Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, April 23, 2010

Komen berkomen dikomen pengomen. PENTING SANGAT KE KOMEN NI?



Sejak bila komen mengomen ni menjadi hobi pon aku tatawulah hehh. Hikhik. Yang aku tawu, bagi aku, entry tanpa komen umpama macam blog yang tak bernyawa. Hukhukk. Aku je kot yang rasa macam tu. Tak tawulah kau orang rasa macam mana kann. Laen orang laen kaki. Apekah? :P



Selalunya, kalau aku baca entry sesiapa mesti aku nak komen jugak. Dah jadik macam kalau aku tak komen rasa macam kurang oksigen uh uhh tabole bernapas tolong! Tolong! Ngihahahaha:D sila paham contoh melampau lalalalala:P kalau kat fesbuk tu, kalau boleh sume benda yang aku nampak aku nak komen. Ecececece. Sila percaya yang aku tipu hakhak:D



Benda yang aku suka buat kalau aku komen kat blog makhluk-makluk adelah mengusha itu word verification. Miahahahaha:D apesal pelik sangat pompuan ni lalala:P aku pon tatawu kenapa kalau aku nampak word verification pelik-pelik mesti aku gelak hak hak hakk. Oke aku tipu lagi. Mesti aku akan cakap “uii pelik gila menatang hape ni.” ahaks:D



Word verification dekat fesbuk memang boleh difahami kot. Tapi dekat BLOGGER.. tettttttt! :P pelik yang amat ohoii. Memang buleh wat tambah kosakata miahaha:D


---------------------------------------------------------------------

sirius black aku tatawu kenapa aku simpan word verification yang berikut. saje nak buat bahan gelak ketawa pada masa lapang kut lalalalala :P

Selalu aku pergi bio lab, physics lab, chemistry lab. Tak pernah pergi lagi tiolab. Uhukhukk T__T



Mungkin ‘problem’ dalam bahasa sepanyol? Bahasa orang asli? Afrika selatan mungkin?? Tak sempat nak cek kamus dewan aritu lalalala:P




Apa yang lucu sangat? Aku tatawu kenapa aku rasa macam word ni gabungan antara cencaluk dan budu. Merepek hak hak hak! :D



Kabhi kushi kabhi gam? Kabil qushri kabil igam? Entahhhh T__T




Aku tawu ada subjek biology, astrology, sekian sekian tapi tak pernah tawu deologi. Mungkin bejajar pasal DEALOVA? Atau seorang jejaka kacak berlesung pipit bernama DEO?




Siyesly festaim aku jumpe perkataan bahasa melayu. Hoyeh! Bangga! Ahakhakk:D kalau tatawu ape maksud MINAT memang nak kena cabot bulu hidong miahahahahahahaha:D




Ini macam nama orang. Nama bangla mungkin? Kalau ade sesiapa pernah jumpa BUNBUN ataw FAHERAH sila bagitaw oke. Aku nak kembangkan lagi hidung yang dah sedia kembang ni hak hak hak:D




Mistik? MISS + STICK? Rindu batang kayu? Hehhhh T____T



Sirius aku teringat kawan aku yang orang panggel UNTA. Hahahaha:D ini macam orang malas nak bercakap. UNTA + APA = UNTAPA. Miahaha:D unta apa weh? Hakhakk. Hei tak lawak ponn T_____T




Dua kemungkinan. Dia nak eja SUPER tapi tersalah. Ataw nak eja SUPPER tapi tertinggal huruf E. hahahaha:D fikir-fikirkanlah dan selamat beramal :D


---------------------------------------------------------------------




Cukuplah banyak ni. Takkan semua aku nak condemn kot. Miahahaha:D silap haribulan abes tak boleh sign in blogger tak boleh hapdet pastu aku menangis kau orang pon menanges. Motif? Sebab kau orang rindu entry aku. Wakakakakaka:D



Aku sebenarnya tak kesah langsong kalau ada word verification ni sebab macam aku cakap tadi, bila aku nampak yang pelik-pelik, aku gelak hak hak. Hehh. Kan aku da cakap tadi aku tipu. Hukhukk. Hei ape menatang pelik ni lalalala:P



Yang aku kesah adelah comment form yang bermasalah. Huhuhuuu! Hei aku kesah ni! Huhuhuu! Selalunya masalah ni akan wujud bila seseorang blogger guna word verification dan buat comment form tu embedded under post.




