Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, January 2, 2011

Perbezaan antara orang lebih kurang artis, orang ala-ala artis, dan orang bajet artis. Cik bunbun naek menyampah!

Ini bukan entry mengumpat artis. Ni gua nak story pasal budak-budak pasum yang poyo moyo pocoyo lagi Toyota. Haha apekah. Bajet rock sikit guna ‘GUA’ ==


Orang lebih kurang artis


Suara sedap. Ketinggian okeh. Aku kenal mamat ni sebab dia memang femes. Kali pertama kemunculannya di pentas dewan tunku canselor menyanyikan lagu hero. Hahaha. Ternganga jap mulut masa dengar dia menyanyi masa tu wakakaka jatuh saham wanita melayu terakhirku kehkehkeh. Mampuih aku kalau ada budak pasum baca entry ni. Sah-sah tawu siapa mamat ni. Muka jambu jambu ala-ala hero korea. Konon-konon jelah. Tapi aku tak minat muka jambu cap korea ni. Sorilah brader, gua tak main MR POPULAR ni. Hahahaha. Setakat bukak fesbuk dia stalk stalk sikit tutup balek tak add pun. ==. Okeh mr popular, kau tak poyo pun.




Orang ala-ala artis




Klon dafi sebijik macam ni. Cuma dia pakai spek. ==



Mamat ni takde bakat artis pon. Entah. Mungkin belom menonjol kot. Tapi muka sebijik macam muka dafi. Gua yang tak minat dafi sangat pon tiba-tiba boleh minat dafi sebab heksaited bila nampak dafi lalu depan mata. Hahahaha. “dafiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, nak saiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnn” hagak-hagak dia pengsan tak kalau tiba-tiba aku serbu dia macam tu kehkehkeh. Okeh nama sebenar dia bukan dafi dan aku tak tawu nama dia pon == perlu ke aku kesah dengan nama dia bila formula fizik pon gagap gagap lagi. Hakdehhhh. Okeh klon dafi, kau pun tak poyo. Tahniah.



Orang bajet artis.


Yang ni aku menyampah tahap gorilla! Wargggggggggggghhhhhh. Hahaha. Ada macam gorilla taaaak ==. Oke tak. Fine. Aku tak minat dia pon sikit pon tak. Errrr. Ada minat sikit? Hahaha oke tak penting haktutuihh. Tapi here it goes satu perjanjian antara aku dengan cik nana.


Aku kena pergi dekat dia dan cakap macam ni;



“hai awak, nama awak apa? Saya minat awak, awak nak kawan dengan saya tak”



Dan senang-senang je aku akan dapat tiket wayang dua ketol. Hoyeaaaahhh. Senang je cabaran tu. Senang kot. Tapi hagak susah untuk orang yang pemalu macam aku wakakakakakaka XD. Nak jugak title pemalu tu.


Nak dijadikan cerita, hari-hari aku dok stalk mamat tu. Nak bukak langkah la katakan eceh.



B – bunbun
A - MR annoying



Situasi : aku nampak macam dia tengah jalan sorang-sorang. Feeeewwiiitttt. Terbaeklah! Haha




B : awak! Awak! Awak yang pakai beg *******! (tak tahu nama dia panggil nama beg pon jadilah)

A: (pandang sikit pon tak)

B: awak! (cubaan kali ketigapuluhtiga)

A : (terus berpaling ke belakang) AHHHHH! DAH DAH DAH! (dan terus berlalu pergi…..)





Ahoi! Kau orang faham tak situasi apa ni? Siyes aku terpaku kat situ. Boleh pulak dia ignore aku macam tu. Dengan cara yang paling tak hormat. Hoi! Kau fikir kau artis! Kau fikir aku nak tawu sangat nama kauuuuuu! Hahaha aku bengang ni bengang ni. Kalau memang aku tak fikir air muka aku dah lama aku menjerit kat situ. Satu malam tu aku dok fikir aku ada cakap benda salah ke? Ke mamat tu sebenarnya gay? HAHAHA.



Bila dirisik-risik, rupanya dia baru-baru je clash. Kemudian tidak mempercayai wanitalah kononnya. Hei! Aku bukannya nak mainkan perasaan kau ke. Aku nak tawu nama je. Geram betul. Grrrrrrrrrr. Rase nak sepak-sepak montot dia. Opssss. Haha. Even dia marah dengan awek dia ke, dia tak patot menghukum semua perempuan! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!



Aku pon pernah rasa apa yang dia rasa tu. Tapi aku takdela layan lelaki macam sampah macam dia buat kat aku huhuhuu! Aku rasa diri aku macam sampah… cepat pujuk balek! Cepat pujuk dengan aiskrim crunch satu air capuchino satu! Cepaaaaaaaaaatttt! Hmmmpphhh


:( sekian!

oh ye! SELAMAT TAHUN BARU SEMUAAAAAA! love you all! *aii pon nak bajet artis gak hik hik hik XD*

15 comments:

zaira said...

LOL brani mati jugak nak tegur lelaki nih.. hehehe

ila syamila said...

aku gelak macam org gila kau tau takkkk. !! ;DD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cheaaaaaaaaaa lolly minat awak. awak kan artis =P

Encik Tikus said...

hmmm aku tak tahu nak cakap sape salah, tapi macam dua dua jea salah -,-

Alynn Notnot said...

hahahaha!

sengal ah mamat tu!

rasanya otak tengah biol lagi kot?

~eZmALiZa~ said...

poyo gile MR annoying tuhhhh!!! hahahaa.. :D kelakar gile bunbun.. :)))))

ReEnApPLe said...

waaa... daa lama tak menyinggah kat blog ko... huk3... rindu..wahahha
golongan3 yg ko tulis tu pom ada kat aku punya U gak... ahahha. tapi aku takpernah lak nak tgur orangt cam ko buat tue... papepom... cayalah.. ada berani jugak ko ni even pemalu..ahahhaa
(^___~)

ImanAzlan said...

HAHAHAHAHAHAH

macam haremm

maiMOONyet said...

bujet tak caya pmpuan. haktui! nnt kawen dgn pmpuan gak. lain ler dia gay dia ok xD

NuR said...

hahahaha xD
nak smbung ayat ko sket
'aku bukan nak tawu sgt nama ko, aku nak tiket wayang due ketol tu jer..'
hehehe. PEACE!

cik bunbun said...

zaira; hahaha beranilah. gadis melayu pantang di cabar. huakakaXD

cik bunbun said...

ila; kau kan memang spesies gila. == hahaha


miss lolly; mintak sain dia skalilah ekekeke

cik bunbun said...

tikus mondok; aku rasa aku tak salah kot. aku punyelah ikhlas nak berkawan dgn dia.. XD


alyn notnot; dia memang biol sikit sis, muka tak pernah senyum, muka bajet semat. padahal memang semat. kehkeh

cik bunbun said...

ezmaliza; dia memang poyo super saia pon hekhek. sukahati ngutuk dia kan belog kan wahahaha


reenapple; laen kali tegurlah. baru ade thrill dalam hidup. huahuaaa

cik bunbun said...

mai; hah tulah pasal. rasanya memang gay kot. hahahahahahaha hakdeh. patah hatiku ~,~


nur; masalahnya aku btul2 ikhlas nak berkawan dgn dia. entahlah. diam-diam aku jatuh hati padamu kot? XD