Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, July 18, 2010

Entry rojak bunbun. Bhahahaha!! Misteri kehilangan coco crunch ;D


Akhirnya aku dapat membelai encik misai kesayangan aku. HAHAHA. Macam gay bunyinyer ekeke. Eceh padahal laptop aku ni memang berjantina lelaki. Kuikui. Sebulan rasanya tak bukak laptop ni. HARI ini aku rasa…. BAHAGIA.. wahahaha. Baru pegang laptop dah macam ni. Haishh mulelah malas nak siapkan tutorial ni T___________T



Selama ni aku apdet guna laptop kawan-kawan aku. Tah memane tah aku pinjam. Buat muka tebal tak malu eceh padahal memang tak malu ponnn wakakakaka. Haktui bunbun! XD Dalam sebulan ni ada banyak mende gaks nak cerita dekat belog tapi tak cerita-cerita gaksss. Haishhh almaklumler pelajar mithali memang selalu busy hahahakk. Padahal tak sedap nak taip entry pepanjang guna laptop orang T______T


Maka bermulalah entry rojak....


Ini filter paper. Jangan tak tawu. Disebabkan aku pon kumpulan P1, Maka aku sangat berkenan menempek gamba filter paper ni. Whatthebuntal? Hahahak.



FAKTA SATU : kira lebih P1 tu macam nama kelas aku la. Satu kelas ade dalam 30 orang. Sorang dah keluar, tinggal 29 je. Tolak 17 orang pompuan, ade 12 orang lelaki. Tolak 11 lelaki yang aku macam fobia sikit *padahal sebab dah ade awek* tinggalla ade sorang mamat ni je aku minat. HAHAHAHAKK. Aisehh. XD


Jadual kelas aku. Macam menarik je kan kan kannnnnnnnnnnnXD oh tidak. Sungguh tak menarik. *tak payah kelik bagi besauuu tak menarik pon T____T*



FAKTA DUA: jadual ni kelas P3 punye. Tapi kalau hurufnye dah P tu, maksudnye samelah jadualnye. Haa pehe dok ape aku nghoyak ni? Kalo dok pehe mu pikiakla sendirik XD







Tiga minggu lepas punya eksperiment kimia. Nostalgia betol. Haishh. Nak kene titrate benda alah ape tah aku pon tak ingat dengan potassium permanganate sampai dia tuka dari colourless jadik pink. Kalau terlebih sikit je, dia jadik pepel. Kalau dah jadik pepel tu almaklumnye kau repeatlah experiment tu sampai lebam. Hahahakk.



“HEY WHAT’S WRONG WITH THE PURPLE? I LIKE PURPLE AND YEAH I HATE PINK


Ape salah pepel pon aku tak tawu hahahak. Kalo cakap macam tu memang sah nak kena lempang dengan demonstrator. Haishooo dahla demonstrator amali kimia yang paling garang hao liao punyaaaaaa. “ni kenapa ada air bubble dalam burette ni?” “ni kenapa air lebih dari calibration mark ni?” “ni kenapa lemau sangat ni? Cepat isi burette dengan ammonia”


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tensi makcik XD




sebab tu aku paling cuak nak masuk lab kimia. Dahla eksperimen kene buat sorang-sorang. Test tube pecah tu dah biasa dah T____T minggu lepas lagilah dasat. Bunsen burner terbakar. walaupun fungsi dia memang untuk membakar, sila bayangkan api yang besar untuk efek yang lebih menakutkan. Ajinamoto yang kene heat tu plak Meletop. ahoi takot makcik oooiiiiiii XO



FAKTA TIGA : satu-satunya yang best tentang lab kimia adelah, mamat yang aku minat tu duduk dekat dengan aku masa eksperimen. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Gatal nokkkkkkkkkkkkkkk ekau ni bunbunXD lempang nak? Ekekeke.




Lecture note aku. Ohhhhhhhhhhhhh menarik sekali :D HAHAHA. Macam tak ikhlas bunyinye. Ohhhhhhh subjek faveret akuuuuuuuuuuuuuu.. HAHA. Memang faveret la sangat. Linear motion punye acceleration pon tak lepas tetibe ade mende alah centripetal acceleration. Whatthebuntal? Hahahak.



