Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, March 10, 2010

Tiga jejaka di hati bunbun. Kalau ada lagi sorang, cukuplah kuota. Ingat lelaki je pandai maen kayu tiga? Sekian ;)


Stetmen tak buleh belah macam gataii jek nak kawen tigo kahkahkahh :D bulehla aii dok mereng sakan layan lagu ahmad dhani madu tiga lepas ni. Kekekekeke :D tak sedauu diri yang dia tuh pompuan. Ohhhhh.


Perangai zirafah betol. Hape kene mengena zirafah dengan gataii kawen tigo pon kau orang janganlah search dekat Wikipedia sampai tahon depan pon tak akan ketemulah sonang ceritoo. Ohoii! ;)


Pendahuluan memang selalunya takdak markah langsung pasaii satu isi pon habuk tarak. Ahahhh. Paham? Bagus. :D

Secara ringkasnya,


“AKU ANOZ” ehehhh. Ini tagline anoz. Tercurik sekejap. Mihahahahaha.:P


jadi entry kali ini adalah berkisarkan kisah tiga jejaka yang menambat hati cik bunbun melalui belog mereka. Ohooo- hoiii! Eksaited pulak. Mihahahahahahaha. :P


JEJAKA PERTAMA

Sukew belog dia ahaks ahaks. ;) Memperkenalkannn…


ANOZ

Stetus: belum siasat sebab nanti kalau aii siasat, aii akan heart broken ahaks ahakss. Takdak ribut takdak banjiakk tetiba nak heart broken. Hapa jadahhh. Senang cerita, nak taw stetus dia tanye sendirik dekat dia lepas tu, lalalalalalalala. Taknak dengaaaar! :P



Kenapa aku suka baca belog dia:


1 - Layout dia memang simple. Cara penulisan juga sempoi mengikut jiwa pembaca yang selalu nak perahsan muda macam aii. Memang aii muda ponn wakakaka :D Buntang mate nak membaca belog dia. Eheiii, kejap. Buntang tuh ape? Aii ni ade problem kosakata. Pahamm? Bagus ;) kalau nak bagi kau orang paham, nak baca belog dia memang tak poning pale otak ni ;)


2 – cerita dia selalunya ada unsur kelakauu dan kelucuan melampau yang memang sesuai untuk semua peringkat umur. Sonang cerito, kalau ekau ada masalah, ekau baco jo entry dio. Kejap laie, ekau sembohh dek ekau ketawo mengilai. Muahahahaha *gelak syaitonirrajim ni belog anoz. Ahaks :P


3- entry ANOZ ni jugak memang ade unsur-unsur dakwah yang diselitkan dengan kelucuan melampau. Kiranya, kalau amek kelas tazkirah anoz ni tak akan tidur tersengguk-sengguk macam masa kau orang dengar ceramah paksa-rela. Ohoiii :D sesuai untuk kita-kita yang selalu terleka. Tak percaya? Rujuk sini. One of my feberet post :)





Gambau curi kat fesbukk. Ahahaha :D penjenayah siber betol haku ni. Ahakss ;) nice gambau ni. Twinkle twinkle little starr. Lalalalala :P



TRIVIA :


1 - ANOZ ni baru je menceburi bidang belog-geng (blogging) neh adelahh jugakk dalam sebuhhlann kot. Suke hati jek aku tibaii. Tapi follower dia buhlehh tahan. Jeles jeles. Auuu :D


2 – dia juga sudah pon membina empayar pembacanya sendirikk. Dari pemerhatian aku, kebanyakan yang suke komen entry dia merupakan kawan-kawan dia. Ahahh. Dan aku jugak kalau tak komen rasa tak senang duduk. Harap maklommm! Yaw! :D


3 – malulahh nak cakap, tapi aii nak cakap jugak wat muka tak tahu malu padahal memang semua orang tawu aku pemalu. Ehemmm.. Dia.. emmmm.. COMEL. Ahahahaha! Sirus comel walaupun nampak cam bengis. Tulung bawak cik bunbun melancong obersea ye anoz. Dekat U je ponn bulehh. Wakakakaka :D


Belog : LA DOLCE VITA

*Translate sikit anoz ;) tak pammmm. Ngeee :D




------------------------------------------



JEJAKA KEDUA

Femes kot dia nih ;)


DEX FAB

Stetus : yang ni memang aku tak pernah siasat dan tak tawu nak siasat dekat mane. Hoh. Secretive mungkin si dex ni? ;) mysteriouuuusss :P



Kenapa aku suka baca belog dia:


1 – layout, paling simple antara ketiga-tiga jejaka ini tapi aku suka jugakk. Black and simple. Senang di baca jugak.