Sila faham aku tak boleh nak tulis word verification tu huhuhuu! Nak bace word verification pon tak lepas huhuhuu! Ni naseb baek aku tulis pendek-pendek je. Kalau aku tulis panjang-panjang tetibe tak bole nak submit memang grrrr! Hoi rahse nak campak laptop huhuhuu! Emo hakhak:D



Nah contoh kedua. Tengok contoh je pon aku da grrr! Hahaha. Siape punye entry la yang aku nak komen ni. Hahahaha:D siapakah?





So, solution terbaek adelah dengan betolkan comment setting kepada POP-UP WINDOW ataw FULL PAGE tapi aku lagi suka pop-up punye. Kehkehh! Terbaek! Miahahahaha:D sebab senang nanti nak baca entry-entry yang laen pulak.






Oh ye, nak tambah lagi satu. Satu lagi kalau aku nak komen tapi tak boleh. Kalau memang dia saje tak bagi orang komen aku tak kesahla. Ini yang memang tak tawu yang entry dia tak boleh komen. Hahaha. Dush! Err. Dulu aku punye blog pon tak boleh komen. Hahahahaa:D naseb baek cik epal bagitawu baru aku tawu. Biasalah, newbie lagi. Heee:D



Kalau tu memang blog kengkawan aku memang aku dah bebel bebel dah. Woi blog kau tak boleh komen apesal cepat betolkan setting aku nak membebel dekat tempat komen pon tak boleh sila faham aku nak membebel cepat betolkan setting kau lah wehh wakakakaka! Ade rasa macam nak ikat mulut aku tak? Ahaks:P



So, silalah spotcek blog masing-masing. Agak-agak kalau pelik semacam kenapa tak ada komen tu mungkin sebab setting tak betolla tu. Tehehehe:D




p/s : ohh hari ni aku dah enable WORD VERIFICATION dekat blog aku. Soo, sila komen entry ni dan nyatakan apa word verification yang kau orang dapat. Tehehehe:D






sekian dari mak nenek yang suka membebel ;)


45 comments:

ZuL Pang said...

aku terasa taw >.<

cik bunbun said...

hahahahahahahahahaha. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. hahahahahahahaha. zul terasa. hekhekk ;P

Pipi Muncet said...

tak suke ada word verification tu.hee

farhana afri said...

errmmm...hye..!!~ hahahaa...
saya setuju dgn kamoo yg en3 tanpa komen cam xbenyawa... huhuu...

oke, word verification untuk komen nie "fatinbu"..huhuk

Fasya Abdy said...

sengal la bun2 ni..td sy pon nk komen blog my mmbe,,,xley plak..haish..b4 ni oke je..ngee

word very saye WEROTHEE...hebat x,,jom mkn roti...heheh

cik bunbun said...

farhana; yup. macam cakap sorg2. hahahaha:D

cik bunbun said...

fasya; hahahaha. werothee. apasal pelik sgt uii. hahakk :D

miloicekaw1119 said...

bagus la cik bunbun..
nanti kalo jumpa nama cik bunbun cik paro tunjuk kat kamo ye!!

chenurulhusna said...

ha-ha.bun2 punya ade word verifiction kah?

hahah

xsuka word verification nie.leceh..

p/s-tp rajinnya bunbun simpan w.verification yg ntah pape tu..ha-ha.lawak la bc exlplaination bun2 tu:P:D:))

cik bunbun said...

husna : aiceh. baru hari ni letak sesaje suka suki. hahaha. adeshh

Kim said...

gustb. ha ha not even a word. nk sebut pun terbelit lidah

cik bunbun said...

kim; hahahahaha. so it's called pelik. haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

TSK























TSK :(

cik bunbun said...

miss lolly; apakah? erkkssss *__*

sI tEDI said...

rajinlah dia
print screen semua :)

encik tikus said...

hahahahahaha ;)
gelak aku bace blog kau nih,yg xtahan ade celuccu? unta ape bende tah,pastu name bangla ohmaryal lahh,haha ;) sumpah lawak okee?
hahahahahahhaav ;)
hadehhh,saket perot gelak

~eZmALiZa~ said...

haha..mmg btol la..i dun like word verification too....tp xpela..isi jer...


word verification: lotti

haha..dah mcm rotti...
:))))

syahira ariff said...

word verication biler turn sayer mengomen kat sini

'eeted'

mat aleh nak sebut pkataan itik kot,
=D

cik bunbun said...

tikus; oii. watpe bergelak sakan kat sini. pegi blaja hyperlink ko uh. hahahakkk :P

cik bunbun said...

shahira: hahahaha:D eeted. amende pelik sgt ui. hahakk.

