Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, April 30, 2010

Tag dari CIK PARO yang manis – tag versi alim alim kucing;)



insyaAllah ini adalah entry tag yang ketiga bersambung dari malam semalam. Sudah nyawa-nyawa ikan untuk menjawab tag. Hukhukk. Ohh huha huha gagagagaga lady gaga bunbun kiut ohh sudah mereng wakakakakakaka! :D



Sambil-sambil membaca tag baiklah kiranya jika kita turut berzikir mengingati Allah. insyaAllah! Bulehlah kita menambah pahala di samping muhasabah diri. insyaAllah! Ohh sungguh murni entry ini lalalala;P


--------------------------------------------------


Nota pendidikan Islam:


Aku baru dapat tawu yang subhanallah digunakan ketika mendapat berita sedih dan sedangkan masyaAllah digunakan ketika mendapat berita gembira. Hei betul ke? Aku masih lagi menunggu seseorang untuk mendatangkan dalilnya. Hukhukk. Katanya ASAP. Dah semalaman aku menunggu. Hahakk. Eh, kamu baca belog saya ke? Sedang menunggu dalil tersebut oke :DD



Zikir dalam apa jua bentuk, maksudnya mengingati Allah. Kalaupun hanya menyebut 'Allah' dan benar-benar memikirkan-Nya ataw memaksudkannya, juga dikira zikir.


Subhanallah = maha suci Allah
Alhamdulillah = segala puji bagi Allah
Innalillah = sesungguhnya kita milik Allah
Astaghfirullah = untuk memohon keampunan. Ku tidak pasti apa maksudnya hukhukkk.


Yang laen aku tak pasti ape maksudnye. Haduiii. Yelahh, orang cetek ilmu. Ohhh T___T



--------------------------------------------------



my hot pick for breakfast :DD uhhhh. sungguh sedap ya kamu XD. ini gambauu hiasan. kekekeke;P



sebelum itu, jazakallahu khairal jaza’ ya cik paro. Banyak-banyak terima kasih untuk tag ini. Hukhukk. Ohh sangat alim aku hari ni. Miahaha:D



tag 8 people to this quiz


siapa sayang aku cepat buat! Muahahaha:D oke takdepp sape nak buat. Maksudnye? Huwaaaaaa! Innalillah T___T




1.What have you been doing recently?

Sedang berusaha membuka pintu hati seseorang. Hahahahahakkk! Ape kejadah sejadah. Nampak sangat takdepp kerja nak buat. masyaAllah T___T




2.Do you ever turn your cell phone off?

Bila aku terhantar mesej jiwang jiwang lepas tu;
“ohh tidakk! Kenapa aku bodoh sangat hantar mesej tu dekat dia!!”
Lepas tu terus SWITCH OFF tak berani nak on balek. T___T. bahahaha!
Astaghfirullah.



3.What happened at 10am today?

Uhukk. masih tidur mungkin? huhukk.Tak ingat. sudah pelupa. Tidak lama untuk hidup mungkin? Astaghfirullah. *istighfar bebanyak. Hukhukk:D*



4.When did you last cry?

Ermmm. Semalam. Sebelum bermanjaan di telefon rumah. Hahakk! masyaAllah bunbunnnn! XD



5.Believe in fate/destiny?

Sebagai seorang muslim, kita kena percaya pada QADA’ dan QADAR. Marilah kita beramai-ramai. insyaAllah!



6.What do you want in your life now?

Menjadi hamba yang tidak meninggalkan suruhan-Nya dan meninggalkan semua larangan-Nya di samping sentiasa bersyukur dengan kehidupan. Ececececece. insyaAllah!



7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?

Payung sangat berat! subhanallah T__T



8.What's your favourite thing to do on the bed?

masyaAllah. Tidolah. Hape lagi. Muahahaha:D hah, jangan fikir blue blue ataw yellow yellow di sini oke. di sini zone purple. huakaka!



9.What bottoms are you wearing now?

Astaghfirullah. Sungguh pelik soalan ini. *sambil menggeleng-geleng kepala*



10.What's the nicest things in your inbox?

Aku sebenarnya ingin meluahkan cintaku padamu.
Aku sangat mencintaimu. Rindu sangat padamu.
Harap dapat bersamamu selalu.

Yang benar,
UNTA

Astaghfirullah. Sungguh lagha mesej ini tapi aku suka:D



11.Do you tend to make the relationship complicated?