2 – entry dia selalunya pendek-pendek je, tapi akan ada sesuatu input yang aku tak pernah tawu. Ahakss. Paham-paham jerlahh aku ni kurang pengetahuan am. Entry pendek tapi bermakna. Hoh, berbeza dengan entry aku yang seratus ribu bunjut perkataan tapi isiknye adelah dalam seribu jek. Ngahahaha :D


3- aku tertarik nak baca belog dia sebab dia unik! Sambung kat trivialahh. Uhukk ;)


Ni paleng tak buleh belah sebab aku curik dekat sidebar. Tadek tempat laen nak cilok ngong betol ahahh. :D sebab penat aku ulang alik dalam blog dia. Dekat sidebar je kot ada gambau dia.


TRIVIA:


1 - Seorang yang friendly dan suka menghargai owrang laen. Senang cerita, mudah terharu. Ohhh, suwett perangai dia ni ;) rujuk sini dan sini dan sini. Banyak nak rujuk tuh. Lalalala :P


2 - seorang yang rajin mengklik nuff orang laen. Konsepnye lebih kurang macam, kite kaya sama-sama. Ehh, suke hati aku jekk. Mihahahahaha :D ampunn DEX. Ahaks :P. rujuk sini pulak.



3 - unik. One word to describe him. Mungkin sebab aku tak pernah jumpa orang macam ni. Dia ada pendirian dia sendiri pada fehsyen-fehsyen kegemaran dia. Dan taste dia jugak buhlehh tahann. Mungkin kalau bawak dia pegi shopping buhlehh tulung bagi pendapat. Ohoii :D. Rujuk sini, sini, lepas tuh sini. Hoh! Dah macam buku rujukan belog aku ni kalah SASBADI. Wakakaka :D


belog: FUNFABULOUSITY

first time bace belog dia ingatkan belog gurl. Rupenye lelaki ;) kagumlahh :D serius ramai orang suka belog dia.



------------------------------------------



JEJAKA KETIGA

Seseorang yang mungkin tidak asing dalam dunia blogging nehh.


AUS

Stetus : sudah berpunya kot. Teringatkan entry dia yang berjiwang sakan. Entry yang dihasilkan untuk cik aweknya mungkin. Apa kaitan dia dengan Cik EnY, bulehlah interbiu sendirikk. Hihahaha. :D. karang haku tulis bebuhkan jadik fitnah lah pulokk. Dosa yok puan-puann! ;) aii buhkan MELODI nak maen terjoh terjoh. Yaw!


Kenapa aku suka baca belog dia:


1 – dari segi layout memang ada improvement. Teringat pada satu masa dulu yang belog dia takde header. Hakhakk:D buleh pulak bantai nama belog dia “MEMANG TAKDE HEADER” Padahal nama belog sebenar AUS MELANKOLIK. Cett, nama punyela romantikk ;) layout, okeh! Thumbs up! :)


2 – menariknya dari segi penulisan memang ada sedikit kelainan. Teringat lagik entry dia yang pertama sekali aku baca. Klik sini. Aku terus tak segan tak malu follow belog dia. Ohoii. Terpikat pada pandang pertama bak kate opah-opah.ngee :D


3 – entry dia selalu buat aku tertipu padahal sebenarnya aku nih yang lurus bendul kunun-kunun macam innesen sungguhlahh. Ahahaha. Realitinya, cik bunbun lurus bendolll! Ohoii! :D teringat entry pasal MORTAR yang kunun-kunun buleh masak kari padahal memang dia dah cakap awal-awal kat atas tuh semuanya senjata! Hoh! Rujuk sini.


