Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, June 21, 2011

Day 17 – How you hope your future will be like [ aku dah kata jangan bagi aku masuk mode berangan. Sekarang, sila tanggung ]



1 # Anak –anak wajib panggil aku dan suami aku, ibu dan babah.


Panggilan mak dengan ayah tu sungguh bosan okeh. Mama pulak macam tak best sangat ahhh entahlaaah yang penting bebudak tu wajib bapak diorang panggil babah la kan puipuipui. Sebab panggilan babah tu kan macam kan sweet sweet je kaaaan ahak ahak =D



HAHAHA entah-bila-entah-aku-kahwin.




2# saya adalah seorang suri rumah sepenuh masa.



Oh yeaah aku nak jadi suri rumah yang boleh jaga makan minum suami completely dan didik dan asuh anak-anak dengan penuh kasih sayang aicececececehhh. (sila muntah) sebab aku pernah rasa like there is no mom and dad to tell you which one is good and vice versa bla bla bla sebab mereka sibuk bekerja. insyaAllah aku takkan biarkan anak-anak aku rasa semua tu. BAHAH.



Dan kalau jadi suri rumah tu, aku nak masak je. Bab cuci cuci bagi dekat mak jah (mak Jah = nama tipikal untuk orang gaji di rumah orang kaya) lepas tu harus ada driver jugakla kan paling kurang pon nama dia pak ali (pak ali = suami mak jah) tetiba rasa macam feeling NORA ELENA kejap.




3 # Harus ada bisnes sendiri di samping jadi suri rumah.


Aku nak ada bisnes macam rumah sewa ke, homestay ke kaaan. Yang mana interior design dia semua aku buat sendiri puipuipui. Tapi bisnes ni someone I trust yang akan uruskan untuk aku HAHAHA sebab kalau taaaaak, ni akan bercanggah dengan yang namber dua tadi bweheheheh. Paling kurang pon ada home business je cukuplah kaaan, maybe a blogshop ah entahlaa nanti-nanti aku fikir.




bakal rakan kongsi. BAHAH. gambar takde motif




4# happy family yaaaaaaww. siapa yang tak nak kan?


Anak-anak dan suami harus makan dinner bersama. Hmmm kalau dulu, aku rasa anak best macam best sebab rumah macam meriah. Sekarang, aku rasa yang bilangan anak tu tak menjamin apa-apa sebab aku rasa yang penting tu didikan la kut kan. Hmmm yep yepp. Anak yang soleh dan solehah dan juga baitul muslim =D



5# buat kerja-kerja sukarelawan dengan suami tercinta.


Macam bantu untuk pusat perlindungan haiwan terbiar ke. Tak pon mungkin bukak sebuah rumah anak yatim atau rumah perlindungan untuk wanita. Yepyep. Tinggi cita-cita kaaan haha. The feeling of helping people without even asking anything adalah satu perasaan yang memberi kepuasan! =)





Sekarang tell me.



MANA NAK CARI SUAMI YANG SESUAI SUPAYA ANGAN-ANGAN DI ATAS MENJADI KENYATAAN?




Nak pergi perbaiki diri dulu. Okebai!




11 comments:

PEAH said...

IBUUUU..kita cari bakal suami dlm blog je lah....huhuhuhuhuhuhu

::نور فيلزاتي:: said...

ehem2 bunbun, sejak dua mnjak ni asyik mikirkan khwin ye. haha

Rafidah Farhana said...

Ada rezeki tu nanti bun.

Angan-angan tu perlu kalau mahu :D

chemay said...

bunbunnn
nak kahwin sangat dah nie ye???
ekekeke
:P

kembikai susu lady said...

weyh name orang gaji seth tan kak pah la... hahahahaha

bunbun said...

@PEAH



hahaha boleh gak kan macam tu. nak joinlah. haha =PP

bunbun said...

@::نور فيلزاتي::


eh ye keeee?? haha




xpasan plak. puipui

bunbun said...

@Rafidah Farhana



hagagagagaaa! setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

bunbun said...

@chemay


takdela jugak pung



haha


nampak sangat ke? ekekeke

bunbun said...

@kembikai susu lady


hahaha sukati la aku nak buh nama ape =P

faiee said...

haha.amboii..bestnye berangan :P