Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, August 30, 2010

Sesungguhnya pakcik teksi itu terlupa menekan meter. Tetttttt! *entry gedik di KFC*

Salam ramadhan dan salam merdeka guys!



Alhamdulillah hari ini masih sihat untuk mengapdet belog. ceh gaya cakap macamlah apdet belog tu lagi penting dari bersihkan hidung. Hahahahakk. Sebenarnya nak guna word ‘korek hidung’ tapi macam tak sopan sangat pulak hahaha dasar gadis melayu kedua terakhir hahahahak XD



AZAM MERDEKA TAHUN INI. ececececehh



Mahu jadi insan yang baik. Merdeka dari hawa nafsu yang membelenggu.



BAIK YANG MACAM MANA?



Baik. Masuk ke dalam Islam sepenuhnya. Tingkatkan amal. Jauhi larangan-Nya.



AKU BELUM CUKUP BAIK?



Setakat solat lima waktu tapi belum cukup khusyuk, belum cukup baik. Setakat puasa bulan ramadhan tapi tak buat yang sunat-sunat, belum cukup baik. Setakat baca al-Quran tapi tak faham tak amal, belum cukup baik. Setakat hari-hari doa pada Allah agar diampunkan dosa tapi masih buat dosa kecil, belum cukup baik. Ohh. Banyaknya kekurangan. T__T



So guys! Doakan aku kuat dan mampu berubah kearah yang baik itu. Amin!


Harap-harap anda semua pun mencapai makna merdeka anda! Aku ni pulak, bila masa nak merdeka dari perasaan malas. Hahak. Malam ni ada sambutan peringkat kolej pun aku malas nak turun. Ekeke. Alasannya tingkat Sembilan tinggi sangat malas nak tukar baju malas nak turun malas nak masuk lif malas nak tekan lif hahahahak. Kata kunci kat sini, MALAS. Haishoooooooo == takpe kot MALAS tu boleh KIV sampai merdeka tahun depan. Boleh gitu?


Merdeka pun merdeka jugak. Bukak puasa hari ini pon special. Ekekeke. Dah ajak blogger Aus yang semedang dop suruh aku belanja makan. Bila dah ajak dia mencekik KFC, dia sebuk pulak nak berbuka dekat UM tu. Rugi kau tak datang Aus. Boleh jadik jurugambar kitorang. Hahahahahak XD


Layan ajerla XD

*dah lupa macam mana nak buat scroll box. maaf zahir batin dipinta; jangan lupa duit raya. eh takde kene mengena. ekeke*

Pose terbaik hari ini.

HARIMAU MENGAWAN. hahahahak XD








payung? == siling atas bocor takut air hujan jatuh atas ayam. hahahak.





mine. HAHAHA. no wonder rasa perut makin buncit hahahak.


model sos. agagagaga XD


3 set cheezy wedges semua dia punya. oke tak baik fitnah bulan-bulan puasa. lepas raya boleh agagagaXD


cover comel brrrr. HAHA











model-model busuk.
:: nas :: bunbun :: ila ::


*tapi dah mandi sebelum sampai KFC ehh XD*



tak payah teka apa yang kat atas meja tu.
TUTORIALS. in KFC uhhhh. jadik nerd sejak masuk UM ==






faham-faham jerlah. aku dah tercongok dalam KFC tu dari pukul 5.50 petang. nak buat hape lagi kalau tak menggedik. hahahak. konon je bawak tutorial. hareeeemmmmm. agagagagaXD


pergi balek tadi naek teksi sajork. Dari UM sampai ke KFC sebelah MAHSA kolej tuh. Yang paleng aku suka bila naek teksi ni adelah bila pakcik teksi ni peramah.



Dah biasa dah kena tanya macam ni


“amek course ape?”
“lepas ni nak sambung ape pulak? Doktor?”




Yang luar biasanya kalau pakcik teksi yang bercerita sakan. Tapi aku kalau jumpa orang peramah ni memang aku senang nak masuk. Sungguh-sungguh aku melayan pakcik tu bercerita. Cerita dia memang tiptop.