Gambauu curik kat entry aus pulakk. Mihahahaha. Memane tah curikk ;)


TRIVIA :

1- seorang yang rajin menjoinkan diri dalam gathering dengan blogger laen seperti yang dianjurkan oleh melromeo. Maen paintball dengan cik eny. Oppss. Kantoi! :D


2 - dia pakai domain sendirik sekarang ni ;) maju-maju. Jakun kejap tengok orang pakai domain sendirik. Ataw dalam bahasa orang aslinya, BATAK. Paham?? Bagus ;)


3 – pada mulanya nampak seperti lelaki yang penuh dengan idea menarik dan lucu. Tapi lama kelamaan muncullah sifatnya yang satu itu… Haku pikir dia nih mamat kental macam badang sekalik dush, auuu! Jiwang jugaklahh hoh. Ngahahaha :D



Belog : AUS MELANKOLIK

Ade domain sendirik bestlah tu hahhh? *sesaje carik gaduh wakakakakaka :D







kepade ketiga-tiga jejaka di atas, sila terharu sebab cik bunbun nak mintak belanja Kenny rogessss bersama subwayyy dengan baskin robinhood dan juge haagen dazzzzz! :D nok yang mahal-mahal jek. Ahahahaha :D paling murah ponn mesti ada BIG APPLE!~ yaw! Cendol tak maen ekk! :P




p/s: sape yang suka baca belog mereka juga?? Sila angkat tangan bersama dengan jari dan kukunya sekalik! Wuhuuu!

p/s2: sori kalau tertibai trivia dan ter mencurik gambauuu. Lalalalala :P *muke tak bersalah sebab memang tak bersalah sungguh innesenn gituw ahaks ahakss :P

p/s3: merindui entry asyraf yusof yang menghilang kerana kesibukan. Kalau tak mesti dah cukup kuota. See, gataii kan? Wakakaka :D





sekian ;)


PENGUMUMAN TAK PENTING PONNNN

entry ni memang takde kene mengena dengan kecuakan mengambil result. ESOK.

16 comments:

koru said...

esok ke???adeh...

cik bunbun said...

@ koru: hahaha. esok esok kut. lepas tido, jadilah esokk. ngee :D

zack zukhairi said...

kisah saya takde ke, cik bunbun?

cik bunbun said...

@ zackzukhairi: kamu tu sudah femessss. hahaha. ohhoo. zack jeles ghupenye. ekekeke :P

aNoZ said...

bunbun!!!! hahaha.. klaka la bila baca. macam ape aje bunbun ni. hehe... sy x comel pun lah.. ee.. malu aii~!! (trademark bunbun) hehe... saya nak angkat tangan!!!

Papa meow said...

Mmmg bst r Cik Bunbun ske promot org hahahar

Dh bce blog anoz, simple tp menarik, ada isinya, plus bersahaja.

Dex Fab simple juga ada lawak2 sket.

Aus lain sket,lawak kreatif, ayat2 dia sedap dibaca.

Semuanya best terutama Cik Bunbun yg rajin sgt menerjah blog org :D

cik bunbun said...

@anoz : cumella. hahaha. kte dating jom. wakakakaka :P


@papa meow : ahaha. hobi,hobi.. betol ke bes ;)

Aus MeLankoLik said...

ahh bunbun..
tidak..
kau membuatkan aku tersenyum dan jatuh cinte.
kekeke..
maksih bunbun manisku..
hehehe..

cik bunbun said...

@aus : tapi knp kau trpakse memilih antara aku dan eny??? hahakkk :P

syahira ariff said...

hak hak hak
tiga jejaka sudah terpikat sama cik bunbun~
wooshh woosshh mau buat entri macam tue gaklaa
nk usha zack zukhairi ngan melromeo la plak
nehehehhehehehe
[trend anak dara mengusha lelaki]

*gud luck esok,wah wah wah sungguh x leh tido malam nie!

cik bunbun said...

@syahira : hahaha. ushalah mereka sampai terkeluor bijik mate. tak shangke hobi kite shamee. hahahaha

uhhh, makan ubat tido utk tido.lalalala :P

Aus MeLankoLik said...

sbb tibe2 aku rase cm glamer gile..
dikejar dua gadis2..
hahahak..
sudah gila..
haha.

F U N F A B U L O S I T Y said...

omg omg omg sepuloh kali
memang terharuu giler babas kot
cik bunbun telah membuat dex cair bak ice-ceram cornetto cinta tuu-haha
thanks hundred-tausen-million-trillion cik bubun
dex harapkan cik bunbun dapat result yang best!

just call me uncle said...

uncle takde kat sini oh sedihnyer hahaha

cik bunbun said...

aus : sape yg kjar ko? hahahahaha. :P aku ke? lalalala

cik bunbun said...

dex : ahaha. cairkah? bagus. spt yg dijangke. mihahahaha:D

uncle : ahh,jgnlah sedih. meh cini banje cotelat mehh.