FAKTA EMPAT: Minggu lepas punye test fizik aku hentam sikit sekali. Aku jawab dengan cepat dan yakin sekali. Hhahahaaa faham tak bahasa kiasan aku ni? T___T







Ni pulak eksperimen biology dua minggu lepas. aku pon tak tawu mende alah ape dalam test tube tu layan ajelah deknon. Tapi minggu lepas punye memang tension gaks tak memasal kena lukis cacing babilah, planaria lah, pastu kene label reproductive system cacing tu. HAHAHAHAAHA. Kesian cacing tu dinodai oleh aku. KakakahXD



FAKTA LIMA : Eksperimen bio dengan fizik paleng best sebab lilek lilek je. Lab ade ekon pulakkk XD kalau letak ekon dalam lab kimia menadeee Bunsen burner tu nak menyala ye dokkk T____T





Ni kisah pelajar mithali ponteng kelas. Keh keh. Woi aku saketla. Saket taw taaakkk XD



Kesahnye begini;


Tiga minggu lepas, aku tensi lepas balek amali kimia yang macam nak mati kena repeat tu. Bila balek tu, penatla kan. Lepas tu terpikirla yang esoknye ade test calculus dengan biology satu habuk tarak baca. Tutorial fizik satu habuk tarak siap jugak. Aku ni, bila tension, aku suka dok meroyan dalam bilik air. HAHAHA. Meroyan tu maksudnya karaoke dalam bilik air. XD



Nak dijadikan cerita, lama jugak aku meroyan sampai telinga aku masuk air. Lepas tu air tak keluar. Malam tu, kepala sakit babun babun punye sebab ada air dalam telinga. Lepas tu tak ready nak jawab test yelah dah orang saket kepala mane nak bace bukunye kan kan kannnnnXD lepas tu, masa ada test tu aku pon cengkelatla nak pergi klinik kononnye. HAHAHAHAHAHAKKK.



FAKTA ENAM : doktor tu pon subahat dengan aku bagi MC sampai dua jam. Hahahahahahahaha. Terlepas test aku dua ketol. Markah pon melayang layang. Demmmmm!





Ubat yang doktor bagi. Ubat batuk pon ade gak. Ade ubat yang nak kena titis dalam telinga tu gak tapi aku tak guna pon sebab bila letak telinga aku maken saket. Haishoooooo. Dua minggu telinga aku bengkak, kepala saket, makan kene pantang. JANJI TAK NAK MEROYAN DAH LEPAS NI XD.



MISTERI KEHILANGAN COCO CRUNCH.



Hah, cerita terakhir ni bagi tajuk la sikit. Ecehh. Kisah ni tiga minggu lepas jugak kalau tak silap aku. Kesahnye begini pulak;


Pagi-pagi selalunye aku bekfes dalam bilik je. Buat milo. Makan roti planta ke. Kalau dah bosan dengan roti, makan ler cereal ke. Tengah sedap-sedap tekak memang nak makan coco crunch, air milo dah siap bancuh tinggal nak tuang coco cruch dalam cawan je, tiba-tiba aku tak jumpa coco crunch tu.


Carik punya carik punya carik, bila bukak balkoni…




Omaigod omaigod omaigoddddddddddddddddddd !!!!





Yang lagi sadisnye, lepas seminggu coco crunch tu hilang, aku baru perasan yang dia ada tinggalkan coco crunch tu dekat atas tembok balkoni. Cilake punye monyet. Kot ye tak abes makan ikatle balek, pulangkan. Ni tak, abes masuk angin. Kalau murah-murah punye coco crunch tak ape gaksss. Ni yang ori woooo. Sob sobbbb.



