Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, July 29, 2010

Shopping raya di jalan TAR. Wadehek shopping raya puasa pon belum. Hahahahakk.

Selamat hari khamis! :D


muka busuk hari ni. Belum bekfes dah apdet belogss. Ohoii. *belum bekfes bukan belum mandi ehhh* Tutorial tak siap lagi ada hati mengadap belog. uhukhukk. Takperr nanti last last minute boleh pegi buat muka tak malu “nak pinjam tutorial buleh?” MUEHHEHEHE. Kene penampar german seketol dush dush! T__T


oh yer semalam aku pergi shopping kat jalan TAR. I take it as my holiday ekeke takkanla holiday mengadap buku sajork. Matik sel otak aku taw dokk. Pituitary gland tak berfungsi agagagaXD



LRT masjid jamek ;D takde keje senep gamba mamat-mamat bangla. Hahahakkk XD




Senang sajork nak pergi jalan TAR dari UM. Hagak-hagak naek LRT universiti sampai ke masjid jamek. Tambang dua hengget. Dari UM nak ke stesen LRT universiti boleh jalan kaki. Tapi aku yang berat montot ni kirim salam jela nak naek kaki baek aku raek rapid. Hahahakk. Nanti driver rapid tu takde keje pulak kalau aku tak naek bas dia agagagaXD


FAKTA : aku bukan shopping raya pon. Baju raya dah lama dah siap. Ekspress gituuuuu bhahahaha! Kalau nak kata aku shopping raya boleh gakss. Tahun depan punya ahaha.




Shopping shopping gakss. tapi ada je benda yang spoil mood bila shopping ni. Meh kongsi sikit ;D


1- Aku tak soker bila ada promoter hulur flyer. HAHA. Dah tu memang keje dia kan. T____T selagi aku nampak promoter, aku jalan tawaduk sungguh tunduk bawah sajork bhahaha. Buat-buat tak nampak flyer yang dia bagi. Oh kejam sungguh lalalala:P


2- Aku tak suka orang panggel aku ‘kakak’. Wadehekkkk? “kak mai beli kak murah murah” nak kena sepakk? Hahahakk Sejak bila aku jadi kakak kau. Panggel aii adek oke. HAHA. Ni kes anti-penuaan. Oh daku masih muda. AgagaXD


3- Spoil sungguh bila nak shopping tiba-tiba bajet kering tepi jalan sebab beli benda-benda yang tak sepatutnye. Huahahaa. In my case, pegi carik ATM cucuk lagi cucuk lagi. HAHAHA. Naseb baek mak bagi lampu hijau ekekeke. Sungguh memahami anaknya ini gila shopping T__T




Bila bajet kering, ade plaks yang belanja aku lunch. Muehehehe. Tenkiu laling. Oh lupe nak mention, aku pegi shopping dengan my gf. Hahahahakkk. Oh I’m so so so gay. Bhahaha. XD


Sebagai makhluk yang dah expert bab bab shopping ni, bunbun nak kongsi tips shopping plak. Ekekeke. Tip tak berguna pon kau orang iyokan ajelah T__T


1- Pastikan anda tidak membawa makhluk bernama lelaki kerana mereka akan membantutkan operasi. HAHA. Jalan sikit penat jalan sikit penat. Main boler berjam-jam tak ponat pulokk.


2- Bawaklah sorang dua kawan yang dipercayai. Mungkin boleh tolong angkat beg sedikit sebanyak. AHAHA kejam kau bunbun XD silap haribulan boleh jadik bank negara jugak. Pinjam saja cash. bhahahaXD



3- Jangan bawak kawan banyak-banyak. Peluang untuk dibelanja sangat tipis. Hahahakk. Okeyy ini memang sangat berguna wakaka wa sudah cuba banyak kali pon jadi gakssss. Kakakahh XD


4- Pastikan kawan yang kau orang bawak tu jenis yang kental. Hagak-hagak nampak macam kau orang dah nak melencong tempat laen biar dia tarek cepat-cepat. Agaga. Oh so missing cik ebby. T__T


5- Bila dah sampai dekat tempat-tempat murah macam Jalan TAR ni mulehla tawar menawar. WAJIB!! Ahaa. Selagi dia tak bagi kurang jangan beli. Wadehekk. Kalau shopping kat mall jangan buatler. Tak pasai pasai kena halau agagagaXD



Lepas tu sebelom balek singgah mc donald kejap. Kejapla konon. Buang duit kat mc donald belanja my gf aiskrim. Hahahakkk. Oh no no no I’m not gay XD




busuk sungguh gamba ni. Dah makan baru nak senep gambaXD kuikui.





