Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Tuesday, April 20, 2010

Cik bunbun TAK HIPOKRIT. Macam ni hipokrit ke??


Ini bukan hipokrit ohkayy, ini namenye dwi-personaliti. Yup, nama shaye bunbun dan shaye mempunyai dwi-personaliti. Jadi? Shaye tak kesah pon sebab shaye memang macam ni. Hik hik hikkkkkk :P voila. Apesal gedik semacam hehhhhh T__T



Voila. Sila gembire sebab ni pendahuluan paling pendek yang aku buat. Hoyehhhhh!! Akhirnya aku boleh berfikir dengan waras untuk buat pendahuluan simple-simple. Hoyehhhh! Oke, back to the story lah lah lahhhhh :D



Alkisahnye begini,


Seorang lelaki. MAN namenye. Memang name sebenar. Mungkin norman, mungkin tapak sulaiman, dan mungkin juge fahrinman. Tapi bukan superman, bukan juge kluangman. Harap maklomm!



Seorang perempuan, BUN namenye. Hanya nama timangan. Bukan roti bun, bukan ikan buntal. Hehhehhhh. Oke, sebenarnye kau orang buleh skip perenggan yang tak penting ni:P



Aku ni berkawan dengan man. Kawan biase jek. Beza umur dua tahun. Aku SUKE DENGAR DIA BERCAKAP. Satu hari, dia komplen soh seh soh seh kat aku melalui perbualan telefon. *cerewet betol awak ni man hakhakhakkk:D*. Katanya pada aku…



“awak ni kalau hantar mesej, macam comel jek”



Ahaha. Sebab dalam mesej aku bantai gelak huha huha WAKAKAKAKA, MIAHAHAHAHA, BAHAHAHA, LALALALALA. Semua aku bantai. Tapi, bile bercakap kat telefon, aku tak comel ke? Hakhak? Sila jawab sikit mannn;)


Dia cakap…


“kalau bercakap kat telefon, awak dengar macam ayu jek”



Ahahaha. Aku kembang limaplohpat saat tambah panik sekejap. Gagaga:D sempat bertukar dari ikan buntal terus jadik kerang busuk sebab sengih kemainnn. Lalalala :P aku TAK AYU ponn sebenarnya, aku cume PEMALU. Haha. *stetmen perahsan lagik. Wawawawawawawa! :P*



OKE, AKU ADA DWI-PERSONALITI.



Ini bukan bercanda di pasiran pantai oke! Ini bukan cobaannn! Ni betul-betul wahai paklong maklong. Pernah ke aku tipu kau orang?



Kalau depan orang yang aku tak berape nak rapat, memang aku akan kurang bercakap dan tup tup terus zraapppp! Nampak macam pendiam. Eheii:D bukan sengaje. Tapi memang aku macam tu T__T. aku rase ramai lagi yang ade sifat macam ni kannnn? Pemalu. Oke lah tu.



Tapi kalau dengan budak kelas aku dan geng aku dan kawan-kawan satu kepale limeplohpat idea aku, aku akan terus tup tup zraappppp! Memang keluor sume perangai sebenar. Hahaha. Bak kata kucing aku, THE TRUE COLOUR gituuuuuuu. miahahahahaXD. Sila faham kucing aku memang dop speaking kat rumah hak hak hakkkk:D



Sape yang tak rapat dengan aku mesti akan kata aku pendiam. Nampak macam malu-malu. Eheii:D tapi sebenarnye kalau ada yang menegur dan berbaik dengan aku dengan sikap yang sempoi, aku akan jadik sooo peramah. Ade ramai yang pernah cakap aku macam tu. Tak percaya, try tegur aku.;)



Ni komen budak kelas aku dan kawan-kawan yang rapat dengan aku. Jujur ikhlas gituuuu. Aku tak tawu kenape mereka begitu jujur. Memang ikot perangai aku kott? Aku kan jujuuurrr. Hahakk:D


*ade sorang sesat cakap aku pendiam sebab dia ponn da pindah skola mase fom4. Tak sempat nak kenal aku kot XD kalau rahse gambauu ni tak jelas sila gunakan kanta pembesar. lalala:P



Berbalik kepada cerita MAN tadi. Aku ade boldkan tulisan tu. SUKE DENGAR DIA BERCAKAP. Haha. Sebenarnye dia pon dua kali tujuh, tujuh kali dua jawapannye empatbelas same jek dengan aku. Bahahahaha!! :D



Sebab, MAN ni, bile dia hantar mesej, bunyik macam takdepp perasaan ohkayy! Tapi, bile dia bercakap, kemainnnnn! Sungguh sweet comel-comel gituuu. Ahakss:P aku suke gile dengar dia bercakap. Akan cair seploh saat. Tak lame ponnn kan? Eheii:D



Mase SPM dulu dia selalu jugak kol mase mase aku tengah mengulangkajik tu. Aku selalu tertunggu-tunggu dia kol sebab bile dengar dia cakap, aku akan senyum secara otometik hanya kerana cara dia bercakap. Dia bercakap macam gaya bercakap dengan budak-budak kot. Lembut jeee. Ahahahaha:D terpuji lebih pulak. Miahahahaha.