P/s: lame mghilang.. rindu kamu:))

cik bunbun said...

ezma : haha. btol tu. isi je. muahaha:DD

ツhʋƨиα ツ said...

HAHHAAHAHAHA

gila comel cik bunbun siap printscreen word verti. ;P
sah takde keje

yup kekdang geram nan post ssorg yang ta boleh komen cam cik bunbun cakap uhh T__T sadissss btol

haha hobi sama ! sukaa drop komen lalala

word verti kali ni ;
eminc *hoh no komen*
da agak da dapat yang tak best punyaa sebab slama ni tak penah dpaat yg best mcm cik bunbun ! perghhh terasa jeles di stu

masturah said...

segan la nak comment orang. ;PP


w.vrfication ni; MUNCA.
comel pulak rase bende ni! :PP

embun d tengah malam said...

caticolo..hahahahha..lawak juga bunyi...bagus juga enti ini..buatku tersenyum

'AQILAH said...

rajinnyer capture..ngeeeh.

ku ade masalh dengan word verifacation ni, tak boleh bace..hahha

zaizax said...

word verification kdg2 nyusahkan in case kita nk cpt

tp yg cikbunbun tnjuk tu lawak2 ahh

Zqah Ail said...

yea ke usah nak komen ?

mentak maap laa .. haha

destr ~ apa maksudnya ? =p

cik bunbun said...

zqah : haha. alaaa kakk, akak punye okey je. takde maslh pon. hahaha:))

miss hav0c said...

persatuan benci word verification...sapa nak join hahaha

sebelas said...

eeeeeh sempat gak kaji...saya baru terpikir pasal nie...heheheh


http://nomborsebelas.blogspot.com/

Kie-yu said...

ouh. saye suke komen berkomen ni. word verification? kurengg sket. ehe.

rizputra7 said...

boleh buat hobi nie..hehehe

hans said...

komen tu penting
tu la pasal
aku dah lama dah buang verification tu bila orang tegur
hahaha

cik EPAL said...

WORD VERIFICATION ni menyusahkan sikit la. hehe

embun d tengah malam said...

kali ni TESPIN

Frodo Baggins said...

TAREJ ...
ha tu word fes .. tp aku x ske,
aku nak carik lain, sesaja type salah kuar lak ni CEFIERC. phewww ni unta kutub maksudnya kot.

dan aku TERsalahkan lagi ... kuar lak ni TARZATO. Owh ni adik tarzan kot. hahhaha. ok cukup takat tu ... woohaaa


>>___<<

cik bunbun said...

embun : hahaha. esok dtg cuba lagi ea ;))

cik bunbun said...

frodo baggins : hahahahahahahaha:DD gaya macam enjoy je dpat word verification ni. hahaha:DD

Yatre Hayati said...

word verification : sties

bertindak mengikut arahan...heee

Fathiha Zainal said...

Hahaha! Siyes lawak! :DD

Time nk post comment ni dpt word verification: avive

Sekian. TQ.;p

♥ shiMawar ♥ said...

sis dapat

sorti

erm..sis dh rujuk kamus bahasa sanskrit..mknanye serbuk roti..

p/s : plz jangan percaya!

F U N F A B U L O S I T Y said...

WORD VERIFICATION yang menarik n leh bagi nama buat anak kucenk ..iaitu ; WINGIE-haha ;D

NuR said...

hehehe...best word2 ko tu...mane ko jumpe haahhh??

Aus MeLankoLik said...

hahahak , saye rindu batang kayu , hahahak .


nnt kalau aku jumpe BUNTAL , BUNBUN aku bgtaw kau , hahaahahak .

zety said...

actually saya tak suke word verification.sekian.