Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, June 20, 2011

Day 16 – Short term goals for this month and why [ hagagaga almost hangat-hangat seterika ^^]



Oh yeaaah back on track starting dari entry tengahari tadi huhahuha. Walaupun sebenarnya beberapa hari yang lepas aku cuma mengalami kemalasan apdet yang melampau je huhahuhahuhahwakakaka XD + busy sambut birthday la kaaaaaaaann




Short term goals untuk bulan ni tak banyak laaah. Boleh review yang bulan lepas punye? HAR HAR.








SHORT TERM GOALS FOR MAY 2011




#1 belajar masak dan masak untuk mak yang akan pulang dari tempat kerja. Mission accomplished!


Haha daripada cuma reti masak nasi goreng ikan bilis, by the end of the month, aku dah berjaya masak macam-macam termasukla nasi lemak(antara yang boleh dibanggakan walaupun sebenarnya heyy wadeheeek nasi-lemak-senang-jela-yang-kau-bangga-lebih-tu-apasal). Dan sepanjang tempoh tu aku study buku-buku resipi and I even googled for rempah dan nama-namanyya =,= ß kesiaaaaaaaan. . rempah pon tak kenal. BAHAH.


kalau macam tak percaya aku yang masak ni boleh klik dan besarkan hakhakhak.
bangga pulak aii. bajet sedap sangat XD




2# makan betik SAHAJA. In order to slim down. PHAILED!


Hahaha boleh belah la kau nyaaaaah. Memang susahla kan kalau aku yang jadi tukang masak tetiba aku tak makan hahakuangkuangkuang. You know tak the perasaan bila the food you masak tak habis. Fufufufuuuuuu aku jugakla tukang masak aku jugakla tukang perabeh. Betik? Berkulat dalam peti ais. Sekian babai.





3# jogging tiap-tiap pagi. Yeaaaaah in order to slim down laaaaa ape lagi. PHAILED!


Aku ni jenis manusia yang tak suka jejak kaki dekat padang walaupun rumah aku dekat depan padang je puipuipui. Aku ada buat tapi sekali je la. Dan bukan dekat padang semestinya. Aku prefer jogging along the street. Reason of failing : BANYAK SANGAT ANJING MENGORAT AKU MASA AKU JOGGING. Heeyy aku tahu lah aku cute tak payahlaa macam tu sekali.





4# do the things yang memberi kepuasan hati  MISSION ALMOST ACCOMPLISHED.



Hahaha things like buli kucing-kucing, craft and art in order to widen up creativity, blogging yeaaah blogging! HAHA. Almost accomplished je sebab benda macam ni makin dibuat makin nak buat lagi. Bila nak puasnya tak tahulah hohh!








SHORT TERM GOALS FOR JUNE 2011




1# eat with right portion at the right time. Hahahaha demi menggantikan projek jogging dan betik yang tak menjadi tu uhukhuk.


2# perbaiki diri sendiri dari segi amalan seharian. TSK TSK. Banyak dosa ni -____- ßalmost the hardest one to be done. TSSSSSSSSSSK!





We’ll see sama ada akan tercapai tak goals ni walaupun ada dua je. Haha.



Oke bubaaaaiii =)



6 comments:

kesumaharyani said...

adoi nak diet jugak TT.TT

::نور فيلزاتي:: said...

good luck bunbun! pasni ajar pija masak sambal petai ehh? hehehe ^__^

bunbun said...

@kesumaharyani


haaa moh diet sesama. bhaha

bunbun said...

@::نور فيلزاتي::


eh sambal petai bukan tumis sambal, letak ikan bilis sikit, campak petai? gitu dah le kot. haha

ibnubaba_04 said...

betul ke ni ko pandai masak??cam x caye je..haha

bunbun said...

@ibnubaba_04

haha tak pandai pon


cume bolehlaaa. HAHAHA


menggelabah