Muka gembira dapat aiskrim free. Hahakk. Padahal aku da janji nak belanja dia aiskrim mase beday dia. Dah nak dekat sebulan berlalu baru dapat. agagagagaXD koreksyen : ini bukan gf akuuuuuu. Ini clasmet akuuuuuu XD bhahaha. Tenkiu laling temankan aii shopping nanti aii ajak u lagikss. *ayat-bunyi-macam-gay hei tak buleh belah betol* agagaga:D


Kesimpulan: Oh la di da. Aku shopping sampai kering betol. Hari ni tak payah makan. Dah tade duit. Kene mengemis kat tepi kafe tu baru boleh makan kut. Ahaks ;P




p/s : shopping berpada-pada tapi kalau sekali sekala takder salahnye. Miahahaha:D sekali sekale apobondo nye haihhh T__T


P/s 2: maaf andai entry ni mengganggu sesetengah pihak. Aku tawu bukan semorang suka tengok pompuan gila shopping ni. Agaga. Tapi.. tapi.. nak buat cemane. HEY, THIS IS ME. THE REAL ME ;D A SHOPAHOLIC. Ngeeee




Sekian ;)

11 comments:

Zura said...

itu yg xbest bile tgh kering...

zai said...

hee, siapa ckp shopping ngn laki tak best? ngn ayah sis best hoo, dia shopping kalah perempuan taw, kita yang penat ngekor dia..silap2 dia yg over shopping dari kita

Anonymous said...

huhu... isk3... nway thanx 4 da eskem... attention all readers!!! ktorg juz gurlfrenz... not steady... okey... huhu... 1 other thing... nsihat utk ssape yg nk kua bshopping ngn bun ag... here some tips 4 u...
-kua ngn dye mmg xkn mkn sbb dye da mkn sblm jmpe... so agk2 nk sve duet xnk mmblanje dye mkn, mkn la dlu sblm bjumpe dye... hkhk
-dye akan round sme lorong, esp kat jln TAR tu la.. smate2 nk crik tdg n kaen yg murah... corak x kesah... so klo dye ajk kua, mke sure korg taw mne kdai yg jual termurah skali...
-bun nh jnis yg jln kat kdai bbnyk, tnye hrge n brg yg dye nk, klo mhl dye bla gtu jekk... so nsihat nye.. korg prktis la snyum lelame dpn cermin, sminggu sblm kua ngn dye sbb korg la yg akan jd tkg snyum mmndg owg kdai tu n ckp 'tme kaseh' ble bun da jln ddpan mninggalkan kdai tsebut...
ok dat's all... aq da mcm pnulis blog skali da nh... bun jgn mare... i had a great tyme kua smlm... thanx yaw....

syahira ariff said...

amboii amboii ekspress betul dia
syaira belum beli lagi kain nk buat bju raya
=]

kalau syaira,mslh utama masa shopping ialah masa tgk2 benda kt kedai tu punyalaa cantik smpai beli,bila bawak pulang ke rumah rasa hodoh plak terasa membazir pulak beli
hohohoho

cik bunbun said...

@zai

itu kalo dedi yg cop duet memang best. ngehngehhhhXD

cik bunbun said...

@Anonymous


aliaaaaaaaaaaaaXD

oh ini komen ke entry? HAHAHHAA.

cik bunbun said...

@syahira ariff

syairaaa :D fenomena biasa bila bershopping. menang mmbeli alah memakai XD

ketingting said...

hehe.
puasa c0ming so0n.
raya tak sabar nak so0n.
baju ghaye da siap ek?
dasaaaaaaaaaaaaaat!!!

*tak suke shoping2 tyme org ramai. ehehe!

jane said...

best sini byk choice=)

mizzura said...

bunbun..mana yg dishopping tu..tak nampak bukti pon..ker window shopping jer :-)

@ien_R@z said...

tunggu bazar bulan pose nanti.. lagi meriah oww.. memang sesak la.. haha


jom shopping same2 kt jln TAR.. hehe