Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, August 27, 2010

Contest duit raya: menangi tambah nilai maxis dan celcom. Bukan senang cik bunbun nak bagi duit raye XD


Ah gahhh. Ni aku dah buang tebiat hape. Hidup aku makin BOSAN BOSAN BOSAN. Tu je sebab nak buat contest myehehehe XD lagipon duit biasiswa yang secipot tu dah masuk so bolehlah sponsor duit raya supaya korang boleh menghubungi orang tersayang pada hari yang berbahagia aidilfitri yang mulia wawawawaXD *memang sah takde motif*





So, cara nak masuk contest ni senang je.


1 – tulis satu entry mengenai contest ni.


2- dalam entry tu sertakan satu perenggan mengenai ciri suami / isteri idaman kau orang. Motif? Sebab aku bosan, jadik aku perlukan entry yang kau orang tulis tu buat menceriakan hidup aku. Gyahaha. Takder motif hari raya pon == suke hatila aku kan kan kaannn XD


Contoh :

Ciri suami idaman saya : seorang jurugambar
Bakal suami saya perlulah berkerjaya sebagai seorang jurugambar atau paling kurang pon mesti ader DSLR seploh ketol. Sebab saya seorang yang sangat suka menggedik dengan kamera jadik mungkin saya juga boleh dianggap seperti berkahwin dengan DSLRnye.

Haha oke merepek.



3- ikot suka hatila kau orang merepek hape. Best jugak baca orang merepek tapi kalau tak merepek pon oke gaks. Mane-mane je lah. Hanya 50-100 patah perkataan je. Sebab aku banyak tutorial dengan test minggu depan tak sempat nak baca panjang-panjang T__T. so, aku akan 3 pilih yang paling kreatif. KEKREATIFAN tu yang paling penting.


4- cume sertakan link entry kau orang kat ruang komen bawah ni.


5 - tak payah follow blog buruk ni pon tak hape. Kalau setakat nak follow untuk amek tawu perkembangan lepas tu nak unfollow balek lepas habes contest pon boleh.


6- tarikh tutup : 12 tengahari 3 september 2010, jumaat. Sebelum aku cuti raya. Ekekeke. Senang cite contest ni seminggu je.


7- pemenang akan diumumkan lepas pukul 12 tengahari dan tambah nilai anda akan segera masuk dalam beberapa hari terdekat selepas itu. Tak dapat nak bagi masa hari raya sebab aku nak balik kampung entah ceruk mana kat kampung tu aku nak carik kedai topap.



Oke spread the word guys! Kalau penyertaan banyak mungkin boleh tambah lagi hadiah tu :D



Sekian :)

20 comments:

ENCIK TIKUS said...

macam best tapi nanti bagilah aku menang. hakhakhka xD

Aida Effarina said...

alaa knp hadiah topup eh? i'm using postpaid. cik bunbun kena bg sy hadiah bayarkan bil bulan july RM 131.05. boleh? =p

Cik NeyNa said...

aku nak masuk..tapi ko kena bagi aku menang..bleh??

tin k0s0ng said...

http://baskatersatukbillavate.blogspot.com/2010/08/yeaysaya-join-contest-duet-raya.html

cik bunbun said...

@ENCIK TIKUS

ish ishhh. tak bek bulan2 pose rasuah orang. kikiki

cik bunbun said...

@Aida Effarina

hahaha. alolooo ciannnn. klo bayar bil bulan september pon boleh. kekeke

NahDaTuLIzaH said...

Cik bunbun nanti singgah blog cik Izah ye...

http://nahdatulizah.blogspot.com/2010/08/contest-from-cik-bunbun-nak-bagi-dut.html

Harap cik bunbun enjoy sokmo! hehehe

♥ shiMawar ♥ said...

wa.........bun2 kaya..bun2 kaya..best2.. :)

nk masuk.....bkn sebab nk menang semata2..tp saja nk wat promosi tentang SUAMI IDAMAN..mana tau ade org bc entri sis, datang minang terus! hahahaha.. (^___^)

idAti mALek said...

hehehe...comelnya contest ni~

idAti mALek said...

http://daricahayahati.blogspot.com/2010/08/cik-bunbun-suami-idaman-aku.html

haha...cik bunbun sangat kiut

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

apa pun hadiah aku ambik

ciK_SaLmaH said...

saye dh join!!

http://sughoi.blogspot.com/2010/08/cik-bunbun-nye-kontest.html

ciK_SaLmaH said...

cam xsure dah bagi ke lum link saye td?hmmm izin memfollow anda yer!

cKyN WaN said...

hai hai hai
nk jugak join

http://ckyn1501.blogspot.com/2010/08/ciri-idaman-contest.html

nak duit topuppppppp~

ツhʋƨиα ツ said...

huwarghhh nak topap nak topap !!

tringin mmg nak masuk tp ghase cm bawah umo.
kang kene cop tiang senget hahaha ;P

agipon tak reti wat krangan pendek
msti nk pnjang mcm esei spm
* HAHAHA amekk dia cis brlagak ;P

papeun, gudluck tok sume psrta muehee

Zura said...

nk join jgak cik bun²

http://zura-merrygoround.blogspot.com/2010/08/contest-cik-bunbun.html

NuR said...

http://nurcahaya3101.blogspot.com/

aku nak masok gak buleh kn bunbun? takder had umo kn?kn? hahaha

nurniesya nabila said...

oohh!tiba2 terjoin!
sila2 lah terjah ye ;)

http://niesyabella.blogspot.com/2010/08/aku-masuk-contest-ratu-duniaohhsila-la.html

syahira ariff said...

bunbun!!join gak!

http://narcissafelton.blogspot.com/2010/08/ciri-ciri-suami-idaman.html

♥ shiMawar ♥ said...

sis dh join..sila pilih sis sebagai pemenang..tak kira...tak kira......hahahaha..kidding dear! :D

ni linknye syg..

http://shimawar.blogspot.com/2010/09/suami-idaman.html