Astaghfirullah. Nak buat hape jadikkan complicated. Tak payah ada relationship lagi best. Single. Simple. Yeayy!:D



12.Are you wearing anything borrowed from anyone?

insyaAllah takdepp rasanya. Kenapa tanya?



13.What was the last movie you caught?

Kick ass. Sungguh 18 sx dan 18 sg dan yang sewaktu dengannya. Astaghfirullah. Tsk tsk T___T



14.What are you proud of?

Subhanallah. Sungguh hebat diriku sebagai ciptaan Allah. Tapi masyaAllah. Masih banyak berbuat dosa diriku ini. Tsk tskk T___T



15.What does the oldest text msg in your inbox say?

Aku sebenarnya ingin meluahkan cintaku padamu.
Aku sangat mencintaimu. Rindu sangat padamu.
Harap dapat bersamamu selalu.

Yang benar,
UNTA

astaghfirullah sekali lagi. Sudah lama mesej ni rupanya tapi masih belum didelete. Nak buat macam mana. Dah aku suka. Bahahaha!



16.What was the last song you sang out loud?

Astaghfirullah. Sudah lama tidak nyanyi asmaul husna. Tsk tskk T__T. ohh tidak menjawab soalan. Kekekeke;P



17.Do you have any nicknames?

Manyak owww ana punya nickname. Ana pon dah bingung mau guna yang mana. Hukhukk

faridah aka Fera @ feyra
Fahe (ni untuk orang pemalas jep. bahaha!)
Kak peah
Bun @ bunbun

Subhanallah! Banyaknya :D *tiba tiba ber ana-ana. Bajet alim. Hakhak:D*



18.What does the newest text say and from who?

Rahsialah :D perlu dirahsiakan untuk menjaga maruah. Hakhak. insyaAllah!


19.What time did you go to bed last night?

3 pagi? masyaAllah. Apa nak jadik anak dara sekarang ni. Kekekeke;P alohhh. Yang penting bangun awal kannn. Hakhakk:D



20.Are you currently happy?

Alhamdulillah. Yeayyy! Shaye hepi. Yeayyy! :D sesungguhnya Allah berfirman, sesungguhnya bersama kesusahan itu terdapat kesenangan;)



21.Who gives you the best advice?

Bunbun. Hahahakk. Diri sendirilah tuu. Subhanallah!



22.Do you eat whipped cream straight from the can?

Astaghfirullah. Sungguh tidak sopan ye makan begitu. Di mana kesusilaan sebagai seorang wanita? Ececececece;P



23.Who did you talk on the phone last night?

Eh, macam mana tawu aku ada cakap on phone malam semalam? Seram. Seramm. Astaghfirullah. Jauhkanlah daku dari gangguan makluk halus. Aminnn. *tiba tiba. Bahahaha!*



24.Is something bugging you now?

Dua ekor makhluk yang mengganggu di fesbuk. Bertaubatlah anda sebelum anda ditaubatkan! insyaAllah!



25.Who was the last person to make you laugh?

Uhukkk. Soalan sensitip. Ahak ahak ahakk! :D subhanallah:D sesungguhnya semua kegembiraan itu datangnya daripada Allah;)




p/s : sekali sekala menjadi alimun alimat ini memang membuat hati tenang. Hikhikk:D


p/s 2 : tamat sudah tag untuk bulan ini. Sila tunggu bulan depan untuk terus mengetag. Pergila maen tag tag dekat fesbuk tu dulu oke. Hahahahakk. Eh, esok dah mula bulan baru. T__T Siapa nak tag sila tag, aku jawab nak hujung bulan nanti. wakakakaXD



sekian;)

7 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<

Frodo Baggins said...

innalillah juga boleh diguna bila org ada kesulitan. bukan takat kematian ...


>>___<<


sungguh religious semua jawapan tag lu. haha ~~~

encik tikus said...

subhanallah T_T

masyaallah :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

me selalu makan r0ri telur ngan gula :)

Papa meow said...

Btl kata Frodo Baggins tentang Innalillah tu.

Roti telur tu buat papa lapar hahaha

cik bunbun said...

@Frodo Baggins

haha. oh silap tulis tu.uhukhukk. yep, selalunye bila ku sedang berebut bilik air semase di hostel dulu pon ku guna innalillah. bhahaha!

bagi hati ni redha sikit ^^

cik bunbun said...

@Papa meow

uhh, jom jemput makan jom :D