Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, June 22, 2011

Day 18 – 5 things that irritate me about opposite or same sex *buat muka pissed off =..=*



1# pengemas sangat sampai habis hilang barang-barang aku



“mana wayar transfer kamera ni?”


Dialog wajib aku setiap minggu hokaaaaay. Boleh jugak salahkan aku yang suka letak barang bersepah pffttt. Kamera aku cap doplohtahun dulu punya. Takde memori kad.




2# one tells me what to do when I already made my mind to


“cepat masak nasik blablabla”

“cuci bilik air blablablabla baaa baaaa black sheep blaaaa”


Hell yeaaaah. I am going to. Tak payahla cakap. Orang tahu lah nak buat.


then I change my mind to irritate the person back. Sila tunggu lagi doplohpat minit sebelum aku rasa nak buat benda tu balik. Sekian babai




3# the people that say “you’re ugly” in the most innocent way



“kau ni aku tengok taklaaa gemuk mana pon. Tapi kaki macam gajah”


“alaaaa kalau dah gemuk tu takkan kurus dah. Nah tambah lagi nasik ni”


“apa benda stretch mark stretch mark ni? Aku yang dah beranak ni pon takdoo”




Yes, the people are just being friendly dengan cakap secara lepas.



aku tahu hidung aku tak mancung. tapi tu tak bermakna aku tak comel. BAHAH


4# the people yang smoking dekat tempat awam.



TSK TSK.



Betul ke mereka ni rasa yang merokok tu macho like aku boleh jatuh cinta tengok dia sedut asap tu? Betul ke mereka tak tahu yang orang lain lebih berisiko mendapat penyakit dari perokok tu sendiri? Betul ke mereka tak tahu yang dalam rokok tu ada beribu-ribu racun termasuk racun tikus? Oke yang racun tikus tu aku tambah sendiri.



Derrrr ini dalam buku teks pon ada derrr.


Pergilah beli niquitin tu telan.




5# the people yang suka judge orang sedangkan mereka tak tahu apa-apa



“benda apa kau buat ni. Buang masa je la”

Sedangkan dia tak tahu yang benda-buang-masa-tu lagi give happiness to him/her



“oihh apasal anak kak pah tu kemain lagi macam bohsia”

Dugaan Allah nak bagi. kalau satu hari jadi dekat anak sendiri baru tahu lah kan.



“kau ni mak bapak tak ajar ke?”

Oh yeaaah. Kau tahu tak yang dia tu anak yatim piatu ke hape ke?





6# orang yang berlagak macam dia tahu semua.


“eh kau baru first time eh datang sini. Takkan tak tahu tandas sini memang kena bayar tujuhplohsen”




“eh aku da tengok dah cerita ni dekat doploh kali. Ada yang aku tengok dekat panggung. Lepas tu aku download pulak dekat pirate bay. Kau nak tawu taaaaaak, lepas hero tu kiss heroin ni kan kan kaaan terus dia mati kena lenyek dengan kerbau tawww”



kejadah ape kaaaw


I mean berlagak lepas tu macam merendahkan orang yang dia ingat tak tahu tu =..=





Oh sori. Aku emo masa taip entry ni sampai terlebih satu. HAHA




Okebabababaaaai!





16 comments:

difficult easy. said...

haha. hidung saya pun tak mancung. tapi kita anggap je lah kita golongan comel. :P

Rafidah Farhana said...

KAHKAHKAH! Semua berBAU keemosian, lagi-lagi part hujung2..

bunbun said...

@difficult easy.


hahahaha. btol btol! setujuuuuuuuuuuuuuu! =D

bunbun said...

@Rafidah Farhana


part hujung2 yea.. haha. makin lame aku taip makin aku emo -_____-

Saiiii said...

bunbun , agree yang bab smokers tu. but aku gelak-gelak baca yang part last tu sampai mak aku cakap , "yang kau gelak sorang-sorang ni kenapa. apekebenda yang lawak sangat tu.."

bunbun said...

@Saiiii


haha komen ni buat aku gembira. TSK TSK. thnx sai. hahaha

einz miszmessy said...

tsk..tsk...apakah???hehehe....

Meck said...

mcm tgh marah je hehe

Meck said...

oh tp aku setuju. semua pun betul

hana said...

hahah..
saye tak mancung pun hidung..
tp still rasa diri comel..
haha

bunbun said...

@einz miszmessy


hagaga. kenapakah?

bunbun said...

@Meck


haha tak marah pon. emo je. hihik

bunbun said...

@hana


yeaaahh sep seeepp!

Nzyrahun said...

buat besabooor :p

✿ emaxoxo ✿ said...

haha number 2 tu sama mcm ema. ema tak suka org suruh ema buat tu, buat ni pdahal ema mmg dah rancang nak buat pon. last2 malas nak buat!

kAyShaari said...

hahaha....

da masak da dgn perangai org2 sebegini.

kadang2 kita tak sedar kita penah buat mende sama kat orang kan? aha

saborrr je laaa nak..haha

best brooo :D