Kesimpulannye, aku takla begitu rapat dengan MAN. Tapi aku suke jugak berkawan dengan dia lehlagi bila dia bercakap. Ga ga ga gaaaaa:D



Persoalannya di sini ye paklong maklong, kenapa orang yang bunyik macam riang gembira bile dia tulis mesej macam takdepp perasaan. Dan orang yang pemalu macam aku ni *eh ye ke?:P* bila tulis mesej ataw pon menulis di fesbuk atawpon menulis di blog akan jadik tak pemalu? Hak hak hakk:D



My pendapat is : speaking in public is my weakness. Demmm!



Aku bagi lagi satu contoh ohkayy. Ade lagi sorang budak ni yang aku kenal. Kat dunia sebenar, dialah yang ketua buat kelakauu, dielah raje lawak. Ohoii!:D tapi, bile mesej ataw dekat fesbuk, kau tanyelah dia seploh ribu patah pon, dia akan jawab sepatah. Kekadang tu bukan sepatah, satu huruf jekkk! Heii, tensen akulahh. Kau orang tak panik ke dengan orang macam ni? Haha.



p/s : aku tak hipokrit. Tu cume respons secare otometik terhadap kawan-kawan yang berbeza jarak kerapatan. Teheee:D peace!


p/s 2: tapi dekat blog dan fesbuk, tu memang perangai sebenar T__T




Sekian;)


18 comments:

Frodo Baggins said...

hahahhahahaa ... x sama ke?
wa luar dalam ... sama jer ..


p/s: bg jwpan sepatah2 tu mgkin dia tgh wat lawak gak kot! hahaha

Iman said...

geee. kebetulan ke ape ni ? i ada kawan, nama manja dia MAN jugak and tua dua tahun dr i. kebetulan or orang yang sama ? HAHA

eQuRlz said...

hakhak..lawak la en3 bunbun ni..hehehe..sama la macam eqa jugak..org xknal akan ckp eqa ni pendiam..tp dorg xtau eqa ni sebenarnye camne :)

Kim said...

ha ha asik gelak je baca entry ni. oh ya! memang! kalaw org yg kita 'suka dengar suara' kol, mmg pasti aku tersenyum gembira. :D

soffya cik bulan said...

pengantin lagi satu ni lgi kiut ah...he

soffya cik bulan said...

eh slp kotak komen plk..he..malu2 (jgn accpeted eh.hoho)


cik bunbun,
pedulikan kata2 org...jadi sj spt yg kamu mahu...yg akmu suka ok...:)

norain ishak said...

hahah!aku pun macam tuh..ade sekali tu waktu tu tengah camp..and then ada latihan dlm kumpulan lah..so,kena bagi first impression terhadap org yg kita kenal tu..ada ke mereka kata aku ni LEMAH LEMBUT..!!hahahh..sangat berbeda do....

encik tikus said...

Aku bagi lagi satu contoh ohkayy. Ade lagi sorang budak ni yang aku kenal. Kat dunia sebenar, dialah yang ketua buat kelakauu, dielah raje lawak. Ohoii!:D tapi, bile mesej ataw dekat fesbuk, kau tanyelah dia seploh ribu patah pon, dia akan jawab sepatah. Kekadang tu bukan sepatah, satu huruf jekkk! Heii, tensen akulahh. Kau orang tak panik ke dengan orang macam ni? Haha.

aku rase org diatas yg kau ckpkan nih maybe syed mohsen kott.haha
pasal aku ym dgn dye,ty sepatah jawab sepatah! haha,jujor dari aku :D

NuR said...

hahah..tak sempat kenal ko lame2..3 taun jer kenal ko en..:))
selame 3 taun kenal ko tu, ciri2 dier camni :
1. Pemalu~ tp bile dah bese, tukar jadik antonimnyer..hahah:D
2. Baik aty~ memang ko baik ngan sume org..kn?kn?
3. Bijak a.k.a genius~ susah nak celen ko kat skola dulu...hehh

tu sahaje...nak lebey2 kene blanje aku es kacang dulu..wakakaka..:P

cik bunbun said...

frodo baggins : bak kate kakak kepada makhluk yg diceritakan itu, dy memang skema bile menaip mesej. hak hak hakk :DD

cik bunbun said...

iman : huwaaaaaaaa :'( tidakkkkk!!

cik bunbun said...

encik tikus : haha. cen tu pon bowleh jugakk. tapi org yg aku maksudkan tu owg laen ;P

cik bunbun said...

nur ; hahahahaha:D aku bagik kauu pizza hut. tolong cerita lagi seribuuuuu. wakakakaka:DD

embun d tengah malam said...

bagus la begitu k

♥ shiMawar ♥ said...

haha..biasa le tu.. :) bila medium utk berkomunikasi tu brbeza, so cara kita brkomunikasi pn akn jadi brbeza..

sis pn selalu kena gak..tp dieorg ckp sis sombong n garang..

ceh..padahal sis punya le baik hati n manis muka..hahahaha..ayat perasaan! :p

ape pn, lantak le org nk cakap ape..mereka kena kenal kita dulu, baru boleh buat penilaian..kn..?

cufa said...

hehehe..ase nye rmai org mcm ni..rmai yg hipokrit..bkn hipokrit sbnr nye..cpt brubah je..hihii :P

ツhʋƨиα ツ said...

haha setuju lorh !
mmg banyakk pom contoh cggini :)
eh husna nak dekat sama jugak kot wakakaka

F U N F A B U L O S I T Y said...

macam2 lah tuu..huhu
miss ur entry too
btw,
cik bunbun tetap CIKBUNBUN..UOLS aderr?takder kan?hahak ;D