Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, March 21, 2010

Khabar dari kampung. Cerita kulaan. penyak takurihing takurihing?? *Entry kedua untuk malam ini*


Subang – 21 mac 2010. Didapati seorang gadis telah pulang ke kampung dan berikut merupakan ulasan berita selanjutnya.



PERKARA 1


Semua ohrang nak kate aku dah kurus. Wakaka. “ish betol ke? Janganlah tipu.:P” dialog dalam hati jek. Ahaha. Pakcik aku asek dok ulang-ulang jekk. Hidung kembang berjilid-jilid miahaha:D


Lepastu semua ohrang dop promote aku makan jus mate5 bagi kurus lagi. Wakakaka. Memahcam lagila, jamulahh, itulahh inilahhh. Miahaha. Nak tergelak akulahh. Oke, memang da gelak da tadi.


Halahh. Lepas ni bile aku balek lagi mesti cakap aku gemok balek. Wuwuwu. Sebab bile dah kene puji mulelahh balas dendam nok makan puas puas. Lalala:P

Pose berkhasiat dari orang perahsan kurus. Apesal berkhasiat sangat? wakaka:D sila tiru aksi ini di rumah ohhkayy! Lalalala:P



PERKARA 2


Kaching! *bunyik duit masok. Gagagagaga:D ($____$) mata duitan. Duit kebun kelape sawit nyahahaha. Adelah dalam tetttt jugakkk. Kekeke. Tak buleh bagitawu nanti kau orang tak sukew. Aku nak balas dendam shopping abesan. Lalalala:P



PERKARA 3


Tuceng kat kampung dah beranakk. Caitt. Ini berita jugakkann?? Anak dia dua orang. Ade sorang tuh kaler taik cicak. Dahla aku sukew tuceng kaler taik cicak ni. Sebab aku dah buhsann tuceng aku menjak semenjak dua menjak tiga menjak ni asek tabby jekkk. Sile search tabby di Wikipedia oke!;)



Sorilahh. Gambau tak romantik yang beler nak mampos ni jek yang ade. Pasal mami tuceng neh, bile aku datang dekat jek, dia kasik warning. Hahaha. Lagi dia marah, lagik aku jeling wakakaka:D tapi buleh nampak kan taik cicak aku yang cumel tu. Ahakss. Goli eden hah sejak bile taik cicak cumel wakakaka:D


*cube teka apa yang mami tuceng tuh tengah buat;)



PERKARA 4


Malam tu, nenek aku wat kenduri. Kenduri kesyukuran. Katenye untuk aku. Sempena result SPM aku tu lahh kot. Tapi aku ponn tak pasti betol ke tidakk kann. Tak mawulahh aii perahsan sengsorang. Lalalala:P


yang paleng bestnye, aku tido sebelum kenduri tuh bermule dan terjage bila semua tetamu dah balek. Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttt. Rase nak ketok kepale sendiri gagagaga:D bila aku bangun pagi esoknye, aku rase asek nak panggel diri sendiri BO***. Ahakss:P


Gambau kenduri takdepp. Kan aku da kate aku tido tadi. Miahaha. Gamba fehmeli aku makan lauk kenduri adelahhh. Lalala:P buleh nampak tak gulai ayam dengan kari ikan tongkol dalam tu? Sedap wa cakap luuuu wakaka:D sila jangan sehgan silu bayangkan kesedapannye oke. Gagaga.



PERKARA 5


penat dop melayan pakwe aku dua orang ni.


Sepupu aku jek ponn. Buasnye mengalahkan aku mase kecik-kecik dulu. Gagaga:P yang belakang tu name dia aimar. Adek dia name adif. Dulu adif belom buas lagi. Tapi kali ni aku tengok, kemainnn lagi budak ni tak padan kocik haihhhh.


Tapi aku nak kawen dengan diorang miahaha. Nok tunggu diorang besauuu barulahh aii buleh make move nak mengorat ahakss ahakss :P. Diorang ni sukew giler tangkap gambauu ceh abes penuh laptop aku dengan gambau diorang jekk.