FAKTA TUJUH: Monyet-monyet UM ni memang educated sket. Nak makan coco crunch gakkss. Pisang dah tak laku dahhh. Ade kawan aku penah nampak monyet tu bawak larik dengan Tupperware sekalik hahahahahahaha. Lawokla monyet ni. Aku pikir monyet UM ni ade PhD apeee XD




Oke Abes suda entry rojakk. Gian menulis entry dah abes dah. Gian nak membaca blog kau orang belum abes lagi. Bunbun nak kene siapkan tutorial kimia ni. Esok nak hantar T____T.



p/s : gamba-gamba ni mostly bukan aku punye. Kredit kepada mereka yang mengaplod gamba di group PASUM SESI 2010/2011 ;D




sekian ;)

16 comments:

ayin~weeweet said...

hahahaha memang sgt pandai monyet um.hahaha

Oong-ong said...

huhu..i hate pink also =P

Dark Half said...

banyak sungguh fakta dlm hdup cik bunbun...

gler ar monyey UM makan coco crunch. ade taste gak dorg eyh?hahaha

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

syahira ariff said...

wahhh bestnyer buat eksperimen kimia
kat sekolah menengah dulu syahira jarang dpt peluang buat eksperimen
T___________T

semoga cepat sembuh hee
=]

hahaha!lawak betul monyet tu!
mknn pun memilih
pasni,beli koko krunch timbang la untuk dia
yg ori simpan elok2!
=D

Aida Effarina said...

uikkss mcm2 jadi eh. agree dgn statement "i like purple and yeah i hate pink!" HAHAHA =p

sains hayat memang wajib ambik physics ek?

Arra JaSmY said...

haha..gudluck for ur study dekk.uisshh,kamu jgn tak tahu,monyet2 kat U nih mmg dah cerdik pintar semuanye.bukan takat PHd lagi dah..ahaks.:)

♥ shiMawar ♥ said...

hahaha..klu tukar jd kaler purple, kena repeat ke eksperimen tu dik..?klu sis, lantak! sis wat gak jd kaler purple..biar sampai lecturer tu bengang n surrender..gile kejam! :p

wawa..tak sia2 monyet tu masuk U kan..?dapat gak die makan makanan yg berkhasiat..baik utk tumbesaran n pertumbuhan bulu mereka..

zai said...

cikbunbun!!
dahla menyepi dkt blog, fb pun die diam gak..uishhhh

hahaha lawak doeeeh monyet um ada phd..yerla pisang susah nak dpt skrg, dia bantal la coco crunch kamo tu

Encik Tikus said...

HAHAHAHAHAHA !

naik gila aku baca entry kau nie.
tapi jadual kau pack betul en ?
btw, good entry ;)

maisyara Pot! Pot! said...

kita geng. jom buat group dkat fb 'i hate pink!' :P

mizzura said...

Ni banyak comment untuk fakta bunbun ni:

Comment 1 : oit..oit... ni nak belajor ke mengurat ni..bagi terus no. hp kan senang.. :-)

Comment 2: Agaknye test kimia tu tak jadi sebab terlebih tuang kot - yelah dok usha mamat tu jer :-). anyway lama giler tak dgr statement titrate, calibrate. dah tua aku ni..hehe

comment 3: Lor...air masuk telinga boleh jadi teruk camtu??? cian dia.. ni saja jer nak cover tak pergi test..hehe

comment 4: kahkahkah... dolu kat asrama pun habis monyet tu cilok maggi segala bagai. ada satu part tu, maxi kotex tu pun di selongkarnye... confirm monyet betina tu tengah bendera merah...

comment 5: Bunbun update lah selalu.. boring lah tak dapat baca blog bunbun :-(((((((

nughul said...

bunbun yg kimia 2 gua phm sgt..kit0rg agy laa taktik jahat..tukar balang ngn kwn sebelah..haha

ad0i apa ke jadah punya m0nyet mentang2 duk UM..makan bnd high quality yea..hihi

cik paro said...

bizi nya lepas dah jadi student ni yer.. macam mana lah air boleh masuk dalam telinga cik bunbun..
konfius...

Amanda Eltiqaz said...

Uit...bnyaknya fakta..yg penting hepi! hoho~

fizacaldina said...

ape salah pink..huuhhhu..i'm fun of pink...

iLhAm_bEcKs said...

tringat zaman mude2 wat xprmnt dlu,,huk3