Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, June 30, 2011

Beberapa shortform yang digunakan secara worldwide di internet. [ LMAO, LOL LOL LOL *tetiba hahah]

Oh yer, aku tahu aku lambat. Orang lain berkurun dah tahu kuikui. Kan aku menghilang lama dari blogging dulu. Bila aku start blogging balik, found a lot of shortform macam LMAO keee. Aku macam; amende menatang nih lemau ke hape =,=





Aku yang dah tak tahan duduk kat bawah tempurung ni pon setatla gugel menggugel. TSSSKKK ßkesiaaaaaaaaaaann. Dan bila gugel, boleh jumpa jawapan yang pelik-pelik =,=




This is serioooooooouss -_____-“





Macam ni pon hadooo


Seriously? Tak pernah dengar pon nama band macam ni. Hagaga.






Yang macam ni pon hado jugak









Then aku jumpa jawapan ni dekat yahoo answer


See, 5 years ago. Hahahah. KITA MEMANG LAMBAT. 



Anyway, this is the real list



LOL = laughing out loud

LMAO = laughing my a** off

LMFAO = lauging my f****** a** off

LMSAO = laughing my sexy a** off

ROFL = rolling on the floor laughing

BRB = be right back

AFK = away from the keyboard

TTYL = Talk to you later

NP = no problem

FYI = for your information

BTW = by the way

MOJ = mak oke je

AAK = ada aku kesaaaaaaah




Tetiba terinclude yang dua terakhir tu puipuipui. Cuma rasa setaaail je. Takdelah suruh kita rosakkan lagi bahasa melayu ni. Tapi macam lagi setail je kalau kita buat kita punya sendiri dari tiru negara lain punya.





Cuba kalau  KTK, atau MJFO, atau NTLB ataaaaaaaaaaw BB



KTK = ketawa terkehel kehel

MJFO = mak jemah famous okeeeeeeeehh

NTLB = nak tuju lagu boleeeeeeeeeeeeeeeeehhh

BB = best brooooooooooooo



Hahahahahh this-is-lame-I-knooooowwwwww sebab tiru ML punya kan. Hahah. (sori hidup aku memang banyak terpengaruh dengan ML pfffttttttbahahah). Cuba kau orang brainstorming sikit kasik shortform yang best best sikit nak guna kat Malaysia nih. Kuikui. just for fun heheeeee~  =)





p/s : I wrote this untuk mira yang jugak macam aku. tak tau apa itu LMAO. LOL ßaplikasi xD
p/s 2 : I still think yang gelak macam ‘HAHAHAHAHAHAHAHA’ lagi fun dari ‘LOL’







addition : 1/7/2011




FKK = fong kei kei
(jumpa dekat blog chinese that and it's a term used when you're ditch by your friend or when your appointment with someone tak menjadi =,= macam ni pon hado gak ye)





26 comments:

schaze zainn said...

erk ML?

Mak Limah ye? agaga

its sound fun kalau kite faham shortform tu.

tapi jadi tak fun kalau tak faham. =,="

nawal addina said...

hahahaha , taleh blah XD

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

nur aminalia said...

weyh ko lupe NKS.. nak kene sepuk.. hehehehe

KaoRu said...

okeh serius.bunbun buat sy ketawa guling2.ada juga
AAK tergolong dalam tu ye?

ada aku kesaaah?hahaha *ketawa guling2*

Syahida _Masri said...

ahahaa, seyes kelakar ! so, kita memang lambat laa ni. HAHA.

setuju ! reka sendiri cam best :D

Rafidah Farhana said...

Rilek la bunnn! Aku pun baru tahu pasal bahasa2 ni tahun lepas.

Rasa macam ketinggalan zaman pun ada. Hahahaha.

muhamad hanif said...

macam-macam bahasa dah..

penin owww !!

kesumaharyani said...

betul, ada ke org gelak cakap "LOL"? LOL hahaha XD

bunbun said...

@schaze zainn

ML maharaja lawak laaa. ni memang xtaw ke buat2 xtaw? kikiki :P

bunbun said...

@nawal addina

haha kan ;)

bunbun said...

@nur aminalia


sejak bila wujud tu? hahaha

bunbun said...

@KaoRu


hegege. adalah yan! ni mesti tak layan maharaja lawak ni. kuikui

bunbun said...

@Syahida _Masri


bukan setakat lambat. super saiya ke tujuh punya lambat dah ni. kehkeh

bunbun said...

@Rafidah Farhana


at least ko better dari aku. hagagagagaga

bunbun said...

@muhamad hanif


fungsi dy memang nak bagi pening orang hahaha

bunbun said...

@kesumaharyani


nanti klo jumpe haryani in real life kita cuba gelak LOL nak tak. hahahahahaha <-- ini lagi best HAHA

suha said...

eh tertinggal satu
APTB : apa pon tak boleh




(^_^)

suha said...

thought friday tak semestinya ringkas cm WW n ST (^_^)



selamat beramal

Siti Mashitah Saidin said...

wua!! aku baru belajar nih!!!

AAK? hahahaha!

cikmemy said...

hahaha,,,dulu aku sebut lmao tu as lemau...lemau sungguh aku ni..isk!

syufaa said...

makkk..
hahahaha!!!
byk yg xfamiliar..
most of it baru and pnjg gilee!
kahkahkah!
mcm2!!

bunbun said...

@suha


a'a laa lupa pulak nak include. hehehe

bunbun said...

@Siti Mashitah Saidin

siyesly baru belajar? haha tipulaaa. tak percaya :P

bunbun said...

@cikmemy


agak lemau laaaaaaaa :P

bunbun said...

@syufaa


dunia makin maju la katekaaaaaaan hahaha