Baek kau orang mengaku, hencemm kan budak dua heko ni? :P



PERKARA 6


Tak merasa nak pergi reunion, aku dop balas dendam pegi bermain sakan kat bukit merah. Gagagaga :D. yang paling penting, sehengget pon duit aku tak keluar. Tiket, souvenir, makan ponnn ditanggung beres. Ekekeke:D syokla dapat sume free kannnn. Hakhakk.



Gambauu malas nak upload nanti entry aku jadik berduyun. Apekahh berduyun? Agaga:D gambau tiket ni jekk aku upload. Aku macam batak sekejap bila tiket dia buleh lekat-lekat jadik gelang ahakss. Ohrang tak pernah pegilahh katekannnnn, ohoii! :D


Semua benda kat situ kitorang bantai. Naek bot pegi pulau orang utan, tengok animal show yang ade abang encem dekat ekopark, naek kerusi gantung pon batak gagaga. Termasukla pegi mandi dekat waterpark. Tapi aku tak mandi ponn. Zaman-zaman aku pakai bikini swimmingsuit da berlaluuuu. :P


*sempat usha belog kejap dekat cc buket merahh. Ekeke:P



PERKARA 7


Nenek aku ikut balek rumahhh. Aaaaaaaaahhhh. Hahahaha. Cetta poodahhh innadeiii bunbunnn. Kau orang faham tak ape aku cakap ni? Kalau tak faham tak payah fahammmmm. Lepas tu baru tadi pegi hantar atuk nenek aku pergi rumah pakteh dekat rawang. Oke, bukan dekat rumahla… dekat restoran sebenarnye. Ekeke:P




Gambauu pakteh aku yang encemm takdepp. Gambau chicken chop sama itu wedges dengan sos black pepper yang aku makan free tadik adew. Lalalala:P sedapnye wehhhh! Aumm! :D




karam bunbun walia melaporkan untuk belog cik bunbun.



*kulaan = saudara
*penyak (spoken. Aku tak tawu ejaan sebenar) = apenye
*takurihing = senyum :)




sekian berita terkini jam doblas tengahmalam;)

13 comments:

syahira ariff said...

wah
msti result spm cik bunbun gempak nie
sampai wat majlis kesyukuran
hee~
cik bunbun dpt braper?

cik bunbun said...

shahira ariff : haha. biase2 sajerk. lalalala:P

encik tikus said...

sedih giler bile aku dga "aku tertido sebelum majlis tuh bermule dan aku terbangon bile semua tetamu da balek" apekah??
KESIAN GILER WEHH,hahak :P

embun d tengah malam said...

comel budak tu

ferdaus said...

laen kali bgn la pagi esoknya..alang2 celup pekasam biar smpai telinge..haha..

cik bunbun said...

encik tikus : a'a. tak layan tetamu ponn. wakakaka

cik bunbun said...

embun d tengah malam : tgokla sape yg upload gamba tu. ekekeke:P

cik bunbun said...

ferdaus : ahahh. mase trbagun malam tu pom macam sdar tak sdar jek. gagaga :D

zida said...

panjang gile lah stori kau.
hahha
nak ngorat budak kecik 2 orang kaler oren tu leh??
^_____^

Aus MeLankoLik said...

Terima kasih bunbun walia ,
Aus walia menerima laporan anda .
hahahahak .
cukup lengkap ,
kita kembali ke sri pentas utame .
hahahak .


cait , lame dah aku tak g bkt merah . hahahak . Jeles ouh !

cik bunbun said...

zida :haipp. bunbun suda cop! ekeke:P

cik bunbun said...

aus : ye ko mmmg patut jeles aus. hahakkk. aku walia ko puspawati ramaloo lahh. hahaha

F U N F A B U L O S I T Y said...

huiii-ciap ade 7 chapter tuu-
kalo dah sampai 7 perkara tu, mmg takleh cari makan lah wartawan2 kat luar tuu-sungguh banyak sekali ya chapter2 tersebut.
hal ini telah menandakan cik bunbun menggunakan masa yg terluang begitu berharga sekali(boleh ke statement camtuu?)tetttt(mase dah abes) haha ;D