Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, May 30, 2011

HAFIZ ZAINAL patut masuk rancangan realiti TV. Sila undi masuk beliau. Bweheheehhh.

Sekali lagi! Entry lain yang aku nak tulis yang lain pulak keluar =_______=




fufufufuuu papepomm sekarang ni tengah hot lagi kan dengan pemenang mentor semalam. Sejara jujurnya la kan, memula aku tengok mentor aku sokong SHIHA. Perasan tak muka dia macam ala-ala rossa? Hahha. Bila dah masuk separuh akhir, aku sokong SALMA pulak. Masa final aku tersokong IQA pulak puipuipui. Tapi serius lagu yang edry buat untuk iqa tu memang sedap =DD kiranya I have no hard feeling la siapa pun yang menang semalam. Puipuipui. *gelak cara baru*




Sejak kebelakangan ni aku terlayan mamat ni pulak. TERLAYAN konon. BAHAHH.




THE LEGEND OF HAFIZ ZAINAL =DD




Budak PASUM la ni. Tapi disebabkan dia sangat popular kat PASUM dulu maka aku tak pernah bercakap dengan dia puipuipui. Wanita pemalu haruslah begitu puipuipui. Maka tak boleh la aku nak perasan jadi kawan retiss pulak kaaaan hahahahahahahahaa puipuipui=____=



Ce tengok ni. Cover version of SEDETIK LEBIH.








Ce tengok minit ke 1:40. Dia ada swipe rambut dia hahahahaha. Tergoda maks *ampuuuuun*





First time aku tengok video ni, cik mah yang share kat fecebook. Tetiba aku terkomen;


BUNBUN : ehh ingatkan hafiz yang nyanyi

MAH : memang dia la yang nyanyi

BUNBUN : eh yeaah? Macam suara anuar zain je?





Fufuffufuuuuu bila dah dengar hujung-hujung sikit baru tak dengar macam anuar zain. Hahahahaha sori beb aku memandang rendah kemampuan kau bwehehehehh. *sila tampar aku dengan kaki* sekarang aku dah approve la bakat dia ni kan hahahaha siapa kau bunbun nak approve approve bakat orang puulaaaaakkk haha =.=






dinner PASUM =)





lagu melayu asli pon boleh. ahak ahak =D





FESENI =)





start singing : 5 y/o

start singing in group in front of audience : 11 y/o

start singing solo in front of audience : 12 y/o

start winning singing competition : 12 y/o

1st appearance on tv : 16 y/o

start geting payment for singing : 17 y/o


(sumber gambar dan info: hafiz zainal official page)





Hebat tak hebat la dia ni kan. Muka dah pakej dah kan. Tapi sayangnya dia takde cita-cita lagi nak masuk rancangan nyanyian ni puipuipui. Cita-cita tinggi nak jadi dentist pula puipui gudlak lah yer beb. =DD



Dan dulu aku ada bad first impression kat dia dulu yang aku pun tak tahu kenapa hahaha. Tapi bila dah baca blog dia sebenarnya dia humble je. Bagus tu bagus tu. Nanti bila dah terkenal sila remain humble oke puipuipui. XD




Sekarang tengah bukak offer lagu apa yang nak dia buat cover. Sila request dekat facebook page dia okeh. Bweheheehehh. Kalau aku, nak je aku suruh dia nyanyi lagu yang aku tulis kan haha tapi lagu pun macam jambatan tak siap cat ada hati la kan kuangkuangkuang*balik rumah frust menonggek* pahpepon...
























AFUNDI MASUK HAFIZ ZAINAL!

!!! Bwehehehehehhh!!! *wajib teruja*





(facebook page)

(blog)

(youtube channel)






oke bubaaaaaiiii =)



11 comments:

Syahida _Masri said...

Ya Allah , seyes sedaap suara!! mukaa pun dah macam korea , hensem !

chemay said...

bunbunnn..
itu mamat sangat hensenggg..
nti kirim salam sama itu retisss ye??
cakap makwe comel kem salam..
ekekeke
:P

N@D said...

lol muke stok jambu je die ni. huhu

N@D said...

lol muke stok jambu je die ni. huhu

Cahaya Kehidupan said...

tu ar,tertengok video itu kat blog dia dari entry seoul garden kamu,lepas dah dgr,terus jatuh cinta..*ops terlebih suda...hik2

cik bunbun said...

syahida masri : uhukhukk hilang dah yer devotees? puipuipui XD

cik bunbun said...

chemay : hensenggg yer. hahahahahaha. chemeeennng. haha =D

cik bunbun said...

n@d : hehe jambu ^^ bunbun tak cakap pape. lolsg

cik bunbun said...

cahaya kehidupan : oh dah usha awal2 lagi yer.. patutla hahaha.

syue said...

eh, ingat artis korea tadi :D

cik bunbun said...

syue : korea pon boleh juggeeewww haha