Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, March 26, 2010

Hey hey, earth hour has arrived! Weh weh jam bumi telah tiba! *hebat kannn cik bunbun translate. Gagaga:D

Sebagai pencinta alam yang tak berape nak menjadi ni, wajiblah aii merase tertarik menarik penarikan tarik-tarik, aku memang da bomb untuk membuat entry mengenai earth hour ni kannn. Gagaga:D


Sebelum tu, aku nak amek kesempatan untuk bertengs tengs kepada KAK ZIHA yang telah pon berkenan memberi bunbun hadiah ini. Apekah bertengs tengs?? Hahahakk:P


*gamba curik jew;)


Aku sungguh tak sangke sebab dari kecik aku memang tak pernah dapat cabutan bertuah. So aku rase aku memang tak bertuah. Hakdehhh. KECUALI HARI NI LAH KANNN. :P


----------------------------------




Klik sini untuk merasa kemeriahannye. Weeeee!~ ;)


Just jangan lupe, TUTUP LAMPU kau orang selama satu jam bermula pukul 8.30 malam, malam esok ohkeyy! Siape tak tutup aku tujah dengan M16 gagaga:D




Cakap dekat kau orang punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan punye kawan, cik bunbun pesan suh tutup lampu. Berape banyak daaaaaa T__T


Ohh, aku sangat eksaited tawu! Bile search kat gugel, mencanak keluar websait pasal earth hour ni. Sungguh meriah wa cakap lu. Aku bukan hape nak eksaited semacam ni. Cume pasal tahun lepas tak dapat turut serta. Wuwuwuwuuu.


Hmm, tahun lepas, mase earth hour ni, aku dan kengkawan aku ade yang terlibat dalam Program Gemilang Skor A anjuran kerajaan negeri selangor ni. Halah, kire macam tuisyen free gitu. Macam mane nak tutup lampunye, dah orang syok-syok tengah ade kelas addmath malam tuhh. Hakdehh.


So, tahun ni, aku nak bergelap sakan. Ape yang bestnye ponn aku tak tawulahh hehh!

Hah! Meh sini aku nak kongsi care yang best untuk kau orang habiskan mase selama satu jam yang gelap gulite itu. Miahahaha:D *gelak eksaited.



SATU

Dop Bersolat Sunat Dalam Gelap Sambil Berzikir


Kalau nak bace Quran memang tak logikla kann. Karang kau orang bace tunggang langgang hurup alip maen cak cak kejap ade kejap takde, silap haribulan buleh rabun macam aii oke! Kehkehhh.


So, pilihan yang tepat tentulah solat sunat. Solat hajat kew, solat taubat ke, solat istikharah tengok sape bakal suami ke. Gagaga:D dop dalam gelap-gelap ni, dia punye efek rase kehambaan memang melampau-lampau. So, jangan risau, kalau kau orang nangis sob sob pon takde yang nampak sebab gelap gulita.




DUA

Tengok Tv Cerita Romentik Romentik Gaban. Jangan Tengok Cerita Hantu Pulokk


Hey hey, sape kate elok tengok cerita hantu mase gelap-gelap. Memang tak elok. Sebab ape? Kau orang nak tawu? Sebab aku tak suke tengok cerita hantu gelap-gelap. So, kau orang pon jangan buat. *sebab yang memang tak logik ahaks ahakss :P


Tengok cerite romantik tak ape. Hehhh, sooo romentik bertambah romentik gagaga:D. kalau aii dah kawen dah lame aii gude husband aii tengok cerita romentik sesame hahahakkk. Malangnye, aii belum kawen. Takpelah, mungkin tahun depan lalalala:P


err idea ni sesuai untuk pasangan telah berkahwen je kot. Gagaga:D



TIGA

Tak Payah Duduk Rumah. Pegila Mane-Mane Yang Best.



Hah, sape hantu wayang tu, silelah pergi tengok wayang. Same jugak efeknye. Efek gelap dalam panggung wayang. Ehh, aku tak tawulah kalau shopping kompleks pon tutup lampu jugak sempena earth hour ni. Guguguuu.


Alternatif laen pulak, kau orang buleh la pergi tengok kelip-kelip kat kg. kuantan. Kat mane tuh yer? Aku pon tak tawulahh hehh pasal aku ponn tak pernah pegi. Jimat pon jimat. Tak payah bukak lampu, tapi ade cahayeee. Weee~


Hey heyy! Tapi jangan pergi dating dalam gelap-gelap. Kot yer pon nak kawen free pon hagak-hagak lah yer! Hahaha. Aku ade terfikir jugak nak buat:P


Jangan buat ye adek-adek, abang-abang, kakak-kakak… kehkehhh



EMPAT

Tido Je. Habes Cerita.


Gelap jugak. Same jek. Hahahahahahahaha. Apesal aku gelak? Panik aku lahh.



p/s: ade sesiapa ade idea laen? Meh kongsi mehh ;)

p/s 2: hari ni aku pening kepale. Wuhuuuu. Soooo, sakit!



Sekian;)

14 comments:

::fadxieza:: said...

owh,sok ye..
orait2..

naz said...

haha i tak sokong earth hour

embun d tengah malam said...

bek i kuar g main congkak dengan kawan..hehehhe

encik tikus said...

ahaha
aku rase baik aku tido
lagi bagos
haha XD

amie said...

saye dan budak rumah akan join..
:)

Aus MeLankoLik said...

hahahak , ideal x boleh bla la bunbun
aku ingat nk pergi berkayak ke macam best plak .

NuR said...

ok lah cik bunbun sayank...konpem aku matikan lampu umah ak..tapi tak jamin tuk lampu to-e-let kerana lampu e2 amat diperlukn..hehehe;)

cik bunbun said...

fadxieza : ohh, ade geng. hoyeh!

cik bunbun said...

naz : eh u ni geng tnb ke? ahakssss:P

cik bunbun said...

embun : maen congkak? err nampak lubangnye ehh? harharr

cik bunbun said...

encik tikus : aku taw tu mmng hobi ko T__T
hahahahahahaha

cik bunbun said...

amie : waahhh. gud2. :D

cik bunbun said...

aus : berkayak? err, smbil tgok kelip2 mungkin? haha. nak jugak idea aku yg tak buleh bakai tu T__T

F U N F A B U L O S I T Y said...

kalo nak support earth hour atau jam bumi ni betol2..
bagi dex-semua bende kene turn off/shut down.tak kira la ape bende sekali pun.utiliti,pegangkutan dan sebagai2nya.itu baru betol2 nak selamat bumi.baru leh jadik macam alam cam kt movie avatar tuu.boleh ke?(avatar kekdahnyew?)haha ;D