Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, March 28, 2010

lelaki memang pandang rupa je ke? Perempuan, jom sokong cik bunbun kite buat geng.Lelaki, jom kite gaduh *sambil angkat parang kontot

Ape kessss nak gaduh-gaduh tak satu malaysia langsung ahaks ahakss :P.

Cube tengok gambau kat bawah ni. Sebagai perempuan aku rase tercabar. Miahahahaha :D


Gambauu jumpe kat mane tahh. Tak ingat.


Kalau perempuan menilai lelaki :

Kepandaian : 20 mata
Kelucuan: 25 mata
Kewangan : 45 mata
Rupa : 0 mata

20 + 25 +45 + 0 = 90 lulus!


Kalau lelaki menilai perempuan

Kepandaian: 50 mata
Kelucuan : 30 mata
Rupa : 0 mata

(0) x (50 + 30) = 0??!! What the??!!!


Eheii. Aku rase betul jugak kenyataan ni sebab kalau tak dah berabad dah peminat aku berbaris. Aku pandai whaatt. Ahakhakk :D perahsannn. Lalala:P


----------------------------------


Kalau lelaki tak kaya, tak hensem,tapi hati baik… ade je orang suka.

Kalau lelaki kelakauuu lepas tu pandai. Tak kaye ponn. Ade jugak orang suke

Kalau lelaki kaya tapi tak hensem. Ramai jek yang suka.

Kalau lelaki hensem lepas tu kaya, kelakar pulakk. Yang ni aku ponnn suke! Miahahaha. Yang penting kaya. Lalalalala:P


Oke, aku tipu jekk. Kaya bukan prioriti. Lalalalala. Nak mengaku malu-malu. Ohoii:D


----------------------------------


Tapi kan, kalau perempuan tak cantek, sikit pon orang tak pandang. Double stended betol. Uhuhuuu. Sensitipla bab double stended ni sebab memang aku selalu kene. Aku tawula aku tak chantekk kan. Huh.


So, apa pendapat kau orang? Sokong atau bangkang? Kite buat debat jom. Perempuan pihak pencadang. Lelaki pihak pembangkang. Ahahahaha. tak tawulah kalau lelaki ponn setuju dengan kenyataan ni kan? Ape keshhh? Ahakss:P



p/s: entry pendek untuk hari ni sebab nak suruh kau orang berfikir



sekian;)

29 comments:

NuR said...

saye:
tak pandai+tak kaye+tak cantek = memeng tade orang nak la....huhu:(

nak join cik bunbun lah....

iLhAm_bEcKs said...

sy xmmilih sume..
sy pndang hati...
;p

embun d tengah malam said...

tak berani nak komen aper2..takut makan diri..hehehhe

cik bunbun said...

nur : haha, perempuan yg baik utk lelaki yg baik. mesti ade sumone utk ko;)


ilham becks : ohohh! bagus! ;)


embun : ade buatla ni? hahahahaha

amie said...

hoi hoi hoiiiiii..
hahhahha!!!
ape ni ape nih..
saye tak tgk rupe pong?
tade pon pompuan tak santek lam dunie nih..
dak gedik pon bukan santek..
manes ade..
gagagaa

ok siyess,,
kite jumpe di blog saye..
berdebat!!!
zasssss

naz said...

hahaha nice entry. pokok pangkal setiap orang ada pengangan sendiri :)

~ Ann ~ said...

sokong!!!!

Rupa dulu, lain belakang kira.. apadah!!

NichKhun said...

kalau macam tu.. patot la saya masih single ag skang.. upnye rupa kurang ade.. waaaaaaaaaaaaa

cik bunbun said...

amie : sgt marah yer? haha, oke jom debat. hahaha


naz : nice entry? tengs. haha

cik bunbun said...

~ ann ~ : yehh, ade penyokong. hahahaha.


nichkun : err, ade je rupe. heee:D

♥ shiMawar ♥ said...

erm..sume perkara ni subjektif..tp biasa le fitrah manusia..suka yg elok rupanye..tak kira lelaki ataupun pempuan..

seperti mna lelaki tak brapa pandang pempuan tak cantik, camtu gak pempuan tak brapa nk ushar lelaki yg tak ensem..fair! haha.. :p

miloicekaw1119 said...

betul ke kira2 tu??

cik bunbun said...

shimawar : hee, fair ye akak? erm, kecantikan pon subjektif jugak kan. haha


cik paro : darisegi teori, xtaw sbb gamba tu jumpe kat mane tah.
dri seg nombor, klo ade cik bunbun sla kire sorila. haha. lme tak mgire T__T. haha

masturah said...

sokong! hehe

tapi xkan la rupa = 0?
camne nak dok atas pelamin ni? xD

encik tikus said...

haha
bagi aku memang fitrah manusia suke pade kecantikan kan?
ok sekiann :D

cik bunbun said...

masturah : xtwla wujud ke tak perempuan camt. haha. kecantikan kan subjektif T__T


encik tikus : hah, kau lah tuuuuu! hahakk. ni aku nak marh ni :D

Arra JaSmY said...

hahaha..akak pown tak pastilah dekk.chantek nih subjektif.stengah org pandang rasa cute lah..stengah pulak pandang,eleh..biase jew.

Lain mata yg melihat lain definisinya.Yang penting hati.

Tarikan utama utk kita jatuh hati selalunya rupa paras tapi utk mgekalkan tarikan tuh adelah hati.sebab lepas dah knal,muka blakang kira.hati yang org akan nilai.:)

tak gitu budak kechik.ahaks.

cik bunbun said...

arra jasmy : haha. yela akak;)
err.. suke panggel bunbun budak kecik. T__T hahaha

ツhʋƨиα ツ said...

ahaha ape kesh ??! rupa 0 ? aiyooo maa ! gashh gashh *marah nie

hishh sensitip tauu bab rupa ni haaa, heiii ! lalala * :P

jommmm sokonggggggggg ! gahhh amek :P

cik bunbun said...

husna :hahaha. gaahhh! ade penyokong!XD

ahmad said...

hehehe....

Cik NeyNa said...

SOKONG!!!!!!!!!!!

Aus MeLankoLik said...

Hahahaak ,
aku suka yg seksi ,
cane tu bunbun ??
ade ubat x ??
hahahak

nashue said...

hahaaa...you're right!!!

zida said...

YANG PASTI my mr.right itu mestilah pandai,beragama dan tough.
hahahah

akey87 said...

tak bulih2...tak sume camtuh..

nanad said...

saye suka laki laki kaya !
tapi laki laki kaya tak suka saye T_T
ghargharghar...entry yang besh ;D

reenapple said...

oh... saya sokong bahagian perempuan... dan lelaki tak semuanya sebegitu... hahah

Anonymous said...

mengapa tidak:)