Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, March 8, 2010

entry paling istimewa kot yang pernah aku buat. istimewa untuk readers. hoh! istimewa ke?? lalalala :P

Hari ini bukannya cik bunbun takde idea nak update. Idea berlambak-lambak sampai tak tawu nak pilih yang mana satu.



MUD TIADA


Sebenarnya sejak semalam lagi memang tak ada mud. Ataw bahasa sopannya, AKU MALAS. Mihahahaha. Erkkk. Malas nak blogwalking, malas nak nuffwalking, malas nak membaca posting, malas nak meninggalkan jejak dan malas jugak nak bukak belog sendirik. Ahaha.


Kalau bulehla kan, cik bunbun nak sangat gantung kaki sendiri dekat siling. Uhh. Sebab otak ni dah mengong rasenye. Pernah tak rasa macam nak cabut kepala sendiri lepastu simpan dalam peti ais? Ahakss. Sangat tak releven ohkayyy!! Tapi tula yang aku rasa nak buat sekarang. Betol ni ;)




PENYEBAB MUSABAB KESEBABAN


..SaTu..


Aku ni doploh pat jam dok pikiak pasal result SPM. Mulelahh dok pikiak nak sambung mane. Dok risau pasal JPA MARA segala bagai. Ahahhh. Perlu ke tak perlu risau ni??? Lagipon, nak amek result nanti kene pakai bahju sekolah. Mihahaha! Baju sekolahh. Yer, sape yang buat peraturan ni? Buhuuuu.


Aku takde masalah nak pakai baju sekolah tapi masalahnya nak mencari kain hijau baju putih tudung labuh berlencana dalam lemari tuhhh. Gedegangggg! Dush sekalik! MALAS. Sekian ;)


Gambar yang tepat untuk menggambarkan perasaan sekarang. Result oh result! Mengapa engkau result. Macam mana aku tak result, memang aku result. Sedap kan aii nyanyi? Ngahahahaha :D




..dUa..


Sebab yang kedua pulakmungkin sebab dah lama dok terperap kat rumah. Nak buat camne, takdak yang nak ajak aii dating. Gagagagaga :D dalam hati ni tersangatlahh teringin nak pergi merayau seharian berwindow shopping sambil mencuci mata melihat jejaka kacak :P tapi bila memikirkan yang result akan keluakk khamis minggu depan, terpaksa menangguhkan perancangann.


Uhhh!! Nak beg baru! Nak shopping sport shoes!!! Pompuan ni gila shopping ahaks ahaks :P




..TigA..


Kemudian, perasaan ini juga buleh dikaitkan dengan kemarahan aii yang meluap-luap dengan line tenet yang kunun-kunun laju tapi sebenarnya memang tak laju. Ohoiiii! Gila dah aku ni. Masa balik dari reunion dah lame dah aii siap draft untuk entry. Iman pun dah tulung laju-laju siapkan video XXX tuh. Ngahahaha.


Tapi ennn, en enn, uhhhh! Bila line dia ohkayy, aku punye tak ohkayy. Bila aku ohkayy, dia punye tak ohkayy. Kita memang takde jodoh kut iman :P hakhakk. Tensen akulahhh.

Nilah jadinya kalau suka mengutuk line tenet. Dush dush! :D



..eMpAt..


Sebab yang keempat adalah berkaitan masa yang terhad untuk unlain. Sila ambil perhatian semua. Celcom broadband kat rumah aku ni dikawal sepenuh masa uleh seekor budak gemok a.k.a gorilla gergasi. Sangat mencik ohkayy! Suka hati dia jek nak bagi bila dia nak, nak mintak bila dia nak.Hoh! Aku tawulah aku punye streamyx belom install kann. Tak baek buli aii cenggini. Wuwuwuwuwuwu.

