perempuan boleh bawak beg tangan kecik-kecik. aku pon boleh pelik dengan kaum sendiri agaga. sebab I prefer beg yang besaaaaaaaaaaaaaaaaar. 




kalau ada accidently terbeli beg yang kecik sebab rasa ehh-beg-ni-siot-lawa-gila-purple-pulak-tueeeeeeee, alamatnya berhabuk beg tu. err, ini adalah kisah sebenar. turuuuut tuuuut tuuuuuuuuuuuuuut. saya tak sengaja wahai beg, boleh saya lelong anda? -______-"



okay! benda wajib bawak masa nak keluar rumah teheheheee~






macam loaaaaaaaaaads of them. macamkononputuih BAHAH






air mineral bergelen gelen. suits my metabolism, easily dehydrated. sesobsesooooobss. wajib bawak kalau tak nak kelihatan seperti pelarian negara-negara kebuloq yang kekurangan bekalan air bersih ERK. 







phone besaaaq tu dah berapa minggu aku tak charge. sometimes aku charge bila nak keluar sebab it keeps a loaaaaads of lagu nasyid teheheheeeeeeeeee *senyum kambing*

phone nokia yang ketinggalan zaman untuk kelihatan outdated di mata kawan-kawan yang menggunakan phone touch screen dan blackberry. =,=

kunci rumah. dapat mandat bawak kunci bila keluar sebab dah melepasi umur pra-matang.







kad bank yang memang ada dua ringgit je dalam tu. TSK

kad pengenalan yang memaparkan wajah budak-tak-reti-lap-hingus. in case kalau diorang cop muka aku ni macam pendatang asing. 

kad pelajar in case kalau tetiba terasa nak tengok wayang. halahh budak tadika pon tahu trick ni. eh yeke (?)

kad rabbit yang dah lama tak topap sekian babai








pen kalau-kalau terserempak artis celah mana-mana kan, boleh suruh dia sain dekat dahi aku ke.

extra brooch in case kalau tetiba jarum peniti terbang ditiup angin maka terburailah pashmina di tengah jalan. susah betul ada penyakit rasa tak selamat ni.

duit syiling yang banyaaaaaaaaaaaaaaakkk. kalau bosan tunggu kawan belum datang boleh duk tepi penjuru kira duit tersebut.






silkygirl sebab nak feeling syarifah amani hahaha. (padahal mendalah ni buat berat beg je. takde masa aku nak singgah-singgah bilik air semata-mata blusher dah pudar)


minyak wangi murahan. boleh jugak guna sebagai senjata kuikuikui. takkan nak guna eyeliner pulak cucuk mata penjenayah? hooohhh tak logik





pencil case yang sebenarnya adalag makeup bag yang bertukar kembali menjadi makeup bag selama holiday ni. kalau tak paham buat-buat paham.


purse? pouch? ahhh entahlaah. yang penting dia ada tiga compartment dan memang muat nak letak semua barang-barang di atas.





make up bag dan pouch to memang betul-betul  kena sumbat habis dengan semua barang-barang diatas. sebenarnya nanti last-last benda yang ada dalam beg aku cumalah air mineral, makeup bag  dan kadang-kadang pouch tu pegang je hagagagaga. 





motif bawak beg besar? the trick to hide big hips BAHAHAHA. and kadang-kadang beg besar tu berguna bila kita tetiba TERshopping and we don't want our mom to notice yang kita balik bawak banyak barang dekat tangan.






so you guys prefer bag apa? besar? kecik? beg balik kampung? backpack? bag beroda? HAHAHA. bag sekolah pon cool jugak kaaan. 





22 comments:

KaoRu said...

Beg besarrr punya.kalau boleh semua barang nak letak kat dalam =.="

'AQILAH said...

haha majority perempuan will say beg besar, semua boleh sumbat..beg kecik tak berapa puas kan..

kembikai susu lady said...

botol air kecik+gemuk tu macam kenal jekkk... hehehehehe

sarah mohamad said...

me pun suka bag yg besaaaar punya. sbb nanti dah beli sumbat2 je dlam bag tuu. hehe

ecah mashuri said...

ampunnn.banyaknya perkakasan-perkakasan ko wehh.hehehe..kenapa pompuan cmni eh?ak pn same,.ehhehehe

Siti Mashitah Saidin said...

eh, kita sama.. bawak ja alat mekap, tp pegi toilet pegi buang air ja.. hahaha

Apeach Blogspot said...

banyaknya perkasasan awak..ada perkasasan tuk lelaki x?xD

bunbun said...

@KaoRu



hahah yan, aku perasan kau selalu bawak backpack tu hagaga

bunbun said...

@'AQILAH


a'a betul tu. tapi still ada gak golongan yg pakai beg2 kecik ni kan. hoho

bunbun said...

@kembikai susu lady



hahaha yelaah susu. botol air pesta buku haritu. sepuk nak?

bunbun said...

@ecah mashuri


hahaha ingtkan nak kate aku yg pelik. huakaka

bunbun said...

@sarah mohamad yey ade geng sumbat barang shopping dalam beg! :)


@Siti Mashitah Saidin and ade geng bawak mekap utk beratkan beg. hahahaha

bunbun said...

@Apeach Blogspot


haga wat gapo bawak barang utk lelaki. TSK






xD

missSenget said...

aku lg prefer x bawak beg kot..

rimas..

bawak duit 2-3keping, ngn kad bank..siap kad pengenalan..tu satu poket..

poket sbelah letak hp..

siap..!!

jom keluar?

Liyana Zahim said...

Hehehe.. Btol! Laki salu question natang ape lak dak2 gegel bwk dlm beg bsr.. Haaa.. Bru tau segala jns mekap, botol sgale bnde cam nk brumah tangga dlm beg tu.. Hahaha.. Tp akk jrg bwk beg bsr2.. Sbb berat.. Lau outing bwk mekap2 je.. Heee...

anamizu said...

cik ana pun same..
bwk je alat make up tp p blik air buang air je...hahaha~

kokser kokdam said...

bawak beg laptop.. hahahaha

Aida Effarina said...

cik bunbun, sy prefer beg besaww punya sbb boleh sumbat2 macam2. tp at last nanti beg sy full dengan sampah sarap je. sy jenis yg tak suka buang sampah merata2. handbag yg jadi tong sampah. haha.

eh sama la, pernah terbeli slim bag yg kecik sebab dia chantek sbb colour purple. tp till now tak pakai pun beg tu, jadi perhiasan kat almari je. hahaha. =p

bunbun said...

@missSenget


woaaaah setail gila! hahahaha





tak boleh2. poket tak muat. haha

bunbun said...

@Liyana Zahim


haha berumah tangga ye. kuikui. baru jumpa satu je yg bawak beg kecik huakaka

bunbun said...

@anamizu


eh cik ana,kita boleh buat kelab ni. hahaha





@Aida Effarina hahaha ni pon boleh wat kelab















:P

bunbun said...

@kokser kokdam


haha muat letak laptop je laaaaaaaah XD