Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, May 28, 2011

FOOD: P1 night out at SEOUL GARDEN One Utama *korean food korean food come to mama =D*

sekali lagi entry basi dari bunbun mereng kepala teleng bwehehehhehehhh! yep bersama saya lagi wartawan anda, membawakan cerita dua bulan yang lepas. eceeeeeehhhh. ßcerita basi pon perlukan propa macam ni ohoiii



kalau tempat makan ni aku memang jarang muakkad la kan nak makan dekat tempat yang baru. I’m a person yang akan stick dekat satu-satu tempat hahaha so bila budak-budak tutorial aku cakap nak buat dinner dekat SEOUL GARRDEN, I was like WADEHEEEKISHTHAAAAAD. Itulaaahh bak kata pepatah, tak makan maka tak cinta (sepuluh bintang untuk peribahasa dalam karangan anda yehaaaaa. tibatiba)





lagipon terima kasih banyak-banyakla kepada yang sponsor bil tu yeekk hekhekhekk. Kau orang tawu taak, untuk doplohtiga orang yang student offer punya pon bil dia oledy RM700++ haaa ngangaa tak nganga la kan. Tapi sorang cuma bayar doplohtiga ringgit macam tu je kalau tak silap aku huhu sila maafkan my short-term memory =,= Ce kira berapa banyak dia sponsor ce kira ce kira=D






seoul garden dekat one utama (OU) jadi pilihan walaupun sebenarnya ada lagi satu branch seoul garden yang dekat dengan UM. hoyeaahh hoyeaaahh dekat OU memang sebenarnya better =)




so ramai-ramailahh doplohlapan ekor tolak lima orang yang tak dapat join beramai ramai naek LRT dari stesen universiti sampai ke stesen taman bahagia. yeeehaaaa =D







anis the supergirl, dahiyah the terbang-girl dan wawa the serious-girl =D






lepas tu naik 6-7 bijik teksi . . . skip skip skippppp!


lepas sampai OU semua serbu seoul garden. *wajib eksaited*



skip lagi skip lagi



hahahaa maafkan aku sebab tepek gambar ni. =.= yepyeepp meja kitorang sampai hujung nun. best gila kot buat restoran tu macam restoran sendiri. hikhikhik. yang paling hensoom kat depan tu pulak adalah encik class representative aka abang botak XD (sebenarnya bukan botak pun cuma rambut dia hardly melebihi satu centimeter ßgosip hangat budak kelas aku)




yang bestnya dekat seoul garden adalah sebab boleh main masak-masak ohyeaah ohyeeaaahhh. macam tak tawu la yang aku ni juara main masak-masak sepuluh tahun berturut-turut kuikuikui.




haaaa macam ni laa kaann=) *batak sikit sebab boleh masak sendiri hahaha*



kuah dia yang untuk rebus tu boleh pilih from four choices. salah satunya tom yam dan yang lagi tiga tu aku tak ingat apa hahaha blame the short-term memory okaaayh!







this is so not our picture haha. gambar cilok dekat blog hafiz zainal.


silafahamokeehh malam tu kitorang cuma ingat nak makan so macam hardly tangkap gambar makanan sebab masing-masing pelahap. tulah kalau makan buffet memang macam tu tak gitu? memasing takut makanan tu lari ke mulut orang lain huihuihuii.



seperti yang kau orang tengok dekat atas tu, haaa memacam ada. seafood, landfood, airfood. erk. sayur mayur ulam ulaman dan yang penting semua best. my favorite yang memang aku tak boleh lupa adalah ikan dia. sumpaaaaahh manis segar gila. haha nak makan ikan segar tak payah pergi memancing dah lepas ni *stetmen orang selalu pergi memancing padahal tak pernah*





wawa, ayein, amalina, nik , jaeverny dan abang botak yang saja nak interframe dekat belakang tu. kita baaaakoooo diaaa bwehehehehh!



