Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, May 9, 2010

Selamat tinggal semua MATRIKULASI di Malaysia. Selamat tinggal jugak Malaysia.

Oh babai sume matriks. Babaaaaiiii~ daaaaaaaaaaaaa~ HAHAHAHAHA. Mereng sudah. Memang babaila matriks sebab aku tak apply pon gagagagagagagaga:D panjang ceritanya kenapa aku tak apply. T__T. ni semua salah incek si dia la ni. Hakhak:D



p/s : entry ni ditaip khas untuk menjawab pertanyaan kau orang pada entry yang ini padahal aku yang gatal paksa kau orang tanya hak hak hakk!



AKU MEMANG TIDAK MEMPUNYAI CITA-CITA



Masa kecik-kecik dulu aku nak jadi cekgu. Biasalah pemikiran budak-budak. Masa sekolah rendah pon tak pernah terfikir nak jadi saintis ke hape ke T__T. masa form 2 aku nak jadik biologist sebab masa tu aku jatuh cinta gila babun dengan subjek science. Bila makin besar, aku nak jadik pharmacist pulak. Ahak ahak ahakkk! T__T


Hakikat sebenarnya aku cuma nak jadi suri rumah je T__T haihhhhh. Memang takde cita-cita langsung hukhukk! Pharmacist tu saje je mengaburi mata cekgu-cekgu bila ditanya tentang cita-cita wakakakakaXD. Nak buat cemane aku kan pelajar harapan kunun-kunun bhahahaha!




PERANCANGAN MASA DEPAN AKU YANG TAK JADI




Ingat tak my password yang guna untuk blog namber tiga tu? Rujuk entry ni. The password is STAMUDM11. Haaa. Besar maknenye password ni masa zaman angau dengan incek si dia tu kekekeke;P konon-konon macam lepas habes SPM aku nak sambung ambek STAM la kannn. Aicececehh. Lepas habes STAM setahun terus boleh ambek degree.


Incek si dia tu tua dua tahun dari aku. So, kirenye lepas dia habes diploma usuluddin dia tu kitorang boleh ambek degree sesame yeyyy! Hahaha! Kamu semua faham tak apa cekgu ajar ni? Layan gambarajahla. Penat cekgu terangkan anak murid tak faham T__T berangan jadik cekgu pulak wakakaXD



Kalau tengok gambarajah pon tak faham, ekau fikirlah sendiri jang bhahahaha:D



STAM YANG HANYA TINGGAL KENANGAN :D



Sekarang semua boleh pakat ramai-ramai nyanyi lagu saleem tinggal kenangan tu lalalalalalala;P


Nak dipanjangkan lagi cerita, (orang suruh pendekkan aku pegi panjangkan lalala) permohonan untuk mengikuti kelas STAM aku telah pon ditolak oleh JAIS. Ditolak! Hahahaha! Aku tak tawu mana silapnya nak kata SMA aku tak elok pon tak jugak huhuhuu JAIS tak sayang aku huhuhuu!


Then, dah siap nangis-nangis lagi pulak tu. Bila SYED FIRDAUS cakap kat aku pasal STAM pun aku boleh nangis pulak hahaha! Siapakah SYED FIRDAUS? Teettttttttt!! Incek si dia tu pon boleh pulak patah semangat nak belajar hahaha! Itu zaman dia masih tipu aku yang dia sayang aku hukhukk. Sekarang mana kisah dah pasal aku lalalalalala;P


Nak dipanjangkan lagi cerita, (memang hobi aku panjangkan cerita ni hakhakk) aku pon buatla rayuan dekat JAIS. Rayuan huhuhuu! Lepastu dapat jugak masuk kelas STAM. Lepas seminggu, nak tawu apa yang jadi? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Ponat je eden pegi buat rayuan sampai dua kali kau orang bacelah sendiri apa yang jadi kelik dekat sini :D



KEMUDIAN LU PIKIRLAH SENDIRI LAGI




Tulah ceritanya kenapa aku tak apply matrikulasi. Sebab aku macam dah confirm lah kan nak amek STAM kan kan kannnnnnn. :D


Lepas tu aku dah penat nak taip tak larat nak cerita aku nak sambung belajar dekat mana pulak lepas ni.



Oke. Dot dot dot.



p/s: masalahnye, entry ni menjawab persoalan aku nak sambung belajar kat mane ke ni? XD


Sekian;)

15 comments:

miloicekaw1119 said...

hbis cm ne???

Zqah Ail said...

haih .. hehehe

nughul said...

agaga..bunbun..mcm2 kerenah jgak yea km nie..
wk2 kecil xde tlintas ke nk jd cikgu..haha

Iman said...

comel nye nak belajar same2 ;)

Epul Azimi said...

takyah sambung blaja lah,kawin je trus dok umah goyang kaki...:)

Mr Rulez said...

omak aii..pnjg cerita cik bunbun nie..hehe

tp kan..aply jer matrix 2..ag untg..;)

Alynn Notnot said...

entry bunbun pun semua nye panjang. hahahaha

♥ shiMawar ♥ said...

wa..baik punya perancangan tu ek..siap nk smbg stdy sma2..bagus tu.. :)

tp nk wat camne, takde jodoh, takde rezeki kn..tp tak tau gak dik..sbb kita tak tau kn jodoh kita dgn sape..tp klu die slalu sakitkn ati bun2, bek tak payah le!

p/s : nape ayt di atas byk TAPI ni..??

so, ape plan now..?meh le sambung kt UTM Skudai..dekat dgn sis..bleh sis melawat ari..bwk makanan kegemaran bun2..biar bun2 makin tembam..hehe.. ;)

cik bunbun said...

@miloicekaw1119]

sabo cik paro. saboooo. haha

cik bunbun said...

@Iman


haha. ape yang comel ni sayang?

cik bunbun said...

@Mr Rulez

bolat oh bolatttt
hahahaXD
nak apply mendenye. org dah masuk dah pun. kekekeke

cik bunbun said...

@Epul Azimi

epul nak kawen dgn bunbun?
wahahahaahahahXD

cik bunbun said...

@Alynn Notnot

ni dah boleh kira pendek taw. hahaha. tapi pendek camnilah. maksud tak sampai. kekeke:P

cik bunbun said...

@♥ shiMawar ♥


waaaaa..tamau tembammmmmm. hahahahahaha. eh, ingtkan sis dah habes. sambng master pulak ke?

syue said...

sweet je perancangan tu. degree bersama XDD