Ahahahahahaha! Hencemm pakcik berok ni. ;) Inilah gambaran yang memang merupakan gambaran sebenar budak gemok tu ahaks ahaks :P


Masa bulan februari ataw senang cakap bulan dua aritu, memang aku sangat gigih unlain ni. Sampai dah solat subuh baru aku tido ahaks ahaks. Kiranya dah sebulan aku tak tido malam. Baru beberapa hari ni aku start tido malam balek. So, terpaksa korbankan masa nak unlain. Ada pahamm?? ;)



PENUTUP KEKESIMPULALAN


Sekarang masih MALAS ditambah dengan dup dap dup dap menunggu hari khamis. Jadi, beginilahhh (ayat skemas tak buleh belahh) cik bunbun akan menghilang sehinggalah seminggu selepas hari ambil result sebab aii tamau kau orang tanya result aii. Perahsann lagi. Macamlahh kau orang nak tawu kan? Ngihahahaha. :D



-----------------------------------------------


PENGUMUMAN



Kepada sape yang rajin komen entry aii yang ni dan yang sebelom-sebelom ni, aii mintak mahap sangat sebab tak dapat nak singgah balek sambil tambah komen membina di situ. Membinalahh sangatt kannn! Ahaks :P ohh, tapi jangan tak komen yer, sebab komenmu begitu berharga ;) lepas aii dah rajen balek nanti aii komen okehh!


Kepada sape yang suka baca entry kat sini, cik bunbun sangat gembira sebab ada yang menghargai. Nicee babehhh, niceee ;) satu penghargaan. Kerana tanpa anda, siapalah cik bunbun. Cewahhh! :P erm, kepada silent readers, janganlah senyap jekk, komenlah mana-mana entry yang kamu suka. Lalalala :)


Kepada yang berminat nak join contest lagi, masih sempat ni. KLIK SINI. Aii akan tutup pada 15 MAC pukul 10 malam kalau takde aral melintang.




-----------------------------------------------


p/s: aii akan update cerita reunion tuh jugak bila video dah siap. Sebuhlann dah aku tunggu ni. Ohoii. Padahal aku yang demand suruh dia potong part aii gelak terkekeh-kekehh. Arkkkk! jatuh saham. Mihahahaha. lepastu suruh merungut lambat nak buffer. naseb baek tak kena lempang wakakakaka :D


p/s 2: aii jugak mungkin akan update bila dah rajen, yang seminggu lepas result tu, aii tipuu jek tadi. Hakhakkhakk :D




Kekurangan pada hencek laptop menyebabkan streamyx tidak dapat diinstall
dan ianya dibiarkan tersadai di atas meja




Sekian ;)



18 comments:

miloicekaw1119 said...

gudluck 4 spm!!

cik bunbun said...

cepatnye komen;) hikhik. tengs yang. muahxx. lalala :P

amie said...

gud luck dear..
tayah takot la..
spm tak makan org..
hahaha

syue said...

rilex okey ;) klu dh usaha, nothing to worry la cik bunbun! cik bunbun boleh! :D i'll pray fr u. amiin!

Arra JaSmY said...

gudluck cik bunbun.IsyaALLAH msty gempak nyer lah.:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

haaaaaaaa. bedebar2 lah tunggu tunggu rizat !

m0ga2 semua selamat amin =)

Aus MeLankoLik said...

hahaha ,
mesti kau rasa macam satu badan kehabisan bulu2..
dan susah nak bezakan malam dan siang mase tggu result spm..
kekekeke..

xpe bunbun , dah2..esok kite g shoping..
hahahak..

p.i.n.a.t. said...

jengjengjeng...
cik bunbun dgn my adik same umo la ni eh?
suke betol tgk org2 cuak tgu result ni..hohoho~

ciQu said...

oh komenku bgitu bharge rupenye...
so kene r komen. pasni buleh kelim duit. hakhak...

ala rilek r cik bunbun. jgn pikir sudah( ckp senang la..)
btw baru prasan yg cik bunbun same umoq ngan my broder.

para said...

hihihi seriau tgk gambo org mata putih tu...result bila nk keluar ni...bukan result spm ok..hehee



ape ape pun semoga mendapat keputusan yg cemerlang...

s y i e r a said...

hehe . result ):

♥ shiMawar ♥ said...

doa byk2..moga dpt result yg cemerlang, gemilang n terbilang.. :)

Cik Ecah said...

good luck spm cik bunbun :)

iela said...

good luck for SPM ;)

aNoZ said...

jgn x abes2 nak usha jejaka kacak je.. tnggu result spm ari kamis tu k. hehe... all the best!

syahira ariff said...

wahh!gud lucklaa bunbun khamis nie
alahaiii, debar x bleh nk cakap
hurmmm,kamo0 msti hebat nie apply JPA dan mara
nnti bleh result kasi tau ekk keputusan
hehehehhehehehehhehee

cik bunbun said...

ahh tidakk.. tak apply pon JPA MARA. belom kott. hahahaha

Papa meow said...

Good luck jga, lmbt wish ahaha