Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, September 3, 2010

Result contest ditangguh kerana result mid sem bunbun yang &*%&#. Sekian terima kasih.

Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang meciptakan Alam. Sesungguhnya tiada kata yang mampu saya ucapkan untuk menggambarkan keputusan mid sem saya yang sangat uhuk uhukkkk. Demmit. BHAHAHAHAHA.


Rase nak nangis pon aderrrr. Rasa tanak nanges pon aderrrr. Haha apekah XD. Nak tawu ke result bunbun? Haaa tak payahlah berharap ye adek abang kakak pakcik makcik sekian harap maklong.



Muke muke gembira sebelum amek result. Oke tu semua palsu hanya nampak diluaran uhuk uhuk uhukkkkkkk! Demmmm.




RESULT OFFICIAL CIK BUNBUN. Tetttt!




FQAH0111 – CELL BIOLOGY

A

FQAH01112 – REPRODUCTION, ECOLOGY & DEVELOPMENT IN ORGANISM

A

FKAX0111 – BASIC CHEMISTRY 1

A-

FKAX0112 – BASIC CHEMISTRY 2

A

FMAX0111 – BASIC PHYSICS 1

A

FMAX0112 – BASIC PHYSICS 2

B



Nampak macam cantek je result ni uhuk uhukkkkkkk! *kembang seploh inci selama doplohpatsaat limabelasdetik*Belom tengok sampai habes lagiks hahahaha bersedialah saket jantung semua hokayy.



FJAX0111 – ALGEBRA AND GEOMETRY

C

FJAX0112 – CALCULUS

D+





Hahahahahahahaha. HAHAHAHAHA. Boleh pulak ade plus plus lagik. Ni saje nak bagi sedapkan hati aku ke hape huhuhuu! Sedih tawwwww. Sob sobbbsss. SAHYER MEMANG TIDAK SUKA MATEMATIK huhuhuu! Rujuk entry ini. T__T


Aku pernah je menangis masa jawab soalan tutorial calculus tu. HAHA ciwek. Menangis sebab tak reti buat. Gilee ahh. Rasa nak putus asa. Rasa nak quit je PASUM ni belajar subjek arab dekat sekolah pondok. Wuwuwuu. Hari-hari aku struggle su bjek math ni kot. Tak suka tak suka tak suka aaaaaaaaaaaaaaaa!! *tekanan perasaan*


Masa amek result tu WE ALL kene jumpa OUR MENTOR. Memang ONE BY ONE kene jumpa THEN kene Clorox sikit sikit. Haha. AS FOR OUR CLASS, OUR MENTOR IS DR MAJID. *buang tebiat sat speaking lalalala*


Dr majid : kenapa subjek math ni teruk sangat?

Bunbun : saya… memang tak boleh buat.. *muke sebak tak boleh belah*

Dr majid : dulu SPM dapat berapa?

Bunbun : rezeki je kot dapat A- *tahan sebak hahahahaha*



Naseb baek tak nanges dalam bilik tu jugak. agagagagaXD. Dr majid kata jangan putus asa. Bla bla bla. Uhmmmmmm. Lepas tu terus call mak. Dasar anak manje hahahak. XD



Bila mak aku tawu je result tu, first sekali conclusion mak aku;


Dia nak suruh jadi doktor tu.




Aaaaaaaaaaaa tidak mahu tidak mahu. Walaupun mak aku tak pernah paksa aku jadi doktor tapi deep inside aku tawu mak aku memang nak aku jadi doktor. Plus, kalau amek medic tak payah belajar math dah hoyeahh. Erk. SAYA TAK NAK JADI DOKTOR kut.



Tapi pointer aku bukan 4.0 la. Aku pon tak tawu berapa pointer aku. Yang aku tawu, gred overall cumelah A- . sebab pointer tu dikira dengan tiga subjek terbaik TERMASUK MATH. Hahaha apelah nasib badan. Dr majid pon cakap yang kalau math aku A mesti dah boleh dapat 4.0. sob sobbb. Daku redha sob sobss.




p/s : esok dah setat cuti raya. Mak dah pesan; “jangan lupa bawak balik buku math” fufufuuuuuuuu..


p/s 2 : result contest ditangguh sehingga emosi stabil untuk membuat penilaian. Ahaks.


Sekian.

6 comments:

Aida Effarina said...

congrats cik bunbun! takpe, ni bukan final exam, still boleh improve lg. =)

eh kita terbalik laa. sy suka sgt maths tapi tak suka biology. T__T nampak macam cik bunbun more to bio, why not if u go on dgn medic je. u can do it dear! =)

♥ shiMawar ♥ said...

terkesima sebentar pabila membaca entri ni..

kenapa..? ade 2 sebab..

sebab pertama : kagum dgn result bunbun yg banyak A..congrats dear! :)

sebab kedua : kita byk prsamaan le dik! kita suka kaler purple, kita cuba utk kurus dgn byk makan, kita TAK SUKA maths!

oh bunbun..adekah kita saudara kandung yg terpisah..???

Encik Tikus said...

NANTI KALAU KAU TAK TAHU MATH AKU AJAR NANTI

@ien_R@z said...

wah!! tahniah...

memang patut jadi doktor nieh!! hehe

Nadya Sarwani said...

c0ngrtas faherah!!! huhuuhu..
0k r tuwh.. xde r tr0k sgt k0t...
kte dpt gred bwh dr faherah tau!!!
simpatilah kpd mreka yg dpt lg rendah nieyh...
nk tau x pew subj yg satu2nyer kte dpt a!??!
tnyalah klu nk... kt fcb0k kew.. msj kew... huhuhuhu...
x psti harus brbngga ataupun tdk dgn resukt tuwh...
yg pasti adalah....
FINAL EXAM!!! siap kau!!!!

kumbang hitam said...

xpe... awak boleh...
midsem mmg rmi yg kongkang sket result, ye lah maths midsem masa pun tak cukup kan..

utk final...soalan dia lebih kurang tutorial aje. awak tahu cane jawab tutorial, insyallah oke.
kalau cam x dpt jugak nak paham, awak hapal je jawapan...eheh..
seyesli...