sila tengok air dekat atas meja tu okeh. jangan tengok awek-awek cun huihuihui. air dia pon best jugak in addition boleh buat float sekali hikhikhik. aiskrim dia pon banyak perisa wa cakap luuuu. aku ingat lagi jae punya favourite malam tu huihui the honey lemon green tea. sila kiss I okeh baby sebab ingat you punya faberet =P






abang botak dan yen aka john =)







our happy family with baby jae on the lap yehaaaaa *apeekaaaaaahhh*





baby jae memang suka tangkap gambar =)





the lighting dekat belakang tu buat gambar ni jadi macam memori-kau-dan-aku. hahaha khayalan aku je tu. padahal tak pon *takut kena belasah dekat cik alia kitaaa lepas ni =P*



lepas tu dah habis makan pon masing-masing buat tak nak blah dari situ hahaha siap buat ucapan classrep lagi kuikui tapi takde pulak video tu tak tahu ada dekat kamera sapa. kesian tuan punya restoran tu somehow aku rasa diorang mengalami kerugian malam tu sebab kitorang makan banyak buat bising buat sepah atas meja buat macam restoran sendiri kuikuikui.


finally, gambar semua orang =)



p/s: aku tak letak gambar budak lelaki sangat sebab you might get a nightmare nanti XD







lepas belah dari situ kalau cakap kitorang macam tak nak balek memang kau orang betul hiphiphureeeeii. hahaha semua macam high je sampai jadi hantu photogedik =,=


"bila kita nak balik ni?"



"one picture! one picture!"





"bila kita nak balik ni??"

"nak berlagak macam patung display kejap boleh tak?"





"bila kita nak balik ni???"


"nak fly like a bird kejap boleh tak??"








"seriously, bila kita nak balik ni???????"

"oke oke jom balik tapi take pictures sepanjang nak balik tu boleh?"




pfttt hahahahaha comel kan budak-budak kelas aku bila tengah high? =.=


lepas keluar OU pon






dekat eskalator LRT pon





masa tengah tunggu LRT pon








masa tengah pura-pura penat pon. vavavavavavaavaaaahhh






dekat dinding merah yang sama warna dengan sweater pon








dekat dalam LRT pon








masa tengah cucuk hidung dan ketiak pon





never ending energy! ngehngeeehh =D





SERIUS KE KAU ORANG NI? hahaha



here are some videos okehh. yang ni masa dekat dalam interview. sesi luahan perasaan kekenyangan. dalam video ni aku pantomim je kuikui.






yang ni pulak masa tengah berjalan masuk ke UM. penat je makan kan. balek jalan kaki jugak hukhukhuk. sesiapa yang rasa nak belajar nyanyi lagu UM sila play video busuk ni. hekhek







oke bubaaaaiii =)

8 comments:

::نور فيلزاتي:: said...

bun, msa pakai sweater merah dok kat dinding merah dah mcm ahli bomba laa. hahakz =D

cik bunbun said...

hahahh. rasanya baju bomba kaler oren adela ye daaaak XD

Lieyly ︱ Alia said...

hepii , sy0k tg0k dan per0t alia p0n lapar , sila bg sikit . HAHA ! btw , tengss singgah bl0g alia yaw ! :)
klau alia buka h0tel..alia ajak akk menginap free , HAHA !

Cahaya Kehidupan said...

cahaya pun suka makan kat seoul garden,pernah makan 2 kali je,insyaAllah raya ni nak ke sana dengan member lagi..yeay..hehe

N@D said...

wah. cambest je seoul garden! sdap x?

cik bunbun said...

lieyly | alia : hahaha wokeehh i keep that in mind! menginap free. haha =DD

cik bunbun said...

ngehngeh : best kan situ =D suka suka. jejom kita g sesama nnti. haha

cik bunbun said...

n@d : huhu of course sedap kalau taak tak rekemen la kan. haha.