Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, December 12, 2010

MIMPI PALSU – kisah petang sabtu di perhentian bas. Kisah seorang magician.


Antara aku dan kamu
Yang ada hanya kisah yang satu
Di mana aku temui kamu
Kamu yang membuatku tersenyum jitu


Antara aku dan kamu
Bukanlah persahabatan menjadi janji
Yang ada hanya mimpi palsu
Entah bila akan terealisasi


Antara aku dan kamu
Hanya bertegur tika bertemu
Siapalah aku mengharap kamu
Setiap hari menghibur aku


Antara aku dan kamu
Hanya aku mengagumi kamu
Senyap-senyap menjadi pemujamu
Walaupun hanya dalam mimpi palsu


AM 1.29 101208


* * * *



sememangnya tempat yang sebenar.

siapa dapat teka dekat mana tempat ni boleh tuntut gula-gula hacks sebijik.





My mood isn’t really okay. Mungkin siapa yang ada add kat facebook tawu what happened recently . Mr cookie is gone forever and i miss him badly...



So keluarlah entry hambar yang tiada gelak ketawa sebab aku malas nak ketawa. Nak turun kafe pun malas sebab nak elakkan tempat public. Aktiviti jogathon untuk kokurikulum di pasum pun aku mengelat. Hey unless they want me to lari sambil menitiskan air mata. Uhuhuhuu.



Sila bayangkan muka ketat bunbun yang baru kematian pakwe. Melayan lagu aizat – pergi. @_@. You guys nak tawu? Honestly, for the first time I don’t want to be the strong bunbun. I want to be the tearful noor faherah hidayah and cry out loud in someone’s shoulder.



MIMPI PALSU membawa maksud impian besar yang tak mungkin dapat terlaksana walaupun sedaya upaya kita cuba. Kerana impian tu hanya boleh direalisasikan oleh orang lain. Mimpi palsu juga bermaksud sesuatu yang berlaku tanpa kita duga dan hanya berlaku sekejap sedangkan perkara tu sesuatu yang menggembirakan. Maka ianya seolah-olah mimpi palsu. Bila pejamkan mata dan buka kembali, rasanya macam tak pernah terjadi dalam dunia nyata.



Entry ni, tersirat. Siapa boleh faham dan terjemahkan puisi tak sehebat mana ni memang hebat. Huguguguguguuuu. *mud sedih*



Sekian :



p/s : I know i’ll find my strength to face this loneliness. Tapi I don’t know bila. Let me cry to endure this pain dulu okayh :’)

9 comments:

echah mashuri said...

wah cik bunbun..puitis sungguh!huhuh..

Senyap-senyap menjadi pemujamu
Walaupun hanya dalam mimpi palsu

wlaupun xbrpa phm..tp nice.huhu

cik bunbun said...

echah : heee tengs :D rasa gembira ade orang hargai wlopun dy tak paham..

ImanAzlan said...

salam.

sabar bro, sabar,

aku harap kau dapat terima ketentuan Allah,

mungkin pemergiannya lebih baik untuk kau..

cik @!en said...

tempat tu.. kat stesen lrt universiti.. kan3?? haha.. cpt bg gula2! hehe

ReEnApPLe said...

saya tahu feeeling tue... kehilangan sesuatu yg amat kita sayang n tak mungkin ada pengganti coz its 1 in a million..
mimpi palsu??? bukankah semua mimpi adalah palsu??huhuh
papepom... bersabar erk..
maybe u wanna fill the empty cage with another???different 1 if u can't find exactly like the old 1...

--Hafidz010-- said...

tempat tu dkt lrt asia jaya kot.

mizzura said...

kat2 ngan kl sentral ker..? takpun...macam kat area bangsar, jalan travers, brickfields...hmmmm

Iman said...

gambar tu, YAKIN LRT UNIVERSITY! haha

cik bunbun said...

cik aien , iman : nah amek gula-gula. memang LRT universiti tu. huahuahaaa. haha. psstt. kalu nampak orang buat magic, cepat2 larik taaw. kehkeh