“pakcik ni bulan puasa ni je bawak teksi”


“dulu pakcik kerja wartawan dekat news strait times. 23 tahun kat situ. Dah fly overseas banyak kali. buat assignment”


Hebat pakcik ni. Kagum kagum. Tu yang aku balas


“lepastu berhenti. ada banyak lagi kerja yang pakcik buat”


Kirenye banyakla pengalaman pakcik ye. Aku balas lagi.


“masa STPM dulu pakcik amek sampai 4 kali. Sebab nak ikut abang-abang pakcik. Ade sekali tu gagal sampai nak bunuh diri”



Pakcik hidup lagi ni. Basa basi.

Pakcik tu gelak.



“pakcik dulu belajar kat sini”



Dia tunjuk dekat fakulti ekonomi. Dalam hati aku cuma boleh rasa kagum yang teramat.

Cerita punya cerita tak sedar dah sampai. Bila nak turun...


“ya Allah! Pakcik lupa tekan meter”


Hahahakkk. Sungguh sangat bercerita ni. Akhirnya kitorang bayar tambang dengan jumlah yang sama masa nak pergi tadi je.



“belajar rajin-rajin ye” sempat pak cik tu pesan.


Pakcik jangan lupa tekan meter lagi tau lepas ni. Sempat aku bergurau. Haila pakcik ni. Haru sungguh. Ekekeke.




p/s : bermesra begini dengan yang lebih tua buat aku rindu pada arwah ayah. Bagaimana rasanya punyai seorang ayah.. sudah ku lupa. AL-FATIHAH.



p/s 2 : cepat-cepat join contest duit raya! belum terlambat lagi! ;)



Sekian ;)

13 comments:

cik paro said...

bagusnye dapat jumpe pakcik yg lupe tekan meter..
hehheeheh..
cik bunbun nmpk lagi mtg la skrg..
hehehhehe..

alfatihah untuk ayah cik bunbun..

Aida Effarina said...

cik bunbun buat sy mengidam nak makan kfc je! dah lama tak pekena ayam kfc tu. *terliur

waa friendly gilerr pakcik taxi tu. dah pakcik tu terlupa, awat cik bunbun tak ckp, "kira halal je laa pakcik, free of charge. boleh buat amal bulan2 puasa ni." haha.. =p

al-fatihah. T__T

Syafiq Kadiran said...

murah rezeki pak cik tu...selamat menyambot hari merdeka...

Encik Tikus said...

apesal kau makin buntal ? nanti tulis entry macam mane nak dapat badan buntal macam kau. bole ? hehe

syahira ariff said...

paper tutorial tak terkena sos atau cheesy wedges ker?


pakcik tu hebad betul.tak sangka byk betul kerjaya dia.=D

cik bunbun said...

cik paro; matang? ehehehe. suka suka. HAHAHA. agaknye sebab terlalu bnyk buat tutorial kot? AGAGAGA XD


effa; HAHA. arini kan cuti. pegila pekene KFC tu. keke. bunbun kalau pakcik tu baek lagila bunbun lagi semgt nak bayar tambang. hahaha. bolrh camtu?

cik bunbun said...

encik tikus; ah ye. banyak lagi kau perlu menuntut ilmu dari aku sebelum kau dapat tubuh sasa seerti malik nor. HAHAHAHA

NuR said...

a great conversation, huh? haha, naseb baik dier tak lupe amik tambang teksi..ahaha:D

Al-Fatihah untuk ur beloved ayah..

♥ shiMawar ♥ said...

wa..pandainye le bun2 mengayat, sampai pakcik tu lupa nk tekan meter ek..patutnye borak2 sampai pakcik tu lupa nk mintak tambang teksi..baru le mantop! haha.. :p

erm..ngidam nk makan KFC gak...........

p/s : bun2 ditag..sila buat..ini paksaan!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

lapo..tak sambut merdeka pose

Scya LollitA said...

bunbun . x lrat bace entry pnjg . pose . mengah . hahahaha . tgk pics jeh :p

nur aisya humaira said...

rezeki bln puase tu...hehe
lmenye tk mkn kfc,asyik2 ngan mcd je...huhu

@ien_R@z said...

kagum juga dengan pakcik tu!! hehe


adess.. syok sgt duk sembang sampai lupa tekan meter ke?? hahaa


p/s : meleleh air liur tgk kepsi.. huwaaa