Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, May 17, 2011

FOOD: malam emas PASUM 2011 *first time makan chinese food and it taste like... =D*

lagi satu entry basi daripada aku hahaha. budak-budak pasum lain, lepas balek dinner terus apdet belog. aku, lepas dinner, terbongkang, lepas tu perap ceghiter ni sampai dua bulan huahuahuaaa. hebat taaakk dua bulan kuikuikui. maka disebabkan entry ni banyak gambar, saya, sebagai penulis rasmi, akan mengurangkan bahagian membebel kecuali dekat part makanan hakhak.


p/s: mesti budak-budak pasum lain bangga sebab aku publish gaks entry ni huahauahaha. ßpenipuan semata-mata


ni gambar dua bulan sebelum ni maka takpe kalau ditepek di sini. hahaha hiyeaayy saya masih kurus SIKIT ufufufuu =.= the gurl beside me; tuan punya kamera yang baik hati =D



kredit : terima kasih ayien bagi guna kameraaaaaa~ heee




maka bermulalah entry bergambar uhukkhukkk =D




BEFORE THE DINNER...




bersama cik amoi hekhekk.


najwa ashim. the mom of two beautiful hamsters =)


dan cik jihaha yang sudah hilang khabar berita







nak berbaris tunggu nak naik bas pon perlu bergambar. tak paham betul la orang perempuan ni. naseb baek aku bukan hahaha erk.



dah siap tukar baju. hiyeayy! =D





THE DINNER BEGINS...

cik pengacau bersama cik alia kitaaa











bersama cik alia aka pakwe hikhikhikk kami memang suka tangkap gambar dalam gelap huakakaka



















meja 12 yang makan berterabur, maen tarek-tarek pinggan, campak-campak chopstick, senang cerita memang tak seno-oh kuangkuangkuanggg XD that's why we didn't win the best table =,=




THE FOOD


the most interesting part of the uninteresting entry. hahaha. cerita bab bab makan ni terus semang je aku hakhakk. first tima makan chinese food and I jump to the conclusion, aku suka chinese food but not the style. hahaha. ahh okeylaahh aku mengaku. AKU FAIL GUNA CHOPSTICK BAGAI NI =.= hahahahaha nak dikatakan chopstick aku paling bersih malam tu ufufufuuu.

taste aku adaaaa macam suka lelaki muka chinese look tapi pegang chopstick je pon macam hareeeeemmmm hahahaha. geram je aku tengok cik amoi yang duduk sebelah aku tu makan. tawulah ada darah cina kannn. tapi oke gakk, dia yang tolong aku cekau-cekaukan makanan masuk pinggan aku huahuaahuaaa aiilaaappyuuuu =D


let's cekidaut the food~


buttered prawns =D

aku tak berapa suka sangat udang-udang ni sebab you knowlaahh the cuticle coating tu kaann hahahaha ni lahh bila dah keluar bahasa saintifik =.= tapi this one is okaylaaahh


chilled sea coconut with longan =D

I think that this is the best la. aku rasa aku boleh bagi habis satu mangkuk ni kalau memang aku tak malu ekekeke. Tapi kaaann satu meja berebut kutip sea coconut tu menadeee peluang pon nak minum satu mangkuk besar tu huahuaaa.



deep fried grouper fish with Thai sauce =D

masa capture ni ikan tu dah tak rupa ikan hahahaha adoi. kan aku dah kata satu meja pelahap taktermasukakukuikuikui =P



chinese dessert delight =D

yang ni pon boleh tahan ekekeke. yang bulat tu macam kuih bom pulaaak kann tapi the filling tak sama pon. heee~



mushroom with seasonal vegetable =D

kalau sea coconut tu best gilaa, yang ni lagi best!!! ehh kau orang tak tahu ke aku ni gila brokoli hakhak. though I know the recipi nak buat ni tapi mungkin tak sama dengan yang malam tu punya. and this one aku betul-betul bagi licin satu pinggan agagagagaga XD only after the tablemates' permission. heee~




Secchuan hot & sour soup =D


yang ni pon okey gaks. tapi aku tak pasti ape tu. somekind of beancurd kot? orang jawa kata tauhu. eehh entahlaa adek beradik dia kut ufufufu.




four hot & cold combination platter =D

sebenarnya this one is the first. so aku macam terpinga-pinga lagi masa ni. tetiba je pinggan dah kosong haha laju betul kitorang diorang makan sampai aku tak sempat nak simpan komen dalam hati. adoi.



the menu =D






tengok muka pon dah tahu pelahap kan mereka semua ni? haha. ada ke orang buat toast guna chinese tea haha adoi. miss you guys betul lahh :')



Sebenarnya kaannn, aku tak layak pon nak kritik the food. sebab semua benda yang masuk mulut aku semua sedap selagi dia tak basi huahuahuaaa.


then after sesi makan-makan sempat rakam video ni, nak tengok, tengoklaah. tapi kalau takut pengsan tengok aksi aku sila jangan tekan play hahaha aksiakukonon. kuikuikui





AFTER THE DINNER...


the only time untuk jumpa kengkawan pelahap lain yang tak duduk semeja dan start taking picture with non seno-oh scene kuangkuangkuang.




ah yerr. gambar yang menjatuhkan saham =,=





feeewwwwwwwwwiitttt. feeeeewittt. feuuuuuwwwwiieeeeeeeeeeeettttttt. no back scene agenda okayh. cuma their outfit nampak matching sampai satu kelas say weird weird thing to them like the one i said before, the 'feeewitttt feuwieeeeeeeeettt' huhu


















with penasihat akademik tersayang; DR MAJID =D






sebenarnya kaaaann, entry ni cuma nak cerita pasal food je. gambar-gambar laen tu cuma taknak bagi obvious je yang aku memang suka makan hegege kantoi sudaaaahh huahuahuaaaa.



oke bubaaaii =)


6 comments:

mizzura said...

zaman belajar dulu..dinner adalah yang paling dinanti nantikan...pasal boleh makan sedap..pastu boleh bergaya...pernah dapat happer lucky draw..best giler...


|Wordless Wednesday |Kartun menyerupai Wedding Prince William & Kate Middleton||

cik bunbun said...

hehehh. betul tu^^. tapi takde lucky draw pun. duk makan hepi2 kat meja sendiri je. huahuaa

kAyShaari said...

best la ade dinner.. kat kampus aku, dip aku je xde dinner.. sbb ramai xtau nk buat kt mane. hmm..apelaa. *jeles selaluu.tak baik kn, aku..

cik bunbun said...

ni komen tak abes ke ape? hahaha. adoii. takpe next sem next sem ade lagi. korang buatlah kat PICC gaks nanti. kekeke

chemay said...

wahhh..
besttt nyee dinner korangg..
classsyy sangatt
if dekat matrikk
buad dekat dewan je..
heeee

btw comey bunbun malam tuh
:)

cik bunbun said...

haha manaa tak best bayar RM100 sorang hukhukhuk.


ehh betul ke comel cimei? ekeke=P