Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, May 14, 2010

Karya celaru hati haru biru 3# - KISAH HATI. (the finale)


PERHATIAN : kalau nak faham entry ni sila fahamkan gambar tapi kalau nak lebih faham sila baca word by word. Tapi sebenarnya entry ni tak payah difahami pon tak ape tak tanya pun masa periksa hokayy! Hakhakk. Oke perempuan ni cakap macam keling pulak lalalalalala;P




tips : untuk lebih faham sila 'baca' the gambar kemudian baru baca word yang banyak nak mampus tu huhuhuu! tadi kata tak payah faham tiba-tiba bagi tips suruh faham haaa ape kes minah ni memang keling wakakakakaka XD





So this is what I have to decide. Enjoy! :’)








Hati ini sebenarnya keliru
Hati benar-benar suka kerana suka
Atau suka kerana kesunyian








Hati kata suka kerana kelucuannya
Hati kata suka kerana sikapnya
Tapi hati juga kata dia perlu dimiliki
Tapi kali ini hati kata pelu memiliki kerana sepi






Hati rasa gembira
Kerana hati senang dengan pekertinya
Tapi hati juga menangis
Kerana tahu dia tidak mungkin dimiliki
Tangisan hati itu akhirnya terzahir
Zahirnya pada riak wajah dan air mata







Hati katakan pada aku
Agar aku luahkan semua
Hati katakan pada aku
Agar aku hentikan rasa
Biar hati tidak lagi terluka









Hati sebenarnya sangat terluka
Bila aku katakan pada dia
BIAR KITA AKHIRKAN SEMUA









Tapi aku tahu juga
Biar hati terluka hari ini
Biar air mata mengalir malam ini
Supaya satu hari nanti
Hati tidakkan lebih terluka










Aku telah katakan pada dia
Aku sukakan dia
Tika itu hati berlagu riang
Dan aku juga telah katakan pada dia
Biar hari ini jadi pengakhirnya
Dan mengapa tika itu hati menjadi pilu?










Gembira kerana menyedari bahawa hati sangat berkenan
Dan pilu kerana hakikat tak bisa memiliki itu sangat menyakitkan









Pada hari aku katakan pada kau
AKU SUKA KAU
Itulah harinya aku menutup kembali pintu hati










TUHAN, aku pernah minta pada-Mu
Agar bekukan hati ini dari cinta dunia
TUHAN, hari ini kau kabulkanlah sekali lagi
Biar hati ini tenang akhirnya…








8.57 pm 13/5/10
In front of JEANS STUDIO
Jusco serdang







oke aii nak buat pengakuan howt disini. uhukkk. BUNBUN memang seorang yang jiwang oke jangan ingat anda salah masuk belog sob sobbsssss. siapa faham entry ni terima kasih sila ambil gula-gula kopiko nah sorang sebijik. siapa tak faham entry ni TAHNIAH memang ku tak mahu sesiapa paham pun lalalala saje nak apdet sebab macam ada yang rindu entry aku. ahakhakkk perahsan wakenabeb haha apekah? T___T


*kembali ke mode kesedihan*



sekian :')

11 comments:

Nurul Farhana said...

be strong ok =]

single seronok.. =]

♥ shiMawar ♥ said...

nape ni dik..????
sis baru tinggalkn beberapa hari, dh jadi sedih gile camni..ni blum sis gi luar negara lg ni.. (cewah..berangan!)

sis mcm faham, mcm tak faham cite ni..sbb takut slh faham..ape kate bun2 bg sis faham..kn sng kita memahami brsama2..brapa byk faham da..?? :p

ape pun, sabar le dlm mghadapi semuanye..kejar le ape yg bun2 mahukn..sbb sis tak mahu bun2 mengalirkan air mata kesedihan lagi..bun2 dh janji, u want to find ur own happiness kn..? so, no more sadness, no more tears..

ok dear..? :)

Nad said...

sedih.. T_T

Yatre Hayati said...

bunbun...jangan sedih la...hepi2 k..

cik paro said...

being single is okayy!!

cik.azYma said...

bunbun,kisah kita sama.saya paham pe yg bunbun rasa.uhukss ;( kita harus kuat,ye !

Aus MeLankoLik said...

takpe bunbun , cinta kita tetap ade , hahahahak .

Weeda said...

sis..jgn sdey2 ye...be strong..=)

maisyara Pot! Pot! said...

utk nak dapat tahniah, aku buat2 tak paham. tak nak kopiko. sebab nnt kena kencing manis. *kenapa tak ada kencing pahit ke? masam ke?

xD

encik tikus said...

Asyik sedih je entry kau T_T

Cik NeyNa said...

aku nampak gambor ajooo..huhuhu

cik bb..sori aku private blog aku sebab aku nak delete blog tu..ada prob laaa..tunggu blog baru ek??
anyway thanx slama nih sudi baca blog ai